Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Psikologji. Show all posts
Showing posts with label Psikologji. Show all posts

Sistemi limbik është sistem funksional i cili kryesisht merr pjesë në:Sistemi limbik është sistem funksional i cili kryesisht merr pjesë në:

a) rregullimin e reflekseve muskulore të lidhura me qëndrimin vertical të trupit
b) proceset e mbamendjes, jetën instinktive dhe emocionale të njeriut
c) reaksionet refleksive të lidhura me stimuluset e të pamunit dhe tingullit


Sistemi limbik është sistem funksional i cili kryesisht merr pjesë në:

a) rregullimin e reflekseve muskulore të lidhura me qëndrimin vertical të trupit
b) proceset e mbamendjes, jetën instinktive dhe emocionale të njeriut
c) reaksionet refleksive të lidhura me stimuluset e të pamunit dhe tingullit

Çka është Kënaqësia ?

Kënaqësia është ndjenjë gëzimi e lumturie, që ka njeriu kur i plotësohet një dëshirë ose një kërkesë; ndjenjë gëzimi e lumturie, që i jep njeriut puna që bën, një shpërblim moral etj.; ndjenja që përjeton njeriu kur kënaqet; të qenët i kënaqur


qka është kenaqesia,cka eshte kenaqesia,ceshte kenaqesia,qka osht knaqsia,cfare eshte knaqsia,kenaqesia shqip,qeshte kenaqesia,
Kënaqësia është ndjenjë gëzimi e lumturie, që ka njeriu kur i plotësohet një dëshirë ose një kërkesë; ndjenjë gëzimi e lumturie, që i jep njeriut puna që bën, një shpërblim moral etj.; ndjenja që përjeton njeriu kur kënaqet; të qenët i kënaqur


qka është kenaqesia,cka eshte kenaqesia,ceshte kenaqesia,qka osht knaqsia,cfare eshte knaqsia,kenaqesia shqip,qeshte kenaqesia,

Çka është gjykimi ?


Gjykimi është mendim që formojmë për dikë a për diçka dhe që e shprehim si vlerësim përfundimtar.


Gjykimi ka të bëjë me aftësinë për të gjykuar, për të menduar drejt; pjekuria mendore, fuqia e arsyes.


qka eshte gjykimi,cka eshte gjykimi,ceshte gjykimi,cfare eshte gjykimi,qka quajme gjykim,gjykimi shqip,gjykimet ne shqip,qka jane gjykimet,gjykimi,me qka merret gjykimi

Gjykimi është mendim që formojmë për dikë a për diçka dhe që e shprehim si vlerësim përfundimtar.


Gjykimi ka të bëjë me aftësinë për të gjykuar, për të menduar drejt; pjekuria mendore, fuqia e arsyes.


qka eshte gjykimi,cka eshte gjykimi,ceshte gjykimi,cfare eshte gjykimi,qka quajme gjykim,gjykimi shqip,gjykimet ne shqip,qka jane gjykimet,gjykimi,me qka merret gjykimi

Çka është stresi ?


Stresi është një reaksion apo reagim natyror i organizmit ndaj presioneve të jashtme ngacmuese. 

Për një zhvillim normal, fizik e psikik, njeriu ka nevojë për një dozë të caktuar stresi i cili e detyron atë, përmes tendosjeve dhe shtendosjeve të reagoj dhe të veproj. 

qka eshte stresi,cka eshte stresi,cfare eshte stresi,ceshte stresi,stresi shqip,qka quajme stres,stresi shqip,streset shqip

Stresi është një reaksion apo reagim natyror i organizmit ndaj presioneve të jashtme ngacmuese. 

Për një zhvillim normal, fizik e psikik, njeriu ka nevojë për një dozë të caktuar stresi i cili e detyron atë, përmes tendosjeve dhe shtendosjeve të reagoj dhe të veproj. 

qka eshte stresi,cka eshte stresi,cfare eshte stresi,ceshte stresi,stresi shqip,qka quajme stres,stresi shqip,streset shqip

Cili eshte qellimi i te gjitha llojeve te meditimit ?


Cili eshte qellimi i te gjitha llojeve te meditimit ?

Qellimi i gjitha llojeve te meditimit eshte te bllokoje vetedijen normale per te dhene nje gjendje te ndryshuar te ndergjegjes.

Cili eshte qellimi i te gjitha llojeve te meditimit ?

Qellimi i gjitha llojeve te meditimit eshte te bllokoje vetedijen normale per te dhene nje gjendje te ndryshuar te ndergjegjes.

Cilat jane tipet e meditimit ?


Ka disa forma te meditimit duke perfshire:Zenin,Jogen dhe TM-ne(meditimin intuitiv).
 

Zeni-eshte forma me e vjeter e meditimit.Medituesi duhet te filloje duke numeruar frymemarrjet e veta .Pastaj individi perqendrohet te frymarrja ,duke u perpjekur t`i largoje te gjithe ngacmuesit e tjere.Me praktik ,medituesi i Zenit eshte ne gjendje te prodhoje nje gjendje te ndryshuar te ndergjegjes.
 

Ne meditimin Joga individi e ndryshon gjendjen e tij te ndergjegjes duke ndryshuar proceset e tij autonome si rrahjet e zemres ,tensionin e gjakut dhe tretjen e ushqimit.
 

TM-ja eshte nje forme e joges ne te cilen personi perserit nje tingull te veqant gjate nje periudhe kohore ,nderkohe qe perpiqet te bllokoje depertimin e gjithe stimujve tjere.
Personi qe praktikon TM-mund te marre qdo pozicion te rehatshen(ndryshe nga joga ne te cilen duhet te mirret pozicioni lotus).

Ka disa forma te meditimit duke perfshire:Zenin,Jogen dhe TM-ne(meditimin intuitiv).
 

Zeni-eshte forma me e vjeter e meditimit.Medituesi duhet te filloje duke numeruar frymemarrjet e veta .Pastaj individi perqendrohet te frymarrja ,duke u perpjekur t`i largoje te gjithe ngacmuesit e tjere.Me praktik ,medituesi i Zenit eshte ne gjendje te prodhoje nje gjendje te ndryshuar te ndergjegjes.
 

Ne meditimin Joga individi e ndryshon gjendjen e tij te ndergjegjes duke ndryshuar proceset e tij autonome si rrahjet e zemres ,tensionin e gjakut dhe tretjen e ushqimit.
 

TM-ja eshte nje forme e joges ne te cilen personi perserit nje tingull te veqant gjate nje periudhe kohore ,nderkohe qe perpiqet te bllokoje depertimin e gjithe stimujve tjere.
Personi qe praktikon TM-mund te marre qdo pozicion te rehatshen(ndryshe nga joga ne te cilen duhet te mirret pozicioni lotus).

Cilat jane efektet e meditimit ?Studiuesit e medituesve kane treguar se meditimi mund te prodhoje nje shumellojshmeri te madhe efektesh psikologjike dhe fiziologjike.

Meditimi mund te shtoje vetevlersimin dhe besimin e njerezeve(Hjelle 1974)

Meditimi mund te ule stresin,ankthin ,tensionin e gjakut dhe mund t`i ndihmojne individet qe te kontrollojne astmen,pagjumesin ose friken e teperte.

kush jane efektet e meditimi,qka ndikon meditimi,meditimi dhe shendeti,efektet e mira te meditimit


Studiuesit e medituesve kane treguar se meditimi mund te prodhoje nje shumellojshmeri te madhe efektesh psikologjike dhe fiziologjike.

Meditimi mund te shtoje vetevlersimin dhe besimin e njerezeve(Hjelle 1974)

Meditimi mund te ule stresin,ankthin ,tensionin e gjakut dhe mund t`i ndihmojne individet qe te kontrollojne astmen,pagjumesin ose friken e teperte.

kush jane efektet e meditimi,qka ndikon meditimi,meditimi dhe shendeti,efektet e mira te meditimit

Çka eshte meditimi ?


Për mijëra vjet,njerëzit në botën e Lindjes e kanë ndryshuar vetëdijen e tyre me anë te meditimit.Dhe në vitet e fundit ,me qindra mijëra individë në vendet e industrializuara të perendimit janë bërë meditues te rregullte.

MEDITIMI është praktikimi i ndonjë forme të përqëndrimit të shtendosur që mund të bllokoj stimujt shqisor që mund të jenë vemendje largues.

Goleman(1977) njoftoi se duke e përqendruar vëmendjen te një tingull,pamje levizje ose mendim i vetëm,medituesit e përgatitur mund ta freskojnë veten nga ana emocionale madje edhe fizike.

Çka eshte meditimi ?,qka eshte meditimi,qfare eshte meditimi,qka quajme meditim,qfare eshte fjala meditim,meditimi ne shqip,definicioni,perkufizimi i meditimit,mediti perkufizim

Për mijëra vjet,njerëzit në botën e Lindjes e kanë ndryshuar vetëdijen e tyre me anë te meditimit.Dhe në vitet e fundit ,me qindra mijëra individë në vendet e industrializuara të perendimit janë bërë meditues te rregullte.

MEDITIMI është praktikimi i ndonjë forme të përqëndrimit të shtendosur që mund të bllokoj stimujt shqisor që mund të jenë vemendje largues.

Goleman(1977) njoftoi se duke e përqendruar vëmendjen te një tingull,pamje levizje ose mendim i vetëm,medituesit e përgatitur mund ta freskojnë veten nga ana emocionale madje edhe fizike.

Çka eshte meditimi ?,qka eshte meditimi,qfare eshte meditimi,qka quajme meditim,qfare eshte fjala meditim,meditimi ne shqip,definicioni,perkufizimi i meditimit,mediti perkufizim

Cilat jane veçoritë e komunikimit verbal ?


Cilat jane veçoritë e komunikimit verbal ?

Veçoritë e komunikimit verbal janë:

- fjalët janë pasqyrim simbolik i mendimit;

- domethënia e fjalëve është me marrëveshje;

- kuptimi zhvillohet nga konteksti verbal në të cilin përdoret fjala;

- komunikimi verbal në pjesën më të madhe është nën kontrollin e vetëdijes.

komunikimi verbal veqorite,kush jane veqorite e komunikimit verbal,komunikimi verbal veqorite e saj

Cilat jane veçoritë e komunikimit verbal ?

Veçoritë e komunikimit verbal janë:

- fjalët janë pasqyrim simbolik i mendimit;

- domethënia e fjalëve është me marrëveshje;

- kuptimi zhvillohet nga konteksti verbal në të cilin përdoret fjala;

- komunikimi verbal në pjesën më të madhe është nën kontrollin e vetëdijes.

komunikimi verbal veqorite,kush jane veqorite e komunikimit verbal,komunikimi verbal veqorite e saj

Cilat jane llojet e komunikimit verbal ?


Cilat jane llojet e komunikimit verbal ?

Llojet e komunikimit verbal janë:

- kognitiv

- ekspresiv komunikimi

- persuaziv

- social

komunikimi verbal dhe llojet,menyra e komunikimit verbal

Cilat jane llojet e komunikimit verbal ?

Llojet e komunikimit verbal janë:

- kognitiv

- ekspresiv komunikimi

- persuaziv

- social

komunikimi verbal dhe llojet,menyra e komunikimit verbal

Çka eshte kognicioni ?Kognicioni përfshinë proceset mendore, si p.sh: të menduarit, të ëndërruarit, kujtesën ose zgjidhjen e problemeve.

Këto procese njohëse zakonisht nuk mund të vëzhgohen drejtpërdrejtë dhe shpesh studiohen përmes vet-raportimeve të subjekteve nën mbikëqyrje.

Sjellja njohëse sot përgjithësisht përfshihet në konceptin e përgjithshëm të sjelljes.

Çka eshte kognicioni ?  ,qka eshte kognicioni,cfare eshte kognicioni, cilat procese mendore i perfshine kognicioni,


Kognicioni përfshinë proceset mendore, si p.sh: të menduarit, të ëndërruarit, kujtesën ose zgjidhjen e problemeve.

Këto procese njohëse zakonisht nuk mund të vëzhgohen drejtpërdrejtë dhe shpesh studiohen përmes vet-raportimeve të subjekteve nën mbikëqyrje.

Sjellja njohëse sot përgjithësisht përfshihet në konceptin e përgjithshëm të sjelljes.

Çka eshte kognicioni ?  ,qka eshte kognicioni,cfare eshte kognicioni, cilat procese mendore i perfshine kognicioni,

Çka eshte sjellja ?Sjellja përkufizohet si gjithçka që njerëzit bëjnë, sidomos nëse kjo mund të vëzhgohet prej të tjerëve.

Psikologët theksojnë studimin e sjelljes sepse ajo mund të vëzhgohet dhe të rregjistrohet.

Shumë sjellje (si p.sh: të ngrënit, të biseduarit, të shkruarit, të vrapuarit apo të përleshurit) janë lehtësisht të vëzhgueshme.

Çka eshte sjellja ?,qka eshte sjellja,qfare eshte sjellja,sjellja,sjellja si perkufizohet


Sjellja përkufizohet si gjithçka që njerëzit bëjnë, sidomos nëse kjo mund të vëzhgohet prej të tjerëve.

Psikologët theksojnë studimin e sjelljes sepse ajo mund të vëzhgohet dhe të rregjistrohet.

Shumë sjellje (si p.sh: të ngrënit, të biseduarit, të shkruarit, të vrapuarit apo të përleshurit) janë lehtësisht të vëzhgueshme.

Çka eshte sjellja ?,qka eshte sjellja,qfare eshte sjellja,sjellja,sjellja si perkufizohet

Konflikti i Edipit është etapë në zhvillimin psikoseksual i cili paraqitet në fazën ?Konflikti i Edipit është etapë në zhvillimin psikoseksual i cili paraqitet në fazën:

-falike apo gjenitale

Konflikti i Edipit është etapë në zhvillin psikoseksual i cili paraqitet në fazën,ne cilien faze paraqitet konflikti i edipit,ne cilen etape paraqitet kompleksi i edipit


Konflikti i Edipit është etapë në zhvillimin psikoseksual i cili paraqitet në fazën:

-falike apo gjenitale

Konflikti i Edipit është etapë në zhvillin psikoseksual i cili paraqitet në fazën,ne cilien faze paraqitet konflikti i edipit,ne cilen etape paraqitet kompleksi i edipit

Në sa faza kalon zhvillimi i personalitetit dhe cilat janë ato ?


Në sa faza kalon zhvillimi i personalitetit dhe cilat janë ato ?

Zhvillimi i personalitetit kalon nëpër 4 faza: 1.zhvillimi fizik i personalitetit 2.zhvillimi fizik i intelegjencës 3.zhvillimi fizik psikoseksual 4.zhvillimi fizik psikosocial.


personaliteti,zhvillimi i personalitetit,personaliteti zhvillimi i tij,zhvillimet e personalitetit,shqip,si zhvillohet personaliteti,cilat jane fazat e personalitetit

Në sa faza kalon zhvillimi i personalitetit dhe cilat janë ato ?

Zhvillimi i personalitetit kalon nëpër 4 faza: 1.zhvillimi fizik i personalitetit 2.zhvillimi fizik i intelegjencës 3.zhvillimi fizik psikoseksual 4.zhvillimi fizik psikosocial.


personaliteti,zhvillimi i personalitetit,personaliteti zhvillimi i tij,zhvillimet e personalitetit,shqip,si zhvillohet personaliteti,cilat jane fazat e personalitetit

Çfare eshte perceptimi ?


Çfarë është përceptimi ?

Përceptimi është një proces nëpërmjet të cilit individët organizojnë dhe interpretojnë përshtypjet e ndjenjave të tyre për t’i dhënë kuptim mjedisit ku jetojnë.

qka eshte Përceptimi ,Cka eshte Përceptimi ,ceshte Përceptimi,cfare eshte Përceptimi ,qeshte Përceptimi,definicioni Përceptimi, perkufizimi Përceptimi,shpjegimi Përceptimi,qka kuptojm me Përceptim, qka nenkuptojm me Përceptim,nenkuptimi Përceptimi,kuptimi i fjales Përceptim

Çfarë është përceptimi ?

Përceptimi është një proces nëpërmjet të cilit individët organizojnë dhe interpretojnë përshtypjet e ndjenjave të tyre për t’i dhënë kuptim mjedisit ku jetojnë.

qka eshte Përceptimi ,Cka eshte Përceptimi ,ceshte Përceptimi,cfare eshte Përceptimi ,qeshte Përceptimi,definicioni Përceptimi, perkufizimi Përceptimi,shpjegimi Përceptimi,qka kuptojm me Përceptim, qka nenkuptojm me Përceptim,nenkuptimi Përceptimi,kuptimi i fjales Përceptim

Libri i Psikologjisë

Libri i Psikologjisë

psikologjia libri, libri i psikologjise, psikologjia liber, liber psikologjie, psikologji liber, liber per psikologji, liber per psikologjin
Libri i Psikologjisë

psikologjia libri, libri i psikologjise, psikologjia liber, liber psikologjie, psikologji liber, liber per psikologji, liber per psikologjin

Namazi

Syzat