Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Enzimet. Show all posts
Showing posts with label Enzimet. Show all posts

Çka janë enzimet ?

n Çka janë enzimet ?
Enzyme rrjedh prej fjales – Greke- tharme, ose ferment – (vlim).
n 
Enzimet jane katalizator me prejardhje biologjike.
n 
Sinteza e tyre behet ne qeliza te gjalla
n 
Veprimin katalitik e kryejne ne mesin qelizor  dhe jashteqelizor. 
cka jane enzimet, cfare jane enzimet, ceshte enzimi, enzimi definicioni, enzim definicion, qka eshte enzimi, cfare eshte enzimi, enzimi definicion, qka jane enzimet, cfare jane enzimet, ceshte enzimi
n Çka janë enzimet ?
Enzyme rrjedh prej fjales – Greke- tharme, ose ferment – (vlim).
n 
Enzimet jane katalizator me prejardhje biologjike.
n 
Sinteza e tyre behet ne qeliza te gjalla
n 
Veprimin katalitik e kryejne ne mesin qelizor  dhe jashteqelizor. 
cka jane enzimet, cfare jane enzimet, ceshte enzimi, enzimi definicioni, enzim definicion, qka eshte enzimi, cfare eshte enzimi, enzimi definicion, qka jane enzimet, cfare jane enzimet, ceshte enzimi

Çka janë gjenet ?

Çka janë gjenet ?

Gjenet janë pjesë të ADN-it (acidit deoksiribonukleik) të vendosura në kromozometbërthamën e secilës qelizë.

Gjenet e kontrollojnë formimin e enzimeve dhe proteinave të cilat janë të domosdoshme për të gjitha reaksionet kimike që ndodhin në qelizë.

cka jane gjenet, cjane gjene, cfare jane gjenet, cjane gjenet
Çka janë gjenet ?

Gjenet janë pjesë të ADN-it (acidit deoksiribonukleik) të vendosura në kromozometbërthamën e secilës qelizë.

Gjenet e kontrollojnë formimin e enzimeve dhe proteinave të cilat janë të domosdoshme për të gjitha reaksionet kimike që ndodhin në qelizë.

cka jane gjenet, cjane gjene, cfare jane gjenet, cjane gjenet

Namazi

Syzat