Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Qeni

Çka janë gjitarët ?

Çka janë gjitarët ? Gjitarët janë kurrizorë që trupin e kanë të mbuluar me qime. Të vegjlit kryesisht zhvillohen në placentën e nënës. Pas lindjes nëna i ushqen me qumësht të cilin e sekretojnë gjëndrrat qumështore. Gjitarët janë organizma që jetojnë në det dhe në tokë. Shembuj: lepujt, lakuriqët, balenat, gjedhet, macet, qeni, majmunët, njeriu. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,gjitaret,gjitar,gjitari,xhitaret,xhitari,gjitare,kush jane gjitaret

Macja dhe qeni - vjershë

Kam një mace dhe një qen, më të mirë nuk i gjen! Bashkë lozin të dy tok, e nuk grinden shok me shok! Shih edhe: Vjersha dhe Poezi Kur i ngas e kur s`i ngas qen dhe mace më vijnë pas! Vjen njeriu që s`e njeh, turret qeni edhe leh!-ham, ham... Miu kokën kur e nxjerr, turret macja menjehere!-mjauu, mjauu Janë kafshë me dobi, ndaj i mbajmë në shtepi! vjersha per macen,macja,vjersha per qenin dhe macen,macja dhe qeni vjersh,vjersha per macet,macja shqip,vjershe per macet,macja,poezi per macen,macet shqip

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more