Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Karburanti

Si ta kursejmë karburantin në makinë?

  Gjendja e rregullt teknike e makinës është shumë e rëndësishme edhe për harxhimin e benzinës, gjë të cilën do ta shini në tabelën e mëposhtme e cila ju njofton në detaje se sa, cila pjesë e makinës, ndikon në këto harxhime: Starti i motorit – Para se ta startoni motorin, duhet ta shtypni kompllugun dhe të konstatoni nëse e tërë aparatura po funksionon. Nxehja e motorit – Motori, duhet sa më parë, që ta arrijë temperaturën e punës, e kjo arrihet më se shpeshti gjatë vozitjes. Sapo motori të punojë 30 sekonda, duhet të niseni ngadalë, duke lëshuar kompllugun. Nisja dhe ndalja e veturës – Nëse niseni në një terren të rrafshët, nuk duhet t’i jepni shumë gaz makinës, por as ta mbani shumë gjatë të shtypur kompllugun. Përpiquni që sa më parë, me gaz optimal, ta vini në lëvizje veturën tuaj. Ndërrimi i marsheve – Në një kohë sa më të shkurtër duhet ta ndërroni marshet në përputhje me lëvizjen, kurse marshin ta mbani sa më pak në pozitë neutrale. Motori duhet të mbahet n

Çka është Karburanti ?

Çka është Karburanti ? Karburanti është lëndë djegëse e lëngët (benzinë, naftë etj.), që përdoret për të vënë në punë motorët me djegie të brendshme; lëndë djegëse që vë në lëvizje një makinë a një mekanizëm.  qka eshte Karburanti ,Cka eshte Karburanti   ,ceshte Karburanti ,cfare eshte Karburanti ,qeshte Karburanti ,definicioni Karburanti , perkufizimi Karburanti ,shpjegimi Karburanti ,qka kuptojm me Karburant , qka nenkuptojm me Karburanti ,nenkuptimi Karburanti kuptimi i fjales Karburant

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more