Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Lepuri

Vjersha per femije - Lepuri dhe Breshka

Çka janë gjitarët ?

Çka janë gjitarët ? Gjitarët janë kurrizorë që trupin e kanë të mbuluar me qime. Të vegjlit kryesisht zhvillohen në placentën e nënës. Pas lindjes nëna i ushqen me qumësht të cilin e sekretojnë gjëndrrat qumështore. Gjitarët janë organizma që jetojnë në det dhe në tokë. Shembuj: lepujt, lakuriqët, balenat, gjedhet, macet, qeni, majmunët, njeriu. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,gjitaret,gjitar,gjitari,xhitaret,xhitari,gjitare,kush jane gjitaret

Fabula apo përrallëza -Luani dhe Lepuri

Fabula apo përrallëza  -Luani dhe Lepuri   Një ditë një luan pa një lepur duke fjetur në luadh.Lepuri nuk e kishte ndjerë luanin.Pak më tutje po kulloste një kaproll.Luani mendoi t’i sulej kaprollit.E ndoqi dhe e ndoqi por nuk e arriti dot.Kaprolli ishte i ri dhe i fuqishëm kurse luani po i afrohej pleqëria.Luani qëndroi dhe u përmend për lepurin që kishte lënë në gjumë.Vrapoi të arrinte sa më shpejt tek ai,por lepuri tanimë ishte zgjuar dhe ikte si veriu. fabula shqip, fabule shqipe, prralla shqip, fabule shqip, luani dhe lepri, luani dhe lepuri, luani ne luadh, luadhi, fabula per luanin, fabula per leprin, lepri dhe luani fabule, perralleza per luanin, luani fabule, luani prralle, prralla per luanin, prralle per lepurin

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more