Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Analiza e romanit ''Piramida''

Romani Piramida- analizë letrare apo kritike letrare

Piramida - është roman me 17 kapituj.
Autori flet për ndërtimin e "piramidës", Muzeu i Enver Hoxhës në Tiranë. 
Është roman historik sepse rrëfen për ndërtimin e piramidës së Keopsit në Egjipt, por që porosia përcillet me alegori, dhe duhet lexuar si alegori politike.

Keopsi ishte betuar se nuk do të ndërtonte piramidë si faraonët e tjerë, por bindet nga kryeprifti Hemiunu. 
Kështu egjiptianët katërmijëvjeçar e gjysëm më parë iu vunë punës në ndërtimin absurd të piramidës në shkretëtirë, njësoj si shqiptarët e Ismail Kadaresë që përveshën llërët për të ngritur qindra e mijra bunkerë betoni anembanë vendit dhe një mauzole mermeri për faraonin e tyre. 


Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare
kritike letrare analiza letrare Piramida Ismail Kadare,Romani Piramida nga Ismail Kadare kritike letrare,kritika letrare,analiza letrare,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more