Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Motra ime fisnike

Motra ime fisnike - poezi islame

Motra ime fisnike - poezi islame


Motra ime, vajza e nënës fisnike, 
ruaje nderin, e bëhu besnike. 

Mbroje moralin si vajzë fetare, 
se femra pa to nuk vlen fare. 

Ajo është caktuar për burrin e vet, 
duhet të mbrohet si letër sekret. 

Në qoftë se do të jetosh rehat e qetë, 
asnjëherë natën mos shko diku vetë. 

Fatkeqësisht të tjerët ua kanë ekspozuar, 
ke marrë pa zgjedhur dhe i ke huazuar. 

Veshu e mbathu si vajzë besimtare, 
dhe nëpër rrugë bëhu këshilltare. 

Gjendja shprehjet i argumenton, 
se vetëm fjala kudo nuk ndikon. 

Kujtoje mirë punën që po bën, 
duhet ta mendosh se ku ajo të çon. 

Duhet të adhurosh Krijuesin tënd, 
se nuk je e krijuar nga tjetërkënd. 

O motra ime bëhu shembullore, 
mos u përul si disa shërbëtore. 

Femrat All-llahu nuk i ka burgosur, 
por me mbulesën e tyre i ka përsosur. 

Ai shumë më mirë i di nevojat e saj, 
vajza të mos mbesë asnjëherë ndër faj. 

Mosmbulesa e femrave për kohën e tashme, 
është një armë e mirë forcave të jashtme. 

Ata ta hoqën formën që ke pasur, 
ke marrë pa zgjedhu…

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more