Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Antonimet

Çka janë antonimet, sinonimet dhe homonimet ?

Çka janë antonimet, sinonimet dhe homonimet  ? Antonimet janë fjalë, të cilat kanë kuptim të kundërt me njëra-tjetrën :   shembuj: mëngjes – mbrëmje; dita - nata,  keq- mirë, bukuri- shëmti  etj Sinonimet janë fjalë, të cilat shkruhen ndryshe, por që kanë kuptim të njëjtë me njëra-tjetrën:  shembuj : i brengosur – i merakosur;  brenge- gajle, vështrim-shikim etj. Homonimet janë fjalë që shkruhen ose shqiptohen njësoj, por që kanë kuptim të ndryshëm: akrep (kafshë e vogël helmuese, e zezë) – akrep  shigjetëzat që rrotullohen në orë).  cka jane antonimet, cka jane sinonimet, cka jane homonimet, cfare jane homonimet, ceshte homonimi, ceshte sinonimi, ceshte antonimet, cfare jane antonimet, cfare jane sinonimet, sinonimet shqip, antonimet shqip, sinonime shembuj, antonime shembuj, homonime shembuj, qka eshte homonim, qka eshte antonim, qka jane antonimet, qka jane homonimet, qka jane sinonimet  

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more