Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Analiza e poezisë së Azem Shkrelit. Show all posts
Showing posts with label Analiza e poezisë së Azem Shkrelit. Show all posts

Poezia e Azem Shkrelit-analizë letrare apo kritikë letrare

Dallohen tre rrafshe tematik, të cilët nuk bëjnë ndonjë dallim të prerë: lirika e dashurisë, atdhetare dhe refleksive.

Në poezinë e Azem Shkrelit bashkëjetojnë dy tema kryesore: tema e lirikës subjektive dhe tema e peizazhit natyror e shpirtëror të ambientit shqiptar.

Ditët e rinisë e të fëmijërisë i sheh si bukuri të vendëlindjes. 

Këto venerime më pas do të kthehen në vrojtime kundër shkaktarëve të prishjes së paqes. 

Ndihet një ndikim i fortë i "poetit të mjerimit".

Poeti ndjen nevojë t‟i drejtohet bashkëkohësisë për rolin që duhet të ketë ndaj brezave të ardhshëm, ta zgjojë ndërgjegjen, urtinë njerëzore për paqe. 


Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare

Poezia e Azem Shkrelit-analizë letrare apo kritikë letrare,Azem Shkreli kritika letrare,kritika letrare Azem Shkreli,Azem Shkreli analize letrare,Poezia e Azem Shkrelit kritika,Azem Shkreli poezia analiza letrare,analize letrare Azem Shkreli
Dallohen tre rrafshe tematik, të cilët nuk bëjnë ndonjë dallim të prerë: lirika e dashurisë, atdhetare dhe refleksive.

Në poezinë e Azem Shkrelit bashkëjetojnë dy tema kryesore: tema e lirikës subjektive dhe tema e peizazhit natyror e shpirtëror të ambientit shqiptar.

Ditët e rinisë e të fëmijërisë i sheh si bukuri të vendëlindjes. 

Këto venerime më pas do të kthehen në vrojtime kundër shkaktarëve të prishjes së paqes. 

Ndihet një ndikim i fortë i "poetit të mjerimit".

Poeti ndjen nevojë t‟i drejtohet bashkëkohësisë për rolin që duhet të ketë ndaj brezave të ardhshëm, ta zgjojë ndërgjegjen, urtinë njerëzore për paqe. 


Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare

Poezia e Azem Shkrelit-analizë letrare apo kritikë letrare,Azem Shkreli kritika letrare,kritika letrare Azem Shkreli,Azem Shkreli analize letrare,Poezia e Azem Shkrelit kritika,Azem Shkreli poezia analiza letrare,analize letrare Azem Shkreli

Namazi

Syzat