Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Anuria. Show all posts
Showing posts with label Anuria. Show all posts

Çka është anuria?

Çka është anuria?

Anuria  është ndërprerje e plotë e sekrecionit të veshkave. 

Shkaqet janë të njëjta me ato që shkaktojnë oligurinë, por të shkallës më të rëndë. 

Duhet dalluar anurinë nga retencioni i urinës që paraqitet te pareza e fshikëzës urinare, gjendjet pa
vetëdije dhe sëmundjet e rënda infektive.


cka eshte anuria, ceshte anuria, cfare eshte anuria, cka kuptojme me anuri, anuria kuptimi, cfare kuptojme me anuri, anuria kuptimi i saj, anuri
Çka është anuria?

Anuria  është ndërprerje e plotë e sekrecionit të veshkave. 

Shkaqet janë të njëjta me ato që shkaktojnë oligurinë, por të shkallës më të rëndë. 

Duhet dalluar anurinë nga retencioni i urinës që paraqitet te pareza e fshikëzës urinare, gjendjet pa
vetëdije dhe sëmundjet e rënda infektive.


cka eshte anuria, ceshte anuria, cfare eshte anuria, cka kuptojme me anuri, anuria kuptimi, cfare kuptojme me anuri, anuria kuptimi i saj, anuri

Namazi

Syzat