Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Leksiku

Çka është leksiku dhe fusha leksikore ?

Çka është leksiku dhe fusha leksikore ?Gjuha shqipe, ashtu si çdo gjuhë, ka një numër të madh fjalësh. 


Disa prej këtyre fjalëve kanë më shumë se një kuptim. 

Tërësia e fjalëve të një gjuhe quhet leksik

Pra, leksiku është një lum i gjatë fjalësh, por ai nuk është thjesht një listë fjalësh që ekziston në mendjen tonë. 

Ai është një sistem ku çdo fjalë ka vendin e vet dhe është gjithmonë në lidhje me fjalë të tjera.


Çdo grup fjalësh që lidhen me njëra-tjetrën nëpërmjet kuptimit të veçantë që ato shprehin, përbëjnë një fushë leksikore.

cka eshte leksiku, cka eshte leksik, cka eshte fusha leksikore, cfare eshte fusha leksikore, cka eshte fushe leksikore, cfare eshte fushe leksikore, qka eshte fusha leksikore, cka eshte fushe e leksikut, cka jane leksiket, c' eshte leksik,ceshte leksik, ceshte fusha leksikore, 

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more