Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Euro. Show all posts
Showing posts with label Euro. Show all posts

Një profesor në fakultet nxori 500 Euro dhe pyeti studentët: "Kush e dëshiron këtë para?"


Një profesor në fakultet nxori 500 Euro dhe pyeti studentët: "Kush e dëshiron këtë para?"
Shumica e studentëve ngritën duart.
 
Profesori tha: "Do t'ia jap njërit nga ju, por pasi ta ndrydhi.
 
Përsëri pyeti: "Kush e dëshiron këtë?"
 
Duart përsëri u ngritën."Por çfarë do të bëni nëse e bëj kështu?" E hodhi në tokë dhe filloi ta shkelë me këmbë, duke e njollosur, pastaj mori 500 Euron e ndrydhur, të përlyer, të shkelur dhe përsëri i pyeti : "A e dëshiron përsëri dikush nga ju këtë 500 Euro?"
 
Përsëri të gjithë ngritën duart.
 
Atëherë profesori tha: "Mendoj se tani keni mësuar diçka të rëndësishme". Çfarë do që bëra me këtë 500 Euro ju përsëri e dëshironi sepse nuk e ka humbur vlerën e saj, edhe pas ndrydhjes edhe pas shkeljes mbetet përsëri 500 Euro".
 
Kështu edhe ne, ndonjëherë demoralizohemi, gjunjëzohemi,shkelemi , ndrydhemi për shkak të gabimeve, veprimeve të këqija te tjerve, përvojave të ithta, vështirësive, dhe atëherë mendojmë se e kemi humbur vlerën tonë.
 
Mos lejo që humbja e shpresës të fshijë ëndrrat tua. Vlera e një gjëje është për sa ti e vlerëson dhe per sa ti ki besim, andaj për vete zgjidhe çmimin më të lartë!.

Një profesor në fakultet nxori 500 Euro dhe pyeti studentët: "Kush e dëshiron këtë para?"
Shumica e studentëve ngritën duart.
 
Profesori tha: "Do t'ia jap njërit nga ju, por pasi ta ndrydhi.
 
Përsëri pyeti: "Kush e dëshiron këtë?"
 
Duart përsëri u ngritën."Por çfarë do të bëni nëse e bëj kështu?" E hodhi në tokë dhe filloi ta shkelë me këmbë, duke e njollosur, pastaj mori 500 Euron e ndrydhur, të përlyer, të shkelur dhe përsëri i pyeti : "A e dëshiron përsëri dikush nga ju këtë 500 Euro?"
 
Përsëri të gjithë ngritën duart.
 
Atëherë profesori tha: "Mendoj se tani keni mësuar diçka të rëndësishme". Çfarë do që bëra me këtë 500 Euro ju përsëri e dëshironi sepse nuk e ka humbur vlerën e saj, edhe pas ndrydhjes edhe pas shkeljes mbetet përsëri 500 Euro".
 
Kështu edhe ne, ndonjëherë demoralizohemi, gjunjëzohemi,shkelemi , ndrydhemi për shkak të gabimeve, veprimeve të këqija te tjerve, përvojave të ithta, vështirësive, dhe atëherë mendojmë se e kemi humbur vlerën tonë.
 
Mos lejo që humbja e shpresës të fshijë ëndrrat tua. Vlera e një gjëje është për sa ti e vlerëson dhe per sa ti ki besim, andaj për vete zgjidhe çmimin më të lartë!.

Namazi

Syzat