Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Korpuskuat renale. Show all posts
Showing posts with label Korpuskuat renale. Show all posts

Nga kush përbëhet korpuskuli renal ?


Korpuskuli renal përbëhet nga :

a) poli vaskular dhe urinar

b) poli sinusoid dhe biliar

c) poli vaskular dhe apikal

Korpuskuli renal përbëhet nga :

a) poli vaskular dhe urinar

b) poli sinusoid dhe biliar

c) poli vaskular dhe apikal

Korpuskuli renal (TR) përbëhet prej:

Korpuskuli renal (TR) përbëhet prej:

a) kapsulës së Bowmanit, podociteve dhe kapilarëve,

b) kapsulës së Bowmanit dhe glomerulave

c) kapsulës së Bowmanit,rrjetës kapilarike dhe mezangiumit
Korpuskuli renal (TR) përbëhet prej:

a) kapsulës së Bowmanit, podociteve dhe kapilarëve,

b) kapsulës së Bowmanit dhe glomerulave

c) kapsulës së Bowmanit,rrjetës kapilarike dhe mezangiumit

Korpuskuat renale ( TR) gjenden ( vendosen) në:

Korpuskuat renale gjenden  vendosen në:

a) korteks

b) medulë

c) kortex dhe në medulë.
Korpuskuat renale gjenden  vendosen në:

a) korteks

b) medulë

c) kortex dhe në medulë.

Namazi

Syzat