Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Elektromiografia

Çka është Elektromiografia (EMG)

Çka është Elektromiografia (EMG)   Elektromiografia është teknika e regjistritmit të aktivitetit elektrik të muskulit në qetësi dhe gjatë kontraksionit.  Regjistrimi me elektroda sipërfaqësore ka rëndësi vetëm për studimin e fiziologjisë së muskujve dhe për të përcaktuar cili muskul ose grup muskujsh kontribon në kryerjen e një lëvizjeje të caktuar ose për të regjistruar frekuencën e lëvizjeve jo të vullnetshme (tremorit).  Për qëllime diagnostike, aktiviteti regjistrohet me elektroda bipolare, në formë gjilpëre, të futura në muskul.  Sinjali i fituar zmadhohet dhe paraqitet si gjurmë vizuale në osciloskopin katodik dhe si tingull nga një megafon. cka eshte elektromiografia, cka eshte elektromiografi, ceshte elektromiografia, cfare eshte elektromiografia, si behet elektromiografia, elektromiografia, qka quajme elektromiografi, qfare eshte elektromiografia, elektromiografia definicioni

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more