Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Pyetje. Show all posts
Showing posts with label Pyetje. Show all posts

Çka është serumi

                     Çka  është serumi

Serumi është lëngu që mbetet nga gjaku pas ngrirjes së tij dhe nuk përmban as fibrinë as elemente korpuskulare, me përbërje biokimike, albuminë dhe gamaglobulinë në përpjestime të caktuara.

Siguron imunizim të shpejtë pasiv.

Mund të jetë:

Heterolog- kur përfitohet nga gjaku i kafshëve.

Homolog - kur përfitohet nga gjaku i njeriut.

qka eshte serumi, cfare kuptimi ka serumi, ceshte serumi, serumi heterolog,serumi homolog, cka eshte serum, cka domethene serum, çka eshte fjala serum,definicioni i serumit, serumi definicion
                     Çka  është serumi

Serumi është lëngu që mbetet nga gjaku pas ngrirjes së tij dhe nuk përmban as fibrinë as elemente korpuskulare, me përbërje biokimike, albuminë dhe gamaglobulinë në përpjestime të caktuara.

Siguron imunizim të shpejtë pasiv.

Mund të jetë:

Heterolog- kur përfitohet nga gjaku i kafshëve.

Homolog - kur përfitohet nga gjaku i njeriut.

qka eshte serumi, cfare kuptimi ka serumi, ceshte serumi, serumi heterolog,serumi homolog, cka eshte serum, cka domethene serum, çka eshte fjala serum,definicioni i serumit, serumi definicion

TRE PYETJE PËR ATEISTËT (PABESIMTARËT)

TRE PYETJE PËR ATEISTËT (PABESIMTARËT)

1. Kush krijoi asgjënë (apo ajo ekzistonte gjithëherë?)

Sigurisht që një hapësirë aq e madhe siç është Universi duhet të ketë patur ndonjë paraardhës? Ose nuk pati aspak paraardhës? Sido që të jetë, hapësira e Universit nuk u gjet aty vetë, rastësisht.
Ne besimtarët besojmë që All-llahu e krijoi atë.

2. Kush krijoi materien (prej asgjësë?)

Po e supozojmë që hapësira që folëm në pikën e parë ka ekzistuar. Po prej saj si u krijua e gjithë ajo masë e materieve të ngurta që formojnë planetet, yjet dhe trupat tjerë qiellorë? Keni përgjigje për këtë?

3. Kush krijoi jetën e parë (a thua ajo u krijua nga materia e pajetë?)

A thua prej materies së pajetë do të mund të ngjallej jeta e parë? Cilat ishin qelizat e para që funksionuan? U bë veza ose pula e para?

Për ne besimtarët është shumë qartë. Kjo s’mund të ndodhte pa komandën e të Lartmadhëruarit Zot.

Edhe diçka, përgjigja e "vezës ose pulës" gjendet në Kur'an:

35:11. All-llahu ju krijoi prej dheu, mandej prej një pike uji, e pastaj ju bëri çift.
42:11. Ai (Zoti) është Krijues i qiejve e i tokës. Ai nga lloji juaj krijoi për ju bashkëshorte, edhe nga kafshët krijoi çifte, ashtu që t'ju shumojë.


pytje per pabesimtaret, mosbesimi ne Zot, ateizmi, pytje rreth ateizmit, pytje per ateizmin, pytje rreth fese, pytje per ateista, krijimi i materies, krijimi i gjithesise, asgjeja, kush e krijoi asgjen, kush e krijoi jeten e pare, krijimi i krijesave, jeta dhe vdekja, krijimi i jetes, si u krijua jeta ne toke, kush e krijoi jeten ne tok, kush e krijoi gjithesine, krijimi i universit, kush e krijoi universin, univeri si u krijua, si u krijua gjithesia, pytje per pabesimtaret, pytje per qafiret, pytje per qafirin, pytje per ate qe sbeson ne Zot, krijimi i Allahut te madherishem, krijimi nga Allahu, 
TRE PYETJE PËR ATEISTËT (PABESIMTARËT)

1. Kush krijoi asgjënë (apo ajo ekzistonte gjithëherë?)

Sigurisht që një hapësirë aq e madhe siç është Universi duhet të ketë patur ndonjë paraardhës? Ose nuk pati aspak paraardhës? Sido që të jetë, hapësira e Universit nuk u gjet aty vetë, rastësisht.
Ne besimtarët besojmë që All-llahu e krijoi atë.

2. Kush krijoi materien (prej asgjësë?)

Po e supozojmë që hapësira që folëm në pikën e parë ka ekzistuar. Po prej saj si u krijua e gjithë ajo masë e materieve të ngurta që formojnë planetet, yjet dhe trupat tjerë qiellorë? Keni përgjigje për këtë?

3. Kush krijoi jetën e parë (a thua ajo u krijua nga materia e pajetë?)

A thua prej materies së pajetë do të mund të ngjallej jeta e parë? Cilat ishin qelizat e para që funksionuan? U bë veza ose pula e para?

Për ne besimtarët është shumë qartë. Kjo s’mund të ndodhte pa komandën e të Lartmadhëruarit Zot.

Edhe diçka, përgjigja e "vezës ose pulës" gjendet në Kur'an:

35:11. All-llahu ju krijoi prej dheu, mandej prej një pike uji, e pastaj ju bëri çift.
42:11. Ai (Zoti) është Krijues i qiejve e i tokës. Ai nga lloji juaj krijoi për ju bashkëshorte, edhe nga kafshët krijoi çifte, ashtu që t'ju shumojë.


pytje per pabesimtaret, mosbesimi ne Zot, ateizmi, pytje rreth ateizmit, pytje per ateizmin, pytje rreth fese, pytje per ateista, krijimi i materies, krijimi i gjithesise, asgjeja, kush e krijoi asgjen, kush e krijoi jeten e pare, krijimi i krijesave, jeta dhe vdekja, krijimi i jetes, si u krijua jeta ne toke, kush e krijoi jeten ne tok, kush e krijoi gjithesine, krijimi i universit, kush e krijoi universin, univeri si u krijua, si u krijua gjithesia, pytje per pabesimtaret, pytje per qafiret, pytje per qafirin, pytje per ate qe sbeson ne Zot, krijimi i Allahut te madherishem, krijimi nga Allahu, 

Namazi

Syzat