Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Marihuana. Show all posts
Showing posts with label Marihuana. Show all posts

Çfarë lloji i drogës është Marihuana?

Ndërsa shumica e drogave psikoaktive mund të karakterizohen si stimulant, depresant, ose halucinogjen, marihuana paraqet një kombinim të të trijave, ndoshta duke anuar më shumë nga efektet halucinogjene ose psikodelike, megjithëse edhe efektet tjera janë mjaft të shfaqura. THC konsiderohet përbërësi kryesor aktiv i bimës kanabis por hulumtime të ndryshme shkencore kanë zbuluar se disa kanabinoide tjera si CBD-ja mund të luajnë rol gjithashtu në efektet psikoaktive
Ndërsa shumica e drogave psikoaktive mund të karakterizohen si stimulant, depresant, ose halucinogjen, marihuana paraqet një kombinim të të trijave, ndoshta duke anuar më shumë nga efektet halucinogjene ose psikodelike, megjithëse edhe efektet tjera janë mjaft të shfaqura. THC konsiderohet përbërësi kryesor aktiv i bimës kanabis por hulumtime të ndryshme shkencore kanë zbuluar se disa kanabinoide tjera si CBD-ja mund të luajnë rol gjithashtu në efektet psikoaktive

Cilat janë efektet e Marihuanës?

Marihuana ka efekte psikoaktive dhe fiziologjike kur konsumohet. 

Sasia minimale e THC e cila nevojitet për të pasur një efekt të vërejtshëm psikoaktiv është rreth 10 mikrogramë për kilogram të peshës trupore. 

Përveç ndryshimit subjektiv në perceptim dhe humor, efektet tjera më të shpeshta afat-shkurtra fizike dhe neurologjike përfshijnë rrahje më të shpeshta të zemrës, presion të ulur të gjakut, dobësim të memories afat-shkurtër, koordinimit të lëvizjeve, dhe koncentrimit. 

Efektet afat-gjate nuk janë ende plotësisht të qarta.

efektet e marianes, marihuana efektet e saj, efektet psiqike dhe fiziologjike te marihuanes, marihuana efektet tek njeriu,
Marihuana ka efekte psikoaktive dhe fiziologjike kur konsumohet. 

Sasia minimale e THC e cila nevojitet për të pasur një efekt të vërejtshëm psikoaktiv është rreth 10 mikrogramë për kilogram të peshës trupore. 

Përveç ndryshimit subjektiv në perceptim dhe humor, efektet tjera më të shpeshta afat-shkurtra fizike dhe neurologjike përfshijnë rrahje më të shpeshta të zemrës, presion të ulur të gjakut, dobësim të memories afat-shkurtër, koordinimit të lëvizjeve, dhe koncentrimit. 

Efektet afat-gjate nuk janë ende plotësisht të qarta.

efektet e marianes, marihuana efektet e saj, efektet psiqike dhe fiziologjike te marihuanes, marihuana efektet tek njeriu,

Namazi

Syzat