Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

loading...

NBC Sports: “Super Bowl LI: Atlanta Falcons have to prove themselves to gain respect” plus 1 more

NBC Sports: “Super Bowl LI: Atlanta Falcons have to prove themselves to gain respect” plus 1 more


Super Bowl LI: Atlanta Falcons have to prove themselves to gain respect

Posted: 26 Jan 2017 09:01 PM PST

From Donald Trump to Lady Gaga, Super Bowl LI prop bets

Posted: 26 Jan 2017 02:51 PM PST

Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more

Forumi Shqiptar: “Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >” plus 7 more


Urime e pershumvjet ditlindjen t'nderuem antar t'forumit shqiptar >

Posted: 26 Jan 2017 08:35 PM PST

Valoni, TONI-TORONTO, elfior, GRESI30, enoel, Medico (47), djal_rrugac (45), Sweet_DREAM (42), Askushi (42), Blerim75 (42), zeus (40), pentium 4 (39), Kuala` (39), Hysniu (38), sapun (38), besnik21 (36), besniku81 (36), Cakalli_Plak (36), Adnani_8 (35), acquarius (33), Beckham (32), euklit (32), Polici_Rrugac (32), studenti_bg (32), dinamo (30), Senada Rexha (30), Bedboy (29), MENEFREGISTJA (29), Krenar Jaha
Emri: BAHRI QELIMI XX.jpg  Shikime: 1  Madhësia: 49.7 KB
PERSHNDETJE I NDERUEMI LEXUES .
Fotografitë e Bashkëngjitura
 

Ushtarët grekë me origjinë shqiptare mund të dënohen rëndë

Posted: 26 Jan 2017 09:13 AM PST

Emri: 33faf48485fda58d92caaa5aa354bba3b8bf732a_1_800x407.jpg  Shikime: 102  Madhësia: 34.9 KB

Shtate ushtaret greke me origjine nga Shqiperia, te cilet u shfaqen ne nje foto duke bere shqiponjen dykrenare me duar, mund te denohen me heqjen e nenshtetesise greke dhe deportim ne Shqiperi. Ne Greqi reagimi ka qene i forte, deri ne nivelin e Ministrit te Mbrojtjes, qe e kane quajtur gjestin te papranueshem dhe te perseritur. "Nese ndiheni shqiptare, shkoni ne shtepi." raportohet te kete qene reagimi i tij, i perifrazuar. Ushtaret greke jane femije emigrantesh shqiptare qe kane lindur ne Greqi. Ligji grek ua njeh shtetesine femijeve te emigranteve.
Fotografitë e Bashkëngjitura
 

Rilindasit Rama i bien pendët: Bie ndjeshëm besimi i shqiptarëve tek institucionet e vendit

Posted: 26 Jan 2017 04:43 AM PST

Indeksi i Pandëshkueshmërisë; bie besimi te Qeveria, Prokuroria dhe Parlamenti

Një studim mbi perceptimin e pandëshkueshmërisë në vend nga Instituti për Kërkime dhe Alternativa Zhvillimi, IDRA, zbulon se besimi i qytetarëve shqiptarë te qeveria e kryeministrit Edi Rama ka rënë në tre vitet e fundit.

Emri: edirama-par-33.jpg  Shikime: 102  Madhësia: 30.4 KB

Sipas studimit të publikuar nga IDRA të mërkurën, indeksi i besimit në qeverinë shqiptare ra nga 42 pikë në një shkallë prej 100 pikësh në vitin 2014 në 35 pikë në vitin 2017, duke regjistruar një nga rëniet më të mëdha të besimit në institucionet publike.

Një tjetër institucion që ka shënuar rënie të lartë në indeks është dhe Parlamenti, i cili nga 34 pikë nga 100 pikë në 2014-ën, ka rënë në 27 pikë nga 100 pikë në 2017-ën.

Palamenti ndiqet nga Prokuroria e Përgjithshme, që gjithashtu ka shënuar rënie nga 38 në 32 pikë dhe Kontrolli i Lartë i Shtetit, që ka shënuar një rënie nga 36 në 31 pikë.

Institucioni më pak i besuar nga qytetarët shqiptarë, ashtu si në vitin 2014 mbetet gjyqësori me 24 pikë në indeks nga 100 pikë, duke shënuar një rënie prej 2 pikësh nga viti 2014.

Studimi, i cili titullohet ""Pandëshkueshmëria – Opinioni publik mbi kuptimin, arsyet dhe rolin e institucioneve," dhe është kryer në periudhën kohore Tetor 2016-Janar 2017, është mbështetur teknikisht dhe financiarisht nga Fondacioni Shoqëria e Hapur në Shqipëri, OSFA.

Ky studim bazohet në një anketë kombëtare me 1200 persona në moshë 16 vjeç e lart, nga të cilët 200 të anketuar i përkasin grupmoshës 16-24 vjeç.

Sipas studimit, interesi i qytetarëve shqiptarë ndaj problematikave me të cilat vendi përballet ka pësuar një rritje gjatë viteve të fundit dhe fokusi i tyre kryesor mbeten çështjet politike, sociale dhe ekonomike.

"Ekonomia, korrupsioni dhe keqqeverisja figurojnë sërish si dimensionet më problematike në Shqipëri, por me një rënie përsa i përket frekuencës së natyrës së tyre problematike," tha IDRA në njoftim për shtyp mbi studimin.

Ekonomia vazhdon të jetë problemi kryesor me të cilin përballen shqiptarët, i vlerësuar si shumë problem nga 82 % e të anketuarve, i ndjekur nga korrupsioni dhe keqqeverisja, të identifikuar si shumë problem nga 80 % të anketuarave. I treti problem serioz identifikohet pandëshkueshmëria, e ndjekur nga shëndetësia, arsimi dhe ndotja e mjedisit.

Ngjashëm me vitin 2014, kur indeksi i pandëshkueshmërisë u publikua për herë të parë, media vazhdon të vlerësohet si aktori më i suksesshëm përsa i përket hetimit dhe raportimit të shkeljeve të ligjit nga zyrtarët e lartë, pavarësish se shpesh perceptohet si një pushtet i kufizuar nga interesa politike dhe ekonomike. Televizioni vazhdon të jetë mediumi kryesor i informacionit për qytetarët, por një rol në rritje kanë dhe publikimet në internet dhe rrjetet sociale.

Sipas të anketuarve, fenomeni i pandëshkueshmërisë në Shqipëri lidhet ngushtësisht me moszbatimin e ligjit dhe mosfunksionimin e sistemit të drejtësisë si dhe korrupsionin. Ligji perceptohet se vepron me dy standarte, një për qytetarët e thjeshtë dhe një tjetër për zyrtarët e lartë.

Edhe pse 'mesatarisht' të informuar për reformën në drejtësi, pritshmëritë e shqiptarëve në lidhje me zbatimin e saj janë të dyzuara dhe vetëm 42 % e të anketuarve shprehen optimistë për zbatimin e reformës.

Në vlerësimin e perfomancës së institucioneve ligjzbatuese, Prokuroria e Përgjithshme merr notën më negative, ku 22 % e të anketuarve e vlerësojnë punën e saj keq dhe 18 % si shumë keq, 35 % as mirë as keq dhe vetëm 19% shumë mirë dhe mirë. Ndyshe nga Prokuroria e Përgjithshme, Policia e Shtetit ka një vlerësim më të mirë, ku 2 /3 e të anketuarve e vlerësojnë si mirë (44%) dhe shumë mirë (22%).

Besar Likmeta
BIRN
Fotografitë e Bashkëngjitura
 

Qeveria e Rilindjes: Rilindëm industrinë e rafinimit të naftës. Punëtorët në grevë: 4 muaj pa paga!

Posted: 26 Jan 2017 04:38 AM PST

Rilindja e një industrie

Emri: big_km_web_ballsh.jpg  Shikime: 54  Madhësia: 188.6 KB

Uzina e përpunimit të thellë të naftës në Ballsh ka rifilluar punën me kapacitet të plotë. E shtrirë në 104 hektarë dhe me një histori të gjatë që prej ndërtimit në vitin 1978, rafineria prej mëse një viti kishte mbyllur dyert si rezultat i falimentimit të kompanisë, pas një privatizimi të dështuar të bërë nga qeverisja e kaluar. Rafineria e Ballshit vlerësohet një aset strategjik në industrinë e naftës. Mbyllja e saj u kthye edhe në një plagë sociale, duke lënë të papunë mijëra banorë të zonës. Kryeministri Rama, i shoqëruar nga Ministri i Energjetikës dhe Industrisë Damian Gjiknuri, inspektoi rafinerinë, pas kalimit të saj në administrim të ri. Riaktivizimi i saj përbën një ngjarje pozitive për ekonominë kombëtare, por edhe atë familjare, pasi punëtorët e saj rifituan punën.

"Prej një jave, të gjithë repartet e rafinerisë punojnë me kapacitet të plotë. Njerëzit janë të paguar. Një nga elementet bazë që ne shpresojmë në të ardhmen dhe ky është një problem thelbësor, punonjësit, është që të rimëkëmbim qendrën e trajnimit që të kemi të rinj që vijnë," – tha një prej administratorëve të rinj të uzinës.

"Kjo rafineri ka një histori të dhimbshme, një privatizim të dështuar, një faliment të një kompanie private dhe lënia jashtë çdo lloj interesi, jashtë çdo lloj vëmendjeje të të gjithë njerëzve, të cilët e kishin lidhur fatin me këtë rafineri. Një nga sfidat që kishim si qeveri ishte rivënia në punë e përpunimit të naftës në vend, për arsye nga më të ndryshmet, por mbi të gjitha për punësimin e njerëzve dhe për ta mbajtur këtë aset strategjik që edhe Shqipëria, si shumë vende të tjera që kanë naftë, të ketë mundësi të prodhojë naftë. Megjithëse ky është një biznes privat, ne nuk mund të mbyllnim sytë ndaj një problemi të madh social dhe detyra jonë dhe Kryeministri Edi Rama është investuar personalisht që rafinerisë të mos i mungojë nafta. Vetëm biznesi që është rreth kësaj rafinerie, zinxhiri që nga furnizimi dhe pjesa tjetër prodhimi janë disa qindra milionë dollarë që janë pjesë e ekonomisë shqiptare," – u shpreh ministri Gjiknuri.

Pas rivënies në punë, uzina ka rinisur prodhimin e eurodieselit të standardit europian, benzinë super dhe derivate të tjera.

Rivënia në punë e uzinës ka rikthyer edhe shpresën e naftëtarëve. "Fati i keq i yni qe që ne ngelëm në mes të katër rrugëve. Azerbajzhanasit ikën duke lënë gjithë këtë kapital e këta njerëz në mëshirë të fatit. U munduam e trokitën në derën e Kryeministrit. Na premtoi, do të bëjmë ç'është e mundur me mundësitë e fuqitë që kemi si shtet që rafinerinë e Ballshit, gjithë atë krahinë duke filluar nga Patosi në Tepelenë, ta vëmë në funksion dhe sot, ne jemi këtu ku jemi. Sot ka dalë eurodieseli me 5ppm, çka do të thotë i standardit europian," – tha një prej punonjësve, që më parë ka protestuar, dëshmitar i rrënimit që po pësonte uzina.

Kjo problematikë sipas edhe vetë dëshmive të punëtorëve i ishte bërë e njohur Kryeministrit, i cili e përcaktoi zgjidhjen e problemit të punëtorëve si kushtin kryesor në tryezën e negociatave me drejtuesit e rinj. "Ajo që gjetëm ne ishte faktikisht, një situatë e tmerrshme ku jo vetëm rafineria nuk punonte më, por edhe ju kishit kaluar muaj e muaj pa marrë asnjë cent. Në fakt këta shokët më treguan edhe përpëlitjet për të ushqyer familjen me lista nëpër dyqanet e zonës. Kur ne kemi negociuar me këta investitorë, që dolën më të vendosurit dhe më seriozët për ta çuar këtë punë përpara, sepse kemi pasur gjithfarëlloj takimesh, gjithfarëlloj përpjekjesh, kushti ka qënë që ditën e parë, gjithë këtyre njerëzve siç ia premtova ju në takim, i duhen paguar rroga e prapambetur dhe duhen siguruar."

Rafineria gjeneron edhe avull në sasi të tilla që mund të furnizojë, sipas drejtuesve të saj, "të gjithë serrat e Mallakastrës. Sasia është kolosale." Kjo, për Kryeministrin, përbën një vlerë të shtuar në mbështetje të bujqësisë për të gjithë zonën e Mallakastrës. "Ne duhet ta synojmë këtë, të arrijmë sasinë e avullit që të furnizojmë gjithë serrat e Mallakastrës dhe t'i japim një bum gjithë zonës nga pikëpamja bujqësore."

Kryeministria
Fotografitë e Bashkëngjitura
 

Artan Hoxha: Rilindja socialiste fiskale që na kushtoi mbi 500 milionë euro!

Posted: 26 Jan 2017 04:29 AM PST

Rilindja fiskale që na kushtoi mbi 500 milionë euro

Emri: auto_tan_hoxha_tatime1485429700.jpg  Shikime: 52  Madhësia: 36.5 KB

Nga Artan Hoxha

Në trevjeçarin rilindës 2014-2016 të ardhurat doganore+tatimore arritën shifrën 788 miliard lekë. Në atë demokrat 2010-2012, 691 miliard lekë, pra 97 miliard lekë më shumë apo rreth 14.0% më shumë. Me shikim të parë duket se çoç kanë bërë. Siç shpjegohet më poshtë, goxha dëm.

Të ardhurat fiskale janë funksion i ecurisë së ekonomisë, normës së taksave dhe performancës së administratës në tërësi, asaj tatimore e doganore në veçanti. Diferenciali i të ardhurave, në përafrim të parë, është sa shuma e diferencialeve të efekteve të secilit faktor veçmas.

Sipas INSTAT rritja nominale e ekonomisë në trevjeçarin rilindës, krahasuar me atë demokrat, është 12.1%. Një rritje kjo më se normale, natyrore, e importuar, duke konsideruar distancën 4-vjeçare mes dy trevjeçarëve dhe zbutjen e krizës në eurozonë këto tre vitet e fundit. Asnjë kontribut rilindës. Përkundrazi. Këtë çështje e kam trajtuar në një tjetër shkrim ndaj nuk po zgjatem: (http://www.syri.net/op-ed/30307/rili...e-burokratike/)

Po kaq, pra 12.1% apo rreth 84 miliard lekë është ndikimi i rritjes nominale të ekonomisë në rritje e të ardhurave fiskale. Ky faktor përfshin në vetvete edhe ndryshimin rezultant të çmimeve, rritjen e çmimeve për disa produkte apo rënien për disa të tjerë (si p.sh. çmimi i naftës) si edhe ndryshimet rezultante, uljen a ngritjen sasiore të flukseve të mallrave, shërbimeve, punës, kapitalit.

Rritja e ndjeshme e normës së disa taksave afërmendsh që ka patur kontribut të ndjeshëm e te drejtpërdrejtë në rritjen e të ardhurave tatimore e doganore. Për ilustrim më poshtë jepen tre shembuj.

Rritja e taksës së qarkullimit aplikuar mbi sasitë e importuara të karburanteve në trevjeçarin 2014-2016, rreth 1,3 milion ton (pa llogaritur prodhimin vendas), ka sjellë mbi 30 miliard lekë të ardhura shtesë. Rritja e akcizës së cigareve aplikuar mbi importet 2014-2016, rreth 7815 ton (pa llogaritur prodhimin vendas), ka sjellë mbi 12 miliard lekë të ardhura shtesë. Rritja e tatimit të fitimit zbatuar mbi fitimin e deklaruar nga bizneset ne 2014-2016, rreth 504 miliard leke ka sjellë një tjetër shtesë të ardhurash fiskale prej mbi 25 miliard lekë. Gjithsej 67 miliard lekë. Ulja e të ardhurave nga ulja e çmimit të naftës në tregjet botërore, pakësimi i import të cigareve (për aq sa nuk është evazion) apo tkurrja e fitimit të bizneseve nën presion fiskal rilindës janë konsideruar një herë tek faktori i rritjes ekonomike nominale ndaj këtu s'ka pse të konsiderohen për të dytën herë.

Nëse konsiderojmë edhe efektet rritëse mbi të ardhurat nga rritja e disa taksave të tjera kombëtare e, këtyre i zbresim ndonjë ulje modeste të të ardhurave nga ulja e ndonjë norme taksimi, rezulton një efekt neto prej mbi 13 miliard lekësh të ardhura shtesë. Bashkë me tre taksat e sipërpërmendura efekti kalon shifrën 80 miliard lekë. Këtu nuk po konsideroj të ardhura të tjera tatimore si p.sh. lokale, që do ta bënte edhe më të lartë efektin shtesë.

Duke mbledhur efektet e veçanta të rritjes nominale të ekonomisë dhe të rritjes se normës së taksave, rritja e të ardhurave në trevjeçarin rilindës 2014-2016 kundrejt atij demokrat 2010-2012, vetëm nga këto dy faktorë, duhej të kishte qenë të paktën 164 miliard lekë dhe jo 97 miliard, apo 23.6% dhe jo 14.0%.

Diferenca prej 67 miliard lekësh me pak apo 9.6% më pak nga rritja e pritshme kërkon shpjegim dhe i vetmi që mbetet ëstë rënia me po kaq, pra me 9.6% e performancës së administratës doganore e tatimore me një dëm prej 67 miliard lekësh apo mbi 500 milion euro.

Kjo shifër është minimale dhe pjesore - vetëm administrimi fiskal qendror - por dhe kaq mjafton për të nxjerre në pah rënien dramatike të performancës doganore e tatimore, të shtetit në tërësi, me kosto të rëndë publike. Rilindësit thonë se po bëjnë shtet, por në fakt ... vaj me det ky shtet.

Gjithsesi, nëse rilindësit nuk e pranojnë rënien dramatike të performancës së administratës doganore e tatimore, të shtetit në tërësi, me kosto mbi 500 milion euro, mbetet të pranojnë se ekonomia nuk është rritur aq sa ç'thonë, pra kanë fryrë shifrat e rritjes ekonomike deri 500 milion euro.

Një nga dy faktorët, ose ekonomia ose performanca, si në enët komunikuese, duhet zvogëluar po aq sa ç'rritet tjetri. Përndryshe, pretendimi se ka rritje të njëkohshme të të dy faktorëve, dy suksese njëkohësisht, krijon paradoks.

Sa për shtesën neto të të ardhurave nga rritja neto e normës së taksave, ajo është aritmetikë e thjeshtë dhe aritmetika nuk është opinion.

Syri
Fotografitë e Bashkëngjitura
 

Kryepeshkopi Anastas: Kisha u ngrit nga gërmadhat, për të unë u bëra “lypës ndërkombëtar”

Posted: 26 Jan 2017 04:13 AM PST

Ishte fillimi i vitit 1991, kur Kryepeshkopi Anastas i Tiranës, Durrësit dhe i gjithë Shqipërisë, u caktua Eksark Patriarkal në Shqipëri. Në një intervistë eskluzive me Albanian Daily News, Anastas zbulon detaje të përpjekjes së tij për të ringjallur Kishën Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë, plotësisht të shkatërruar prej vitit 1967 nga regjimi komunist, në këtë vend të Ballkanit.

Emri: janullatos-468x350.jpg  Shikime: 60  Madhësia: 27.7 KB

"Më së shumti ne mblidheshin në gërmadhat e kishave, nën pemë ose përjashta në mbarë vendin dhe konstatova dëshpërim dhe shpresë" – thotë kryepeshkopi Anastas, në lidhje me përpjekjen sfiduese për zhvillimin e Kishës Orthodhokse të Shqipërisë, për të cilën, siç ai pohon, u bë një lypës ndërkombëtar.

Fortlumturia Juaj, si u zgjodhët Primat i Tiranës, Durrësit dhe i Gjithë Shqipërisë, dhe cili ishte reagimi juaj kur feja rilindi në Shqipëri, pas rënies së regjimit komunist?

Reagimi i parë ishte befasimi. Ishte fillimi i vitit 1991, kur mora një telefonatë nga Patriarkana Ekumenike e Konstandinopojës, që kishte përgjegjësinë për t'u kujdesur dhe mbështetur Kishat Orthodhokse në vështirësi, e cila më kërkoi të isha Ekzark Patriarkal në Shqipëri. Në atë kohë, isha profesor i Historisë së Fesë në Universitetin Kombëtar të Athinës, Kryepiskop në detyrë në Afrikën Lindore për organizimin e Hierapostullimit Orthodhoks dhe moderator (kryetar) i Komisionit dhe Konferencës për Misionin Botëror dhe Ungjillëzmin" të Këshillit Botëror të Kishave (studimet e mia pasuniversitare në Gjermani dhe shkrimet që vijuan u fokusuan mbi Fetë e botës dhe dëshminë e krishterë).

Mbërrita në Tiranë në korrik të vitit 1991. Pas kontakteve të para me udhëheqjen politike, vizitova qytetet kryesore dhe një numër të madh fshatrash ku tradicionalisht jetonin komunitetet orthodhokse. Në shumicën e rasteve, mblidheshim në gërmadhat e kishave, në vende të hapura poshtë pemëve dhe kudo, në mbarë vendin, vura re dëshpërim dhe shpresë. Mesazhi im i parë ishte: "Guxojmë të shpresojmë. Perëndia i dashurisë nuk ka për të na braktisur!". Fjalët e para që mësova në shqip- atëherë isha 62 vjeç -ishin përshëndetja paskale: "Krishti u Ngjall". Pozita e kryepiskopit, veçanërisht në rastin e Shqipërisë, ku Kisha ishte krejtësisht e shkatërruar, nuk ishte një fron rehatie, pushteti dhe lavdie, por një fron shërbimi me frymën e Kryqit. Jisu Krishti e përshkroi mjaft qartë këtë detyrë: "Ai që do të jetë i pari, duhet të jetë i fundit, dhe shërbëtori i të gjithëve".

Cilët ishin hapat e parë për ringritjen e Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë në atë kohë dhe ku e gjetët forcën për të kryer misionin tuaj? Cilët ishin mbështetësit tuaj moralë dhe financiarë?

Ne nisëm të meshonim, të predikonim dhe të qarkullonim Shkrimin e Shenjtë dhe Literaturën e krishterë në gjuhën shqipe. Organizuam një komitet, ku merrte pjesë një prift i moshuar dhe një laik nga çdo rreth për të përfaqësuar Kishën Orthodhokse në marrëdhëniet publike. Krijuam një seminar për përgatitjen e klerit vendas. Meqenëse nuk kishim godinat e nevojshme dhe mjetet për këtë gjë, morëm me qira një hotel në Durrës dhe e hapëm me shumë vështirësi Seminarin tonë atje. Pranuam studentë, me kusht, që të kishin përfunduar të paktën arsimin e mesëm. Me hirin e Perëndisë, gjatë shërbimit tim këtu, kemi shkolluar, dorëzuar priftërinj dhe kemi mbështetur në veprën e tyre më tepër se 160 nënshtetas shqiptarë.

Kur fillova punën këtu, nuk kisha asnjë premtim si për mbështetje financiare, ashtu dhe për njerëz që do të më ndihmonin. E pranova këtë sfidë me besim spontan te Perëndia dhe duke iu bindur në mënyrë të pakushtëzuar Kishës. E vetmja gjë e sigurt nga ana financiare për mua ishte pensioni nga Universiteti i Athinës. Për realizimin e projekteve të nevojshme, duhej të shkoja në drejtime të ndryshme: të shpjegoja, të bindja dhe të lypja. Trokita tek të gjithë miqtë e mi në Evropë, Shtetet e Bashkuara dhe Australi, duke kërkuar mbështetje nga fondacione dhe individë të ndryshëm. Lavdi Perëndisë, ndihma më erdhi nga drejtime që nuk i kisha shpresuar. Për hir të zhvillimit të Kishës Orthodhokse të Shqipërisë, unë u bëra një "lypës ndërkombëtar", por gjatë kësaj rruge, e dija fare mirë se gjithmonë lypja për diçka shumë esenciale dhe aspak për veten time.

Sa i takon pyetjes, "Ku e gjetët forcën për të kryer misionin tuaj?", më duhet t'ju kujtoj se e gjithë jeta ime është bazuar në sigurinë se Realiteti Suprem në univers është Perëndia i Dashurisë. Gjithmonë sjell në mendje vargun e mrekullueshëm të shën Joan Ungjillorit: "Perëndia është dashuri dhe kush qëndron në dashuri, rri në Perëndinë dhe Perëndia në atë". Dhe jam i bindur se ky përkufizim rreth Realitetit Suprem është më i rëndësishmi, gjithmonë aktual dhe burim frymëzimi. Sigurisht, unë e di se ka shumë njerëz që nuk besojnë në Perëndi, ca më pak në Perëndinë e Dashurisë dhe ndoshta këta njerëz janë dyshues për keq, kur na dëgjojnë të flasim rreth bindjeve tona. Respektoj lirinë e tyre për të pasur secili idetë e tij, por unë nuk resht së frymëzuari prej besimit tim të krishterë, prej sigurisë së pranisë së Krishtit në çdo hap të përpjekjeve tona. Besoj me gjithë zemër se gjëja më e rëndësishme që ne mund të ofrojmë dhe të provojmë në këtë jetë është dashuria. Se përpjekja më esenciale e Kishës është të jetë një punishte e dashurisë që rrezaton dashurinë e Perëndisë.

Gjatë gjithë këtyre viteve, jemi përballur shumë herë me dyshime (veçanërisht për shkak të origjinës sime greke), me sprova, keqkuptime, akuza dhe shpifje. Në të gjitha situatat e vështira dhe sfiduese streha dhe ngushëllimi ynë ka qenë dhe është siguria se "Nëse Perëndia është me ne, kush është kundër nesh?" dhe në mënyrë të veçantë eksperienca e apostull Pavlit, sipas të cilit: "Mund t'i bëj të gjitha me anë të Krishtit që më fal fuqi". Unë e kuptoj se kjo gjuhë për njerëz që kanë bindje të ndryshme fetare është e huaj. I përmend këto për të dëshmuar se ka një fushë të besimit dhe të përvojës, e cila na fal fuqinë shpirtërore për të kapërcyer pengesa dhe sprova. Besimi dhe lutja mbeten fuqia e fshehtë e çdo njeriu që përpiqet të ketë një marrëdhënie me Perëndinë dhe të shërbejë. Në këto përpjekje, nuk isha i vetëm; gjatë 25 viteve kam pasur bashkëpunëtorë të mrekullueshëm, pjesa më e madhe e tyre vendas, por edhe nga 4-5 klerikë të huaj dhe 5-8 laikë të ardhur nga vende të tjera, njerëz me frymë dashurie dhe sakrifice.

Është një fakt i rëndësishëm historik se në vitin 1912, me krijimin e shtetit shqiptar, nisi një fazë e re për Kishën Orthodhokse. Ardhja e pavarësisë politike solli kërkesa të përsëritura për pavarësinë e të gjitha komuniteteve fetare nga qendrat e tyre në vendet e tjera. Si e konsideroni atë periudhë?

Ky ishte një synim i natyrshëm (meqenëse shtetet e tjera ballkanike e kishin marrë Autoqefalinë prej Patriarkanës Ekumenike). Gjithashtu ishte e domosdoshme që autoqefalia të realizohej nëpërmjet Traditës dhe procedurës së duhur kishtare. Gjithashtu duhej të ruhej identiteti global kishtar si një gjymtyrë e Orthodhoksisë dhe shprehja vendore brenda Shtetit shqiptar. Zgjidhja u realizua më në fund pas një marrëveshjeje të ndërsjellë midis Patriarkanës Ekumenike dhe autoriteteve shqiptare me ofrimin kanonik të Autoqefalisë në prill të vitit 1937. Ashtu siç shkruhet qartazi në nenin e parë të Statutit të saj: "Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë, që ka si themelues dhe Krye të saj Zotin dhe Perëndinë tonë Jisu Krisht është institucion hyjnor si prania dhe shfaqja në vend e Një Kishe të Shenjtë Katholike dhe Apostolike, e bashkuar në mënyrë të pandashme me Patriarkanën Ekumenike, me të gjitha Kishat simotra Autoqefale dhe ruan të paluajtshme burimet e besimit, d.m.th. Shkrimin e Shenjtë dhe Traditën e Shenjtë, si dhe Kanonet e Shenjta apostolike e sinodike".

Në Traditën Orthodhokse, ne kemi një sistem sinodial: asnjë Kishë "Autoqefale" nuk është e pavarur në kuptimin e një institucioni shekullar. Ekzistojnë shumë marrëdhënie të brendshme të vazhdueshme dhe ndërvarësi. Siç u theksua edhe në Sinodin e Shenjtë dhe të Madh të Orthodhoksisë në Kretë, në 2016, "Kishat Orthodhokse Autoqefale nuk përbëjnë një federatë Kishash, por Një Kishë, të Shenjtë, Katholike dhe Apostolike. Çdo Kishë lokale ndërsa ofron Eukaristinë e Shenjtë, është prania lokale dhe shfaqja e Një Kishe, të Shenjtë, Katholike, dhe Apostolike. "Uniteti i Kishës Orthodhokse bazohet në radhë të parë në Eukaristinë dhe në vijimësinë e pandërprerë apostolike të episkopëve të saj".

Në këtë kornizë theologjike ringritja e Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë, pas shkatërrimit të saj të plotë të kryer nga sistemi ateist, ishte e domosdoshme të bëhej sipas traditës orthodhokse. Patriarkana Ekumenike, që i dha Autoqefalinë Kishës së Shqipërisë, mori iniciativën e ringritjes së Kishës së shkatërruar. Çdo gjë është bërë sipas rregullit të saktë kishtar; ky fakt njihet jo vetëm në qarqet orthodhokse, por përgjithësisht në botën e krishterë.

Në nëntor të vitit 1967, Shqipëria u shpall shtet ateist- i vetmi i këtij lloji në botë dhe në histori. Në këtë shtet, të gjitha format e shprehjes fetare ishin të ndaluara me kushtetutë. Qindra kisha u shkatërruan dhe shumë prej tyre iu ndryshua destinacioni. Si e patë atë kohë të vështirë që kaloi populli shqiptar? Cilat janë disa nga përpjekjet dhe arritjet në punën tuaj për ringritjen e Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë?

Para se të vija këtu, ndiqja me dhimbje dhe shqetësim të madh persekutimin e tmerrshëm ateist në Shqipëri. Shkatërrimi jo vetëm i ndërtesave fetare, por edhe i besimit në shpirtrat e njerëzve ishte padrejtësia më e tmerrshme. Çrrënjosja e besimit fetar nga ndërgjegjja e popullit ishte me të vërtetë një krim kundër njerëzimit. Por brenda meje ruaja sigurinë se Perëndia do të bënte mrekullinë e lirisë fetare, që do t'i dhurohej përsëri Shqipërisë.

Sa i takon përpjekjes sime, dua të shtoj në lidhje me ato që përmenda më lart rreth përgatitjes së qytetarëve të Shqipërisë për shërbimin ndaj Kishës, se në vitet pasardhëse ne ngritëm Akademinë Teologjike "Ngjallja e Krishtit" në Durrës dhe dy shkolla të mesme kishtare me emrin "Kryqi i Nderuar", si edhe një shkollë të muzikës bizantine, të gjitha me konvikt. Një prioritet kryesor, sipas standardeve të Orthodhoksisë, ishte krijimi dhe zhvillimi i Sinodit të Shenjtë. Sot Sinodi përbëhet nga kryepiskopi, gjashtë mitropolitë dhe një episkop. Dy hapa të tjerë të rëndësishëm ishin hartimi i Statutit të Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë dhe Marrëveshja me Qeverinë e Shqipërisë, që u bë ligji nr. 10057 dt. 22. 2. 2009, të cilat përbëjnë dokumentet legale bazë të Kishës sonë.

Gjatë kësaj periudhe, ne arritëm të ndërtojmë më shumë se 150 kisha të reja, të mëdha e të vogla, restauruam mbi 60 kisha e manastire-monumente kulture dhe mbi 160 kisha ekzistuese. Gjithashtu janë ngritur, blerë dhe rikonstruktuar më shumë se 70 godina për kopshte, shkolla, qendra rinore, qendra shëndetësore, seli metropolitane, shtëpi pritjeje, punishte, mensa për të varfrit etj. E gjithë vepra ndërtuese arrin në mbi 450 objekte. Janë botuar me dhjetëra libra teologjikë dhe shpirtërorë së bashku me periodikë të ndryshëm; Kisha Orthodhokse ka shtypshkronjën e saj. Janë formuar lidhjet rinore, lidhjet e grave dhe të intelektualëve; si edhe një stacion radiofonik, për të zhvilluar më tej jetën dhe dëshminë e krishterë.

Gjatë këtyre viteve një çështje primare ishte sigurimi i vazhdimësisë financiare për të gjitha përpjekjet në të ardhmen. Kjo ëndërr ishte më e vështirë për t'u realizuar. Me fuqinë e Perëndisë, në vitin 2016 arritëm të ndërtojmë një hidrocentral afër Librazhdit. Ky projekt pati katër parametra kryesorë: plotëson të gjitha standardet mjedisore, përdor vetëm burime energjie të rinovueshme, ndihmon në zhvillimin e infrastrukturës së Shqipërisë, duke kontribuuar në shtimin e energjisë që disponon vendi dhe ka një perspektivë të qartë sociale: të ardhurat e përftuara nga kjo vepër do të mundësojnë vazhdimin e veprës sonë shpirtërore, filantropike, edukuese dhe sociale.

Përveç fesë, a u përfshitë në projekte të tjera për të mbështetur njerëzit e zakonshëm, gjendja e të cilëve ishte e vështirë në atë kohë?

Gjatë periudhave të vështira që kaloi vendi (1992, 1994, 1997, etj.), ne u përpoqëm të lehtësonim gjendjen e popullit që vuante. Ofruam një ndihmë të gjerë humanitare, duke siguruar e shpërndarë mijëra tonë ushqime, rroba e medikamente. Një rëndësi të veçantë i kemi kushtuar edukimit të përgjithshëm, që evidentohet me ngritjen e rreth 30 shkollave në të gjitha nivelet" kopshte, shkolla fillore e të mesme, Institute të Formimit Teknik dhe një Kolegj universitar (Kolegji universitar "Logos"). Gjatë këtyre viteve kemi ofruar mbi 30.000 bursa dhe kemi ndihmuar mbi 11.000 fëmijë e studentë në shkollimin e tyre.

Në fushën e shëndetësisë, Qendra jonë Mjekësore Diagnostike "Ungjillëzimi" në Tiranë, ofron shërbime të kujdesit shëndetësor me kontributin e mjekëve të njohur dhe të pajisjeve mjekësore moderne. Gjatë 17 viteve të funksionimit të saj janë kryer më tepër se 2 milionë vizita dhe miliona analiza. Në disa qytete dhe në fshatra janë organizuar programe të tjera mjekësore në shërbim të banorëve. Gjithashtu kemi zhvilluar dhe mbështetur një numër të madh programesh sociale, ku përfshihen edhe projekte zhvillimi në zona malore.

Një përpjekje shumë e rëndësishme u bë në vitin 1999, kur mijëra refugjatë nga Kosova mbërritën në Shqipëri. Kisha jonë, në bashkëpunim me Kishat e tjera Evropiane, ndihmoi dhe strehoi mbi 33.000 refugjatë. Këto janë një pjesë e vogël e përpjekjeve konkrete që kemi realizuar, por në këtë intervistë nuk është e mundur të hyjmë në më shumë detaje (informacion shtesë mund të gjendet në faqen tonë të internetit www.orthodoxalbania.org, si dhe në botime të tjera të rëndësishme të Kishës).

Mbi 800 persona janë punësuar nëpër departamente të ndryshme, fondacione dhe institucione të krijuara nga Kisha, dhe kanë punuar gjatë gjithë këtyre viteve; duke i shtuar kësaj shifre edhe numrin e madh të punonjësve të kompanive të ndërtimit të cilat kanë punuar në shumë projekte të ndryshme të Kishës gjatë 25 viteve. Këto shifra flasin sado pak rreth kontributit social dhe financiar të Kishës për zhvillimin e vendit. Përmbledhtazi, Kisha jonë ka kontribuuar në mënyrë substanciale për rindërtimin dhe zhvillimin social e shpirtëror të Shqipërisë.

Cilat janë lidhjet dhe bashkëpunimi i Kishës Orthodhokse të Shqipërisë në nivelin ndërkombëtar?

Ne marrim pjesë me të drejta të plota në të gjitha aktivitetet e Kishave Orthodhokse. Vitet e fundit, Kontributi i Kishës sonë ka qenë shumë i rëndësishëm në "Sinakset"- Mbledhjet e Primatëve të Kishave Orthodhokse dhe veçanërisht në Sinodin e Shenjtë dhe të Madh të Orthodhoksisë në Kretë, qershor 2016. Kisha jonë është gjithashtu anëtare e Konferencës së Kishave Evropiane (Gjenevë), e Këshillit Botëror të Kishave (Gjenevë), si edhe e Konferencës Botërore Ndërfetare Fetë për Paqen (Nju-Jork). Është fakt i njohur se në të gjitha këto organizata ndërkombëtare, ne patëm një pjesëmarrje aktive (në Konferencën e Kishave Evropiane kam qenë zëvendës-president, në Këshillin Botëror të Kishave president dhe në Fetë për Paqe president nderi i kësaj organizate ndërfetare).

Shqipëria është vlerësuar për harmoninë fetare në vend. Si e konsideroni këtë fakt dhe cili është roli juaj në këtë përpjekje?

Edhe para se të vija në Shqipëri, isha anëtar i "Grupit Theologjik të Punës për Dialog me Njerëz të Feve dhe Ideologjive të Tjera", të Këshillit Botëror të Kishave. Këtu në Shqipëri, ne jemi në një "dialog jete" të vazhdueshëm, me respekt të thellë për çdo person njerëzor pavarësisht bindjeve të tij fetare apo se çfarë idesh filozofike ose bindje ka. Që në vitin e parë, ne punuam për marrëdhënie të përzemërta midis kryetarëve të Komuniteteve të ndryshme fetare. Morëm iniciativën për krijimin e Shoqërisë Biblike Ndërkonfesionale. Gjithashtu kemi krijuar Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë dhe jemi bërë anëtarë të Konferencës Botërore të Feve për Paqen. Në përgjithësi, jemi përpjekur për promovimin jo vetëm të tolerancës, por edhe të bashkëpunimit vëllazëror dhe të bashkëjetesës harmonike. Ky fakt është njohur publikisht prej autoriteteve shtetërore. Harmonia fetare në Shqipëri, është një fryt konkret i përpjekjeve të ndërgjegjshme dhe të zellshme nga të gjitha komunitetet fetare gjatë gjithë këtyre viteve dhe duhet të vazhdojë të jetë një aset i vyer shpirtëror i shoqërisë shqiptare.
Fotografitë e Bashkëngjitura
 

DOKUMENTI/Gazeta e deputetes së Ramës:Vllahutin 1.6 milion euro vilë, BE bashkëjeton me korrupsionin

Posted: 26 Jan 2017 03:34 AM PST

Rolling Hills është një kompleks i njohur vilash të shtrenjta në periferi të Tiranës. Mure të lartë rrethues me siguri të përforcuar mbyllin përbrenda tyre, vila të bukura të zhytura në luks dhe gjelbërim, të përshtatura për një standard të lartë jetese.

Nuk është rastësi që kjo zone e kryeqytetit e njohur edhe si "vilat e Lundrës" është bërë vitet e fundit vendi i preferuar për banim nga miliarderët e Tiranës mes të cilëve politikanë, ish-kryeministra e fëmijë ish-kryeministrash, maniatë mediash, biznesmenë etj, dhe sidomos shumë nga ata që ambasadorët e BE dhe SHBA në Tiranë i kanë akuzuar si të korruptuar dhe pengues të reformës në drejtësi gjatë muajve të fundit.

Për këtë arsye, ka qenë një befasi jo fort e këndshme për grupin investigativ të gazetës DITA, kur ka zbuluar nga një kontratë noteriale faktin që pikërisht në "fshatin e të korruptuarve" ka blerë së fundmi rezidencën e saj edhe denoncuesja e korrupsionit, ambasadorja e BE-së, Romana Vllahutin.

Një kontratë noteriale, ku ka shumë gjëra që nuk shkojnë, është publikuar sot nga DITA. Dokumentet zbulojnë se rezidenca e re e ambasadores Vllahutin është blerë me fonde të BE-së për plot 1 milion e 649 mijë euro, duke u renditur ndoshta në top listën e vilave më të shtrenjta të Rolling Hills.

Bëhet fjalë për një vilë rreth 345 metra katrorë në një truall rreth 1600 metra katrorë. Me një llogari të thjeshtë dhe duke krahasuar çmimet e vetë Rolling Hills në faqen zyrtare del se BE ka blerë me një super-çmim që tejkalon disa herë çmimin me të cilin shitet edhe vila më e shtrenjtë në këtë kompleks.

Në aktin noterial të shitjes vihet re përveç çmimit të fryrë edhe fakti që shitja është kryer nga shtetasi privat L.D. i datëlindjes 1980, posedues pronash milionëshe duke qenë vetëm 35 vjeç. Dhe për më tepër, nuk rezulton që selia e BE në Tiranë të ketë kryer tender për këtë blerje.

Duke qenë se përgjithësisht BE nuk blen vila për ambasadorët e vet, por përdor qiranë, ky përjashtim në Tiranë, aq më tepër me gjithë këto pikëpyetje nga pas, nuk ka kaluar pa u vënë re.

DITA ka mësuar se një mision auditi i BE-së do udhëtojë drejt Tiranës. Ndërkohë një tjetër fakt kurioz i shton dyshimet: Agjencia e njohur për shkrime investiguese BIRN, e la përgjysmë hetimin për këtë blerje për arsye ende të panjohura.

Hetimi u ndërpre në momentin që analiza krahasimore e çmimit të vilave në Rolling Hills nxori në pah një të dhënë shumë kompromentuese: Çmimi i vilës në fjalë, as në shkurt 2015 kur u lidh kontrata, as sot e kësaj dite nuk i kalon të 1 milion eurot.

Një jurist i kontaktuar nga DITA thotë se duhet parë bazuar në çfarë rregullash zyra e BE në Tiranë ka vendosur të bëjë një blerje të tillë, pse vilë për ambasadoren dhe jo zyra për shembull; përpos faktit që duket e pa precedentë që një organizatë multinacionale blen prona në një shtet të caktuar.

E pyetur nga DITA Ministria e Drejtësisë nuk pranoi të jepte informacion mbi rastin, por gazeta disponon aktin noterial të blerjes. Veç labirintit ligjor dhe dyshimeve që krijon kjo blerje disa pyetje mbi moralin e këtij veprimi bëhen të pashmangshme:

BE do paguajë detyrime të përbashkëta në këtë fshat me të gjithë banorët e tij miliarderë, pra do bashkëjetojë me ata që ka akuzuar për korrupsion. A mund t'i lejojë vetes BE të blejë një pronë edhe më shtrenjtë se e blen një i korruptuar shqiptar, madje as e regjistron dhe as e deklaron këtë aset?

Është e vërtetë që bëhet fjalë për fonde të BE-së dhe fakti se çfarë fshihet pas çmimit abuziv me të cilin është blerë kjo pronë i përket misionit auditues që mbron interest e taksapaguesve europianë. Por në Shqipëri, na intereson mesazhi publik që jep BE në këtë rast: Janë për t'u ndarë apo për të bashkëjetuar me korrupsionin?

Emri: auto_fax-faq-pare1485424747.jpg  Shikime: 48  Madhësia: 42.5 KB
Fotografitë e Bashkëngjitura
 

Sot festojnë ditëlindjen :

Posted: 25 Jan 2017 11:07 PM PST

SOT FESTOJNË DITËLINDJEN
hottie_girlie, BROZALINI, princi molos, Jani Malushi (59), Mirditori (47), Odisej (43), Alma nga Elbasani (42), Nexhad (41), deqanas (41), DIH (40), belamy (39), Damjan (38), Zëri (38), loverman (37), MasterOfPuppets (37), ANARKIa (36), marianna (35), Arion (35), PROTECT (35), modestja_02 (34), scream_aut (34), EDVINI_PHILLY (33), niku67 (33), Lorida Shatroll (33), TUKLY (32), ismail (31), beratii (26)

GZIME BOLLEK SHNDET
JETE : NNJIQIND VJET .
Emri: BAHRI QELLIMI  X.jpg  Shikime: 62  Madhësia: 76.6 KB
PERSHNDETJE I NDERUEMI LEXUES .
Fotografitë e Bashkëngjitura
 

Koha.net: ““Bombardimet e NATO-s nuk kanë lënë prapa radioaktivitet” [video]” plus 19 more

Koha.net: ““Bombardimet e NATO-s nuk kanë lënë prapa radioaktivitet” [video]” plus 19 more


“Bombardimet e NATO-s nuk kanë lënë prapa radioaktivitet” [video]

Posted:

Pothuajse që nga vitet e para pas luftës së viteve 1997-1999 në Kosovë, kanë qarkulluar thashetheme se bombardimet e forcave ajrore të NATO-s mbi forcat ushtarake jugosllave në Kosovë, kanë ngritur nivelin e radioaktivitetit në tokën dhe ajrin e Kosovës.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

PDK e LDK do të paraqesin financat vetëm pasi këtë e kërkoi BE-ja [dokument]

Posted:

Ka mjaftuar një kërkesë e Zyrës së BE-së në Kosovë që dy partitë më të mëdha politike në vend t'i japin fund avazit të mosraportimit të financave të tyre.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Berisha zbulon një porosi të SHBA-ve për Kosovën, thotë Serbia do edhe Pejën [video]

Posted:

Ish-kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha, në një intervistë për Syri.net ka treguar detaje të pesë viteve më parë kur nga Departamenti Amerikan i Shtetit i kishte ardhur një porosi për të bërë një deklaratë në favor të dialogut.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Kajtazi e Molliqaj përplasen në Rubikon për “Rastin Dehari” [video]

Posted:

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Molliqaj i quan pretendime të pabazuara fjalët e Kajtazit se Dehari u vetëvra

Posted:

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Kajtazi: Astrit Dehari është vetëvrarë [video]

Posted:

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Kajtazi akuzon avokatin Gashi për joprofesionalizëm e njëanshmëri [video]

Posted:

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Molliqaj: Deklaratat e kreut të njësitit antiterrorizëm kanë pasur qëllime politike

Posted:

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Qasja e Vetëvendosjes është “sulm ndaj gjyqësorit”, thotë Kajtazi

Posted:

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Kuvendi i Shqipërisë miratoi linjën e transmisionit me Maqedoninë

Posted:

Kuvendi i Shqipërisë miratoi sot dy marrëveshjeve mes Qeverisë shqiptare dhe asaj gjermane, për financimin e projektit linja e transmisionit 400 kv Shqipëri–Maqedoni.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Molliqaj tregon pse janë jokredibilë dëshmitarët e pse “duhej arrestuar” Visar Ymeri [video]

Posted:

Sekretari i LVV-së, Dardan Molliqaj theksoi se persona të cilët mashtrojnë shtetin, bazuar në mospagesën e taksave, kanë prirje ta bëjnë të njëjtën gjë edhe si dëshmitarë.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Molliqaj: Askush nuk u mor me policin që kërcënoi se do ta djegë me benzinë Albin Kurtin [video]

Posted:

Sekretari i përgjithshëm i LVV-së, Dardan Molliqaj për Rubikon të KTV-së ka përmendur një kërcënim i cili vjen nga një polic i Policisë së Kosovës.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Nëse s’ka përputhje të ADN-së nuk do të thotë se ata s’e kanë kryer veprën, thotë Kajtazi

Posted:

Lëvizja Vetëvendosje bashkë me një pjesë të shoqërisë civile po tregohen të anshëm në rastin e aktivistëve të këtij subjekti të cilët akuzohet për veprën penale të terrorizmit.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Kajtazi: Deklaratat e dëgjuara nga Vetëvendosje për sulmin në Kuvend kanë ngjyrim politik [video]

Posted:

Kërkesa për përjashtimin e tij dhe tërë Prokurorisë Speciale nuk i dha as hapësirë për leximin e aktakuzës prokurorit Abdurrahim Islami.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Kajtazi kujton se Policia qe treguar e zellshme me kërcënuesin e djalit të Mustafës dhe Abrashit [video]

Posted:

Prokuroria e Policia e Kosovës janë treguar të zellshëm kur ka qenë fjala për ndonjë vepër të kryer nga aktivistët e Lëvizjes Vetëvendosje.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Aparatura për rrezatim në Onkologji – jashtë funksionit [video]

Posted:

Për rreth një javë, aparaturat për rrezatim në Institutin e Onkologjisë kanë dalë jashtë funksionit. Pacientët, të cilët kanë pasur termine për të kryer shërbime në radioterapi, janë detyruar që të kthehen prapa pa kryer punë.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mustafa: Shpresoj që partitë të tregojnë kush ua financoi mollotovin e gazin lotsjellës

Posted:

Kryemisnitri i vendit, Isa Mustafa, njëherësh kryetar i LDK-së, e ka cilësuar si kërkesë shumë të qëlluar që pasqyrat financiare të subjekteve politike të bëhen transparente, por edhe të auditohen.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Korrupsioni po pengon përmirësimin e cilësisë së arsimit

Posted:

Korrupsioni në sistemin e arsimit në Kosovë po e pengon në masë të madhe përmirësimin e cilësisë në këtë sektor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Përçahen qumështarët, akuzojnë njëri-tjetrin për përdorim të vajit të palmës [video]

Posted:

Ndarja e prodhuesve dhe përpunuesve të qumështit në dy grupe ka nxjerrë në shesh problemet e para.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

“Për financat e partive s’kryen punë auditimi, duhet hetim i pavarur” [video]

Posted:

Gjatë vitit 2016, subjektet politike përfituan nga shteti mbi 4 milionë euro.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Zëri: “Minxhozi: Shqiptarët e Shqipërisë të shqetësuar për situatën në Kosovë” plus 29 more

Zëri: “Minxhozi: Shqiptarët e Shqipërisë të shqetësuar për situatën në Kosovë” plus 29 more


Minxhozi: Shqiptarët e Shqipërisë të shqetësuar për situatën në Kosovë

Posted: 26 Jan 2017 02:46 PM PST

Sipas Ambasadorit të Shqipërisë në Kosovë, Qemajl Minxhozi, shqiptarët e Shqipërisë janë të brengosur për situatën e fundit në Kosovë. “Është një e drejt legjitime, e vllerëzërve dhe motrave nga Shqipëria për këtë që po ndodh. Njerëzit janë tepër të shqetësuar por edhe një zhgënjim për qëndrimin që mban Serbia, është diçka e papranueshme dhe diçka kundër rendit”. Minxhozi në intervistën Ballë për Ballë......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Në Mitrovicë sulmohet deputeti i parlamentit serb

Posted: 26 Jan 2017 02:45 PM PST

Në Mitrovicë është sulmuar një deputeti i parlamentit serb. Deputeti me inicialet B.T. rreth orës 20:40 është sulmua fizikisht nga dy persona të maskuar me kapuç – duke i shkaktuar kështu lëndime në kokë, njofton Klan Kosova. Lajmin e ka bërë të ditur Zhelko Bojiç, shefi rajonal i operacioneve në Policinë e Kosovës. Deputeti është trajtuar në Qendrën Klinike Spitalore në Mitrovicë, ku pas trajtimit të marrë ai është liruar nga spitali. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ja kundër kujt mund të luaj Barcelona në gjysmëfinale të Copa del Reyt

Posted: 26 Jan 2017 02:41 PM PST

Tashmë dihen katër skuadrat gjysmëfinale të Copa del Reyt Alaves, Atletico Madrid, Celta Vigo dhe Barcelona janë katër skuadrat që janë kualifikuar në gjysmëfinale të Copa del Reyt. Shorti për fazën gjysmëfinale do të hidhet nesër me fillim nga ora 13:00, ku secila skuadër mund të luaj ndaj secilës. /Express/ ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Muri ilegal nuk është pjesë e projektit të BE’së, thotë Hoxhiq

Posted: 26 Jan 2017 02:29 PM PST

Zyrtarja ekzekutive në komunën e Mitrovicës Veriore, Adriana Hoxhiq, ka thënë se muri ilegal në veri nuk është pjesë e projektit të Bashkimit Evropian për revitalizimin e urës kryesore të lumit Ibër. Hoxhiq ka treguar për “Epoka e re” se ky projekt parasheh ndërtimin e një muri mbështetës për shëtitoren e paraparë, e jo për murin që është ndërtuar aty. Ajo nuk ka mundur të flasë për kohën brenda së cilës mund të largohet ky mur, por ka thënë se......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pas kritikave të Trumpit për NATO'n, Evropa po mendon ta krijojë ushtrinë e vet

Posted: 26 Jan 2017 02:25 PM PST

Udhëheqësit evropianë, u alarmuan nga komentet e kohëve të fundit të Presidentit Donald Trump se NATO-s “i ka ikur koha”. Që kur u krijua, në fund të Luftës së Dytë Botërore, kjo organizatë ka qenë në themel të sigurisë së Evropës, por disa udhëheqës të BE-së thonë se Evropa tani duhet të marrë përgjegjësinë për mbrojtjen e vet.  Por, pa mbështetjen amerikane, kontinenti do të përballej me një defiçit të......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Trump për herë të parë fluturon me “Air Force One” dhe “Marine One” (Foto/Video)

Posted: 26 Jan 2017 02:22 PM PST

Gjatë kësaj të enjteje, presidenti amerikan Donald Trump bëri udhëtimin e tij të parë me “Marine One” si dhe me “Air Force One” si presidenti i 45-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. U deshën vetëm 20 minuta, që avion në ulej në Filadelfia. Aty presidenti amerikan po merr pjesë në takim vjetor të Partisë Republikane, transmeton mapo. “Air Force One” dhe “Marine One” janë avioni dhe helikopteri me të cilin lëviznin presidentët......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Barcelona shënon pesë gola dhe kualifikohet në gjysmëfinale

Posted: 26 Jan 2017 02:12 PM PST

Barcelona ka mposhtur 5:2 Real Sociedadin për të kaluar në gjysmëfinale të Copa del Rey Skuadra e Barcelonës ka deklasuar Real Sociedadin me rezultat 5:2, për të kaluar në gjysmëfinale të Copa del Rey. Katalunasit tutje janë kualifikuar me rezultat të përgjithshëm 6:2, pasi në ndeshjen e parë kishte fituar 1:0. Golat për Barcelonën në këtë ndeshje i shënuan Denis Suarez dy, Luis Suarez, Leo Messi dhe Arda Turam, ndërsa për Sociedadin shënuan Juanmi dhe Willian Jose. /Express/ ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Unitedi mposhtet, por kalon në finale

Posted: 26 Jan 2017 01:47 PM PST

Manchester United është mposhtur 2:1 nga Hull City në EFL Cup, por është kualifikuar në finale Skuadra e Hull Cityt ka fituar 2:1 ndaj Manchester Unitedit, por pa arritur të kualifikohet në finale të EFL Cup, pasi në ndeshjen e parë ishte mposhtur 2:0. Golat për Hullin i shënuan Haddlestone dhe Niasse, ndërsa golin e vetëm për Unitedin e shënoi Paul Pogba. Unitedi në finale të EFL Cup do të luaj kundër Southamptonit, që në gjysmëfinale eliminoi Liverpoolin. /Express/ ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pse martohen njerëzit, edhe kur se duan njëri – tjetrin?

Posted: 26 Jan 2017 01:45 PM PST

Për shumë njerëz, dita e martesës është diçka që kanë ëndërruar gjithmonë. Por për disa martesa bëhet për arsye të ndryshme, e në to nuk përfshihet dashuria, transmeton Klan Kosova. Dhjetëra persona të cilët janë duke u martuar kanë treguar arsyet e tyre në një websajt të quajtur Whispoer. Ata janë shprehur se arsyeja e martesës së tyre nuk ka të bëjë fare me dashurinë. Disa gra janë shprehur se po martohen në mënyrë që të mund t’i......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Konsumimi i rrepave i sjell shëndet organizmit

Posted: 26 Jan 2017 01:44 PM PST

Ndonëse në shikim të parë, rrepat duken si një ushqim jo shumë atraktiv dhe me shumë shije, në fakt ato kanë shumë dobi dhe të mira për organizimin e njeriut. Më poshtë ju sjellim disa nga përfimet e konsumimit të rrepës, transmeton Klan Kosova. Ndihmon për aneminë Këshilla e parë që secili mjek do të ju japë në rast se keni mungesë hekurit në gjak, do të jetë që të konsumoni sa më shumë panxhar. Mbani në mend se kur ju hani panxhar, ose ju hani atë të......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ju del gjumi natën, mos i bëni këto dy gjëra

Posted: 26 Jan 2017 01:43 PM PST

Të zgjuarit në mes të natë është njëra ndër eksperiencat më frustruese. Të dëshpëruar për të rënë në gjumë sërish për të vazhduar ditën e nesërme, shumë prej nesh rrotullohen e rrotullohen nëpër shtrat. Disa e shikojnë orën gjatë tërë kohës në telefonat e tyre, ndërsa disa të tjerë zgjohen për të marrë një gotë me ujë. Mirëpo tani një doktor i ashtuquajtur i “gjumit”, ka thënë se këto......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Franca fiton kundër Sllovenisë

Posted: 26 Jan 2017 01:36 PM PST

Ka përfunduar ndeshja ndërmjet Francës dhe Sllovenisë Skuadra franceze ka fituar përballë skuadrës sllovene me 6 epërsi. Loja ndërmjet këtyre dy skuadrave rezultoi me fitoren e Francës kështu duke shënuar 31 gola, ndërsa Sllovenia 25 gola. Me këtë fitore Franca bëhet pjesë e finales së Kampionatit Botërorë për meshkuj në Hendboll. Kjo ishte përballja e parë gjysmëfinale e Kampionatit Botërorë për meshkuj në Hendboll që u zhvillua në Francë. Ndërsa të......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CAS zbulon detajet si Skënderbeu kurdisi ndeshjet

Posted: 26 Jan 2017 01:33 PM PST

ga njëra anë dënimi i UEFA-s për trukim rezultatesh, e nga ana tjetër mbrojtja me fanatizëm por aspak efektive e Skënderbeut, që distancohet nga akuzat për manipulime. Saga e skuadrës kampione të Shqipërisë në futboll pasurohet me një tjetër kapitull, pasi një raport i fundit konfirmon se UEFA bën një hetim në dy faza, në lidhje me fenomenin e fiksimit të rezultateve. Në përfundim të hetimeve, një klub mund të ndëshkohet me përjashtim nga ngjarjet sportive europiane për një apo......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

May është nën presion para takimit me Presidentin Trump

Posted: 26 Jan 2017 01:32 PM PST

Kryeministrja britanike, Theresa May ndodhet nën presion para takimit të saj të parë me Presidentin Donlad Trump, pas komenteve të tij në mbështetje të torturës. Lideri britanik i opozitës, Jeremy Corbyn i kërkoi May të dënojë deklaratat, pasi Trump në një intervistë me televizionin ABC, tha se ai ka besim të plotë se tortura me uji funksionon. “Kur të takoni Donald Trump, ju duhet të vendosni vlerat tona të parat, jo ‘America first’. Thuaji jo torturës me ujë”, shkruan sot në profilin e......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Berisha zbulon një porosi të SHBA-ve për Kosovën, thotë Serbia do edhe Pejën

Posted: 26 Jan 2017 01:27 PM PST

Ish-kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha, në një intervistë për Syri.net ka treguar detaje të pesë viteve më parë kur nga Departamenti Amerikan i Shtetit i kishte ardhur një porosi për të bërë një deklaratë në favor të dialogut. Nuk e kishte bërë e tregon se pse vendosi kësisoj. Tutje, Berisha thotë se Serbia pos Ibrit synon edhe Pejën. Kritikon ashpër qasjen e Edi Ramës ndaj Serbisë dhe Kosovës. Syri: Të kthehemi tek halli jonë, Kosova. Ngjarjet e javëve të fundit......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Maliqi: Kërcënimet për luftë janë sinjale

Posted: 26 Jan 2017 01:17 PM PST

Publicisti kosovar Shkëlzen Maliqi, mendon se deklarimet e fundit nga Serbia për një luftë të mundshme me Kosovën, janë sinjale dhe nuk mbeten vetëm në suaza të propagandës politike. Kështu Maliqi ka deklaruar gjatë emisionit Zona e Debatit në Klan Kosova, ku po ashtu ka theksuar se Serbia po e provokon Kosovën dhe po kërcënon se do hyjë në pjesën veriore të saj. “Kërcënimet me luftë nga Serbia nuk janë vetëm propagandë politike, janë disa sinjale. Ka edhe lëvizje të ushtrisë......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Trumpi pranon se ka marrë kodet nukleare: Është shumë e frikshme! (Video)

Posted: 26 Jan 2017 01:11 PM PST

Gjatë intervistës së parë televizive, të cilën Donald Trumpi e ka dhënë që kur e ka marrë pozitën e presidentit të SHBA-ve, ai ka deklaruar se përgjegjësitë e reja e kanë “shqetësuar”, shkruan Daily Mail. Në intervistën e dhënë për televizionin “ABC”, ai ka folur gjerësisht për çdo gjë, duke filluar nga “letra e bukur” të cilën e ka marrë nga Barack Obama e deri te përshkrimi i Chicagos si një betejë më e keqe se ajo e Afganistanit,......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Austri, 14 të arrestuar për terrorizëm

Posted: 26 Jan 2017 01:08 PM PST

Autoritetet austriake kanë njoftuar arrestimin e 14 shtetasve vendas e të huaj gjatë së enjtes, pas bastisjeve të kryera nga rreth 800 policë që po hetojnë mbi anëtarë të mundshëm të grupit xhihadist të Shtetit Islamik në Vjenë dhe Grac, në Jug të vendit. Operacionet, gjithsesi, nuk janë të lidhura me arrestimin e kryer në Vjenë gjatë javës së kaluar, kur u ndalua një 17-vjeçar i dyshuar si ekstremist islamik, austriak me prejardhje nga Shqipëria. Madje, hetuesit thonë se nuk besojnë......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Partia e Angela Merkel mbështet Qeverinë e kryesuar nga Gruevski

Posted: 26 Jan 2017 01:06 PM PST

Tobias Zech, përfaqësuesi i koalicionit të drejtuar nga kancelarja gjermane, Angela Merkel, ka thënë se ky koalicion shpreson që Qeveria e re e Maqedonisë të formohet së shpejti, nga Nikola Gruevski Ai ka thënë se është shumë e rëndësishme që kreu i VMRO-DPMNE, Nikola Gruevski, ka zhvilluar takime para zgjedhjeve, me miqtë nga Partia Popullore Evropiane në Berlin dhe Munih, transmeton Express. “Ne presim një formim të shpejtë që Qeverisë, në krye me Gruevskin”, ka shtuar......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Holanda i kundërvihet Trumpit me fond ndërkombëtar për aborte

Posted: 26 Jan 2017 12:53 PM PST

Qeveria holandeze ka njoftuar planet për ndihmesën e saj në ngritjen e një fondi ndërkombëtar për abortin, në mënyrë që të ndihmonte familjet anembanë botës, pasi presidenti amerikan Donald Trump ritheksoi politikën e ashtuquajtur “Mexico City”. Të hënën, Trump nënshkroi një urdhër ekzekutiv i njohur gjerësisht si “urdhri global i ndalimit të diskutimeve publike për një çështje të caktuar”, që ndalon organizatat ndërkombëtare joqeveritare që kryejnë......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ky fëmijë sot është personalitet i njohur politik

Posted: 26 Jan 2017 12:35 PM PST

Ambasadorja e Kosovës në SHBA, Vlora Çitaku, ka ndarë me fansat e saj një fotografi, përmes së cilës e kujton vetën e saj kur ishte fëmijë. “Unë e vogël” ka shkruar Çitaku në mbishkrimin e fotografisë, duke na zbuluar se ka qenë një vogëlushe mjaft e ëmbël.       ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

KFOR: Ushtarët serbë nuk hynë në territorin e Kosovës

Posted: 26 Jan 2017 12:27 PM PST

Një fotografi e bërë nga anëtarët e ushtrisë amerikane së bashku me ushtarë serbë, bëri bujë në Kosovë – për atë se si serbët mund të hyjnë në territorin e Kosovës. Por KFOR i kanë treguar Klan Kosovës, se kjo fotografi nuk është bërë brenda territorit të Kosovës, por në vijën kufitare serbo-kosovare, njofton Klan Kosova. “Në përputhje me mandatin, Rezolutën 1244 dhe me Marrëveshjen Tekniko Ushtarake, KFOR kryen aktivitetet e monitorimit të kufirit.......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ja çka u ndodhi tifozëve që kërcënuan lojtarët e Tiranës (Video)

Posted: 26 Jan 2017 12:13 PM PST

Pas reagimit të ashpër të tifozëve, të cilët ditën e sotme penguan skuadrën e tyre të Tiranës të zhvillonte stërvitjen në kompleksin stërvitor bardheblu “Skënder Halili”, ka reaguar edhe policia. Rreth 30 tifozë bardheblu, të cilët ishin të pranishëm në kompleksin stërvitor, janë shoqëruar nga policia e Tiranës në lidhje me këtë incident, shkruan Top Channel. Tifozët fillimisht ndaluan ekipin të stërvitej, por më pas situata degradoi nga ofendimet e shprehura nga......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Serbia po e sheh Kosovën si 'kafshatë të lehtë'

Posted: 26 Jan 2017 12:08 PM PST

Qytetarët e Kosovës janë të shqetësuar nga zhvillimet e fundit në raportet me Serbinë dhe zhvillimet e fundit në politikën ndërkombëtare. Reciprociteti dhe Formimi i Ushtrisë së Kosovës shihet nga analistët si opsion që mund të frenojë ambiciet e Serbisë në Kosovë. Raportet Kosovë-Serbi nuk po acarohen, pasi kanë qenë të acaruara në vazhdimësi, ka thënë në një prononcim për Telegrafin, deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, njëherësh anëtar i Komisionit për......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Adelina Ismaili do të lind djalë (Foto)

Posted: 26 Jan 2017 12:05 PM PST

Këngëtarja Adelina Ismaili pritet që të lind djalë Këtë e kanë konfirmuar për Express burime shumë të afërta pranë këngëtares. Lajmin për gjininë e bebes, Adelina e ka marrë gjatë ditës së sotme. Mësohet se çifti janë të lumtur për fëmijën e tyre të parë, derisa kërkojnë që gjatë këtyre muajve të respektohet në maksimum privacia e këngëtares. Adelina është martuar me Val Krasniqin, një afarist shqiptarë në......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Berisha: Beogradi po përpiqet ta bëjë Serbinë e Madhe

Posted: 26 Jan 2017 11:49 AM PST

Ish kryeministri i Shqipërisë ka komentuar edhe për trenin serb dhe rrezikun që mund t'i kanoset Kosovës. Sali Berisha ka thënë se ky rrezik është i besueshëm por atë e befason qëndrimi i qeverisë shqiptare të ndryshojë karshi Serbisë. Ai tha se treni nxiti debate për shkëmbim të territoreve. Berisha thotë në këtë intervistë se Serbia po e dëshiron Serbinë e Madhe. “Ky nuk është problemi i vetëm që Beogradi po e bën, ai këtë po e bën edhe me serbët......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Korrupsioni po pengon përmirësimin e cilësisë së arsimit

Posted: 26 Jan 2017 11:27 AM PST

Korrupsioni në sistemin e arsimit në Kosovë po e pengon në masë të madhe përmirësimin e cilësisë në këtë sektor, u tha në një konferencë të organizuar nga zyra e BE-së në Prishtinë në bashkëpunim me institucionet vendore. Për të përmirësuar këtë gjendje, është lansuar edhe projekti nga Këshilli i Evropës dhe MASHT-i, objektivi i të cilit është forcimi i integritetit dhe luftimi i korrupsionit në arsimin e lartë. Zëvendësshefi i Seksionit......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Besart Berisha përleshet me portierin serb (VIDEO)

Posted: 26 Jan 2017 11:13 AM PST

Besart Berisha po jo vetëm që është më i forti në futboll në Australi, por sot ka treguar se di të jetë i fortë edhe në tjera aspekte. Derbi i dy skuadrave lidere në Australi i ka rritur tensionet mes futbollistëve të Melbourne Victory dhe Sydney. Në fundin e ndeshjes Berisha u nervozua me portierin serb që ka pasaportë australiane, Danny Vukoviç. Sulmuesi kosovar duket se u provokua nga serbi për sepse i kapi dorën duke i treguar "muskujt". Berisha dhe Vukovic......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mustafa: Shpresoj që partitë të tregojnë kush ua financoi mollotovin e gazin lotsjellës

Posted: 26 Jan 2017 11:11 AM PST

Kryeministri i vendit, Isa Mustafa, ka thënë kërkesa për të pasqyruar në mënyrë transparente financat e partive politike është e qëlluar. Ky është postimi i plotë: Një kërkesë shumë e qëlluar që pasqyrat financiare të subjekteve politike të bëhen transparente. Por edhe të auditohen. Si kryetar I LDK-së kam kërkuar nga zyrtarët përgjegjës të LDK-së të kërkojnë zyrtarisht nga KQZ-ja që pasqyrat financiare të LDK-së të dorëzuara në KQZ......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tifozët-lojtarëve të Tiranës: Mos qesh se nuk jam vari teneqen, do stërvitesh kur... (Video)

Posted: 26 Jan 2017 11:01 AM PST

Ditën e sotme një incident ka ndodhur mes ultrasve të F.K Tiranës dhe ekipit bardheblu, lidhur me vendimin e ka marrë nga ekipi i cili lejon skuadrën e Partizanit të zhvillojë ndeshjet në "Selman Stërmasi". Një grup prej dhjetëra tifozësh kanë bllokuar futbollistët e Tiranës që të kryejnë stërvitje, madje edhe duke i kërcënuar. Situata ka qenë madje mjaft e tensionuar ku njëri prej tyre u drejtohët lojtarëve: Ti mos më qesh mua se kujton se jemi vari teneqen ne këtu! Gjatë......

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tjerat postime

1 Prilli (1) 1 qershori (2) 10 (1) 17 shkurti (7) 28 nentori (7) 28 Nëntori (2) 5 (1) 7 (6) 7 marsi (7) 8 (1) 8 marsi (5) 9 (1) Abanozi (1) Abasidët (1) Abazoni (1) Abdesi (1) Abdylazis Islami (1) Abetarja (3) Ablacioni (1) Abrazioni (1) Abscesi (1) Absent radial pulse (1) Abshisa (1) Absolventi (1) Absorbentët (1) Absorbimi (2) Acari (1) ACE inhibitors (2) Acetoni (1) Acidet (1) Acidet biliare (1) Acidet yndyrore (2) Acidi askorbik (1) Acidi borik (1) Acidi folik (6) Acidi laktik (1) Acidi nikotinik (1) Acidi nitrik (2) Acidi parinarik (1) Acidi piruvik (1) Acidofil (1) Acute mitral regurgitation (1) Acute pericarditis (2) Adaptimi (1) Adelina Mamaqi (4) Adem Gajtani (2) Adem Jashari (3) Adem Ramadani (2) Adenohipofiza (1) Adenokarcinoma (1) Adenoma (1) Adeti (1) Adoleshenca (1) Adolf Hitler (1) Adoptimi (1) Adrenalina (1) Adresa (32) Adsense (3) Aerob (1) Aeroplani (1) Afarizmi (1) Afazia (2) Afazia motorike (1) Afazia përçuese (1) Afazia senzorike (1) Afekti (1) Afërdita (2) Afonia (1) Aforizma (3) Afrika (2) Afta (1) Afёrdita (1) Ag Apolloni (3) AgBiMed (1) Agjentët ekonomik (1) Agjentët infektivë (1) Agjerimi (6) Agjërimi (2) Agnesa Mahalla (6) Agnozioni (1) Agon Bislimi (7) Agrafia (1) Ahireti (1) Ahmedizmi (1) AIDS (11) Ajri (3) Akarcidet (1) AKI (3) Akilia (1) Akiloza (1) Aknemia (1) Aknet (2) Akomia (1) Akondroplazia (1) Akor (1) Akorea (1) Akoria (1) Akralis (1) Akranestezia (1) Akrastezia (1) Akrepi (1) Akromatizmi (1) Akromatociti (1) Akromatopsia (1) Akromatoza (1) Aksidentet e trafikut (3) Aksidenti (1) Aktinidet (1) Aktori (1) Aktrimi (1) Akulli (1) Akullorja (1) Akupunktura (1) Albatros Rexhaj (1) Albatrosi (3) Alber Kamy (1) Albin Kurti (1) Albumina (1) Aldosteroni (1) Alegoria (2) Alergjeni (1) Alergjia (2) Alergologjia (1) Alfabeti (1) Alfentanili (1) Algat (1) Algat blu te gjelbra (2) Algoritmi (1) Ali Asllani (2) Ali Pasha (1) Ali Podrimja (4) Aliazhet e hekurit (3) Aliazhi (1) Alibia (1) Alienët (2) Aliteracioni (1) Alkoolet (1) Allahu (2) Almedin Ejupi (2) Alpet Shqiptare (1) Alpha-blockers (1) Alternatori (1) Altin Cekodhima (1) Altruizmi (3) Alveolet (1) Ambasada (2) Ambulatory blood pressure recording (1) Amerika Jugore (2) Amerika Veriore (2) Amilaza (1) Amiloidoza (2) Amin (1) Aminat biogjene (1) Aminoacidet (2) Amoniaku (1) Amplituda (1) Amputacioni (1) Anafaza (1) Anafillaksa (1) Anafora (1) Analiza (11) Analiza dhe komenti i poezisë ''Albatrosi'' të Sharl Bodlerit (1) Analiza e dramës ''Cuca e maleve'' (1) Analiza e dramës ''Emira'' (2) Analiza e dramës ''Gof'' (1) Analiza e dramës ''Varri i qyqes'' (1) Analiza e komedisë ''Bretkosat'' (1) Analiza e komedisë ''Shumë zhurmë për asgjë'' (1) Analiza e komedisë ''Zogjtë'' (1) Analiza e novelës ''Plaku dhe deti'' (1) Analiza e poemës '' Çajld Haroldi'' (1) Analiza e poemës '' Erveheja'' (1) Analiza e poemës '' Liria'' (1) Analiza e poemës '' Scodra'' (1) Analiza e poemës '' Serafina Topia'' (1) Analiza e poemës ''Andrra e jetës Zoga'' (1) Analiza e poemës ''Bukuria'' (1) Analiza e poemës ''Eneida'' (1) Analiza e poemës ''Garda Krutane'' (1) Analiza e poemës ''I tretuni'' (1) Analiza e poemës ''Iliada'' (1) Analiza e poemës ''Kënga e Sprasme e Balës'' (1) Analiza e poemës ''Lissus'' (1) Analiza e poemës ''Odisea'' (1) Analiza e poemës ''Te dheu i huaj'' (1) Analiza e poemës ''Vaji i bylbylit'' (1) Analiza e poemës Bagëti e Bujqësi'' (1) Analiza e poezisë ''Paraja'' të Hasan Zyko Kamberit (1) Analiza e poezisë së Ali Podrimjes (1) Analiza e poezisë së Azem Shkrelit (1) Analiza e poezisë së Din Mehmetit (1) Analiza e poezisë së Pablo Nerudës (1) Analiza e romanit '' Bardha e Temalit'' (1) Analiza e romanit '' Dikush më buzëqeshte'' (1) Analiza e romanit '' I huaji'' (1) Analiza e romanit '' Lufta dhe paqja'' (1) Analiza e romanit '' Xha Gorio'' (1) Analiza e romanit ''Don Kishoti'' - Miguel Servantes (1) Analiza e romanit ''Era dhe Lisi'' (1) Analiza e romanit ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur'' (1) Analiza e romanit ''Karvani i bardhë'' (1) Analiza e romanit ''Kështjella'' (1) Analiza e romanit ''Kronikë në gur'' (2) Analiza e romanit ''Lumi i vdekur'' (1) Analiza e romanit ''Njeriu me top'' (1) Analiza e romanit ''Oh'' (1) Analiza e romanit ''Para Agimit'' (1) Analiza e romanit ''Përsëri në këmbë'' (1) Analiza e romanit ''Piramida'' (1) Analiza e romanit ''Rruga e shtëpisë sime'' (1) Analiza e romanit ''Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo'' (1) Analiza e romanit ''Viti i mbrapshtë'' (1) Analiza e tragjedisë ''Hamleti'' - William Shakespeare (1) Analiza e tragjedisë ''Mbreti Lir'' (1) Analiza e tragjedisë ''Persët'' (1) Analiza e tregimit ''Kukulla të ngrira'' (1) Analiza e veprave të Ali Podrimjes (1) Analiza e veprave të Anton Pashkut (1) Analiza e veprave të Sharl Bodlerit (1) Analiza e veprës '' Prometeu i mbërthyer'' (2) Analiza e veprës ''Epi i Gilgameshit'' (1) Analiza e veprës ''Komedia Hyjnore'' (1) Analiza e veprës ''Shqipëria Çka qenë (1) Analiza e veprës ''Vdekja më vjen prej syve të tillë'' (1) Analiza e veprës ''Zani i zemrës'' (1) Analiza letrare (155) Analizatoret (1) Anamorava (1) Anasarka (1) Anatoksina (1) Anatomia (128) Anatomia patologjike (5) Anatria (1) Andon Zako Çajupi (7) Androgjenet (1) Andromeda (1) Andrra e jetës Zoga (1) Anekdota (2) Anekdotat (2) Anemia (1) Anemia mikrocitare hipokrome (1) Anemia pernicioze (1) Anesteziologjia (19) Anestezioni lokal (1) Aneurizma (1) Angina pectoris (10) Angina pektoris (1) Angiografia cerebrale (1) Angioplasty (1) Anijet (1) Anijet kozmike (1) Animacione (1) Animizmi (1) Anionet (2) Anketa (1) Ankthi (1) Anomalia (1) Anomalite e refraktimit (4) Anomaloskopi (1) Antarktida (2) Antibiotikët (1) Antibioza (1) Anticoagulants (1) Antidiabetiket oral (2) Antidiaroikët (1) Antidot (1) Antiemetikët (1) Antigjenet (3) Antioksidant (1) Antisepsa (1) Antisteriliteti (1) Antiteza (2) Antitrupat (2) Anton Pashku (6) Anton Santori (1) Antonimet (1) Antraksi (1) Antropometria (1) Antroponoza (1) Antropozoonoza (1) Anuria (1) Anza e Henleut (2) Aortic and mitral valve disease (1) Aortic coarctation (2) Aortic regurgitation (2) Aortic sclerosis (1) Aortic stenosis (6) Aparatet e anijeve kozmike (1) Aparatet elektrotermike (1) Aparati jukstaglomerular (1) Apele per ndihme (1) Apex beat (1) Apnea (1) Apoptoza (1) Apostrofa (1) Apraksia (4) Arabët (2) Argëtimi (1) Ari (1) Aristoteli (1) Aristrokracia (1) Ariu (2) Arkiva (30) Aroma (1) Arseniku (1) Arshi (1) Arsimi (2) Arsimimi shëndetësor (1) Arteria (1) Arterioskleroza (3) Artikulacioni (1) Artiola (1) Asdreni (5) Asepsa (1) Ashensori (1) Asidenti (2) Asonaca (1) Aspergilloza (1) Astenosfera (1) Asteroidi (1) Astigmatizmi (1) Astrit Lulushi (1) Atdheu (3) Ateizmi (1) Atelektaza (2) Ateromatoza (1) Ateroskleroza (4) Atmosfera (2) Atomet (4) Atomi (3) Atrial fibrillation (7) Atrial septal defect (7) Atrofia (3) Atrofia e bulbusit (1) Australia (2) Austria (1) Autizmi (7) Autobiografia (1) Autobusi (1) Autochthonous (1) Autoimuniteti (1) Autokracia (1) Automobili (1) Autopsia (2) Autosaldues (1) Autoshkolla (21) Autovaksina (1) Avaz (1) Avirulenca (1) Avni Tafili (17) Avulli (1) Azia (2) Baba (3) Bacterial endocarditis (3) Bagëti e bujqësi (4) Bajram Curri (1) Bajrami (1) Bakri (11) Bakteremia (1) Bakteret (7) Balanitis (1) Balena (1) Baleti (1) Balistika (2) Balistika e jashtme (1) Balistika kriminalistike (1) Ballkani (1) Balloon valvuloplasty (1) Bankat (1) Banori dhe shpresa e tij (1) Barcoleta (6) Bari (1) Barnat (7) Barnat antikanceroze (1) Barnat ekpektorante (1) Barnat kundër motilitetit (1) Barnat kunder ulqeres peptike (1) Barnat kunder vjelljes (1) Bashkëtingëlloret (1) Bashkëtinglloret (1) Bashkia (1) Bebeza (2) Bedri Dedja (1) Beduinët (1) Behgjet Pacolli (1) Bekir Halimi (24) Bërrylat (1) Bërthama (2) Besa - Besë (1) Besa e Konstandinit (1) Besim Muhadri (1) Besimet monoteiste (1) Besimi (1) Beta-blockers (1) Biandria (2) Bibliografia (1) Bicikleta (1) Bifurkacioni (1) Big Bangu (1) Bigamia (2) Bilal Golemi (1) Bilal Xhaferri (1) Bimet (1) Bimët e gjelbra (1) Biocenoza (1) Biocenozat (1) Biofizika (1) Biografia (82) Biokimia (45) Biokimia klinike (1) Biologji test (192) Biologjia (46) Biologjia molekulare (2) Bioprosthetic valve (1) Biosfera (1) Biosistematika (1) Biotopet (2) Biznesi (1) Bjeshkët e Nemuna (1) Blalock-Taussig shunt (1) Blej (3) Bleta (2) Bllokatoret e receptoreve H2 histaminike (1) Bodrumi (1) Bomba atomike (1) Bomba me hidrogjen (1) Bora (4) Borgjezi fisnik (1) Borgjezia (1) Borxhi (1) Bradikardia (1) Bregdeti (1) Brenga (1) Breshka (1) Bretkosa (2) Brikenë Meha (1) Bronkiolet (1) Bronkopneumonia (1) Brucelloza (2) Budizmi (1) Bufi (1) Bujku (1) Bukuria (1) Bukuroshja e Fjetur (1) Buqja (1) Burimi i infeksionit (1) c (1) Ç’u Mbush Mali (1) Çajld Haroldi (1) Calcium channel blockers (1) Calor (1) Çamëria (1) Cardiac defibrillators (1) Cardiology (74) Çarls Dikens (1) Carotid artery pulsations (1) CEFTA (1) Çeliku (2) Celuliti i orbites (1) Celuloza (3) Centralet elektrike (2) Çështë dhe Çdo të bëhet'' (1) CGI animation (1) Chest pain (1) Choki (1) Choroidal neovascularization (1) Chronic mitral regurgitation (1) Chronotropic incompetence (1) Ciankobalamina (1) Cigarja (1) Cikli kardiak (1) Cikli pentozik (1) Cikloni (1) Ciklopegjiket (1) Cilësia (1) Cirroza (6) Ciruset (1) Citati (1) Citoliza (1) Citoplazma (3) Çka është Seuli? (1) Coarctation of aorta (2) Collapsing pulse (1) Complications of infective endocarditis (1) Complications of prosthetic valves (1) Congenital heart diseases (1) Constrictive pericarditis (4) Continuous murmurs (1) Copat e huaja (2) Copat e huaja intrabulbare (4) Copat e huaja metalike ne korne (1) Copat e huaja ne korne (2) Cor bovinum (1) Corpus callosum (3) Corpus uteri (1) Cuca e maleve (2) Cunami (1) Cyanosis (1) Daja (1) Dakriocistiti (4) Dakriocistiti akut flegmonoz (2) Daktiloskopia (3) Dallendyshet (2) Daltonizmi (1) Daniel Defo (1) Dante Aligeri (3) Dante Aligieri (1) Dantroleni (6) Dardha (1) Dashuria (4) Daut Demaku (9) definicione (2) Degradimi (1) Dekameroni (1) Dekanati (1) Dekarboksilimi (1) Dekarboksilimi i aminoacideve (1) Deluzioni (1) Demografia (3) Demokracia (2) Demonet (1) Dendesia (1) Depedikulimi (1) Depresioni (1) Deratizimi (1) Derdhja (1) Dermatologjia (27) Dermatophyta inguinalis (1) Dëshirë e vërtetë e shqiptarëve (1) Dëshmorët (1) Determinantat antigjenike (1) Deti (2) Dextrocardia (1) Dezaminimi (1) Dezinfektimi (1) Dhelpra (1) Dhembet (1) Dhëmbët (1) Dhembja e barkut (4) Dhimitër Xhuvani (1) Diabeti (22) Diagnoza (9) Dialektet (1) Dialektet e gjuhës shqipe (1) Dialekti (1) Dialektizmat (1) Dialog (2) Dialogu (1) Diastolic dysfunction (1) Diateza (1) Dielli (5) Dieta (5) Diftongjet (1) Difuzioni (1) Digital Kosovo (5) Dijet e njerëzve të mëdhenj (1) Dijetaret (1) Diktatura (1) Dikush më buzëqeshte (1) Dimri (6) Din Mehmeti (1) Diseksioni (1) Dispraksia (1) Distilimi (1) Distribuimi (1) Distrofia yndyrore (2) Dita e Xhuma (1) Ditari (1) Dituria (1) Diuretics (1) Diureza (3) Divertikuloza e zorrës së trashë (1) Dizuria (1) Djali (1) Djali Shqiptar (1) Djalli (2) Doket (1) Doktrina e Krishtenë (1) Dokumentet (1) Dollari (1) Dolor (1) Don Kishoti (2) Don Zhuani (1) Dosjet (2) Dozat (1) Dozimi (2) Dr. Agon Bislimi (2) Dr. Driton Ferizi (1) Dr. Gëzim Galiqi (1) Dr. Imri Vishi (1) Drama (5) Dramatika (1) Drejtësia (1) Dreri (1) Dressler's syndrome (1) Drini i Bardhë (1) Drita në zemër (1) Dritëro Agolli (8) Drogat (4) Druri (27) Drusen (1) Dua (53) Duart (1) Ductus arteriosus (1) Duhani (20) Dukuria kimike (2) Durimi (1) Durimi dyfytyrësh (1) Dusk Drive (1) Dyshimi (2) E drejta civile (3) E-Biznesi (1) Earn Money (3) Ebu Hanife (1) Echinococcus granulosus (1) Edema (3) Edema angioneurotike (3) Edema e kornese (1) Edmond de Amiçis (2) Edukata (1) Edukimi sanitar (1) Edukimi shëndetsor (1) Efektet anesore (3) Efikasiteti diagnostik (1) Efikasiteti terapeutik (1) Egzogamia (2) Eideza (1) Eisenmenger complex (1) Eisenmenger syndrome (3) Ejection click (1) Ekologjia (2) Ekonomia (145) Ekonomiksi (3) Eksperimenti (1) Ekstraneti (1) Eksudati (2) Ekzaminimi (4) Ekzfotalmometri (1) Elegjia (2) Elektroencefalografia (1) Elektroforeza (2) Elektrolitët (2) Elektroliza (1) Elektromiografia (1) Elektromotori (1) Elektronegativiteti (1) Elektronet (1) Elementet e bllokut (1) Elementet kalimtare (2) Elementet kimike (1) Elementet Letrare (7) Eliminimi (1) Emancipimi (1) Emancipimi i femrës (1) Emanetu Feridetun (1) Embolia (4) Embolia e arteries qendrore te retines (3) Embolusi (1) Embrioni (2) Emfizema (1) Emfizema subkutane (1) Eminem (1) Emra Shqip (2) Emrat (1) Emrat abstraktë (2) Emrat e përgjithshëm (3) Emrat e përveçëm (3) Emrat konkretë (2) Emri (11) Emri i përgjithshëm (1) Emri i përveçëm (1) Ena e gjakut (1) Encefalopatia (1) Endemia (1) Enderr (2) Enderrat (14) Endocarditis (1) Endogamia (2) Endokrinologjia (1) Endometriumi (2) Endotendineum (1) Eneida (1) Energjia (4) Enët e gjakut (1) Enflurani (3) Enis Presheva (1) Enkelejd Lamaj (1) Entropia (1) Enukleacioni i syrit (2) Enumeracioni (1) Enver Gjergjqeku (1) Enver Robelli (1) Enzimet (2) Epanastrofea (1) Epi i Gilgameshit (2) Epidemia (1) Epidemiologjia (22) Epiderma (1) Epidermophytia inguinalis (1) Epiglotisi (1) Epika (1) Epilepsia (5) Epiteli (3) Epiteli shumeshtresor i sheshte (2) Epitendineum (1) Epiteti (1) Epithalamus (1) Epitopet (1) Epoka (1) Epshet. Uria (1) Epshi (1) Eqrem Çabej (1) Era (2) Eradikimi (1) Erb's point (1) Eritroblastoza fetale (3) Eritrocitet (5) Ernest Hemingway (1) Ernest Koliqi (1) Ernesto Sabato (1) Erozioni (1) Erozioni i kornese (3) Ersilja Çeli (4) Ervehaja (1) Esad Mekuli (2) Esat Stavileci (1) Ese (127) Ese per 17 shkurtin (1) Ese per 28 nentorin (2) Ese per 8 marsin (1) Ese per Arsimin (1) Ese per atdheun (2) Ese per dashuri (1) Ese për dashurinë (2) Ese per dimrin (1) Ese per durimin (1) Ese per familjen (2) Ese per femijet (2) Ese per leximin (2) Ese per librin (2) Ese për nënën (1) Ese per pranveren (5) Ese për pushimet verore (1) Ese per pushtetin (1) Ese per shkollen (1) Ese per shokun (1) Ese per veren (1) Eseja (1) Eshtrat (2) Eskili (2) Essay (8) Estrogjenet (1) Estrogjeni (3) Ethet (2) Ethet hemorragjike Krime-Kongo (7) Etika (1) Etika Islame (1) Etiologjia (25) Etja (1) Etleva Durmishi (1) Etnija (2) Etnografia (1) Eufemizmi (1) Euro (1) Evakuimi (1) Evropa (2) Ezani (3) Ezani më i mrekullueshëm i Bilalit (1) Fabula (10) Facebook (5) Fadil Maloku (3) Fagocitoza (2) Faik Konica (4) Fakte Historike (6) Fakte shkencore (15) Faktoret e rrezikut (2) Fakulteti (1) Falja (1) Falja e namazit (11) Fallot's tetralogy (5) Familja (5) Familja patriarkale (1) Fan Noli (3) Fantazmat (1) Faqe (284) Faqet e institucioneve të Kosovës (1) Faringu (1) Farkëtimi (1) Farmakodinamika (1) Farmakokinetika (1) Farmakologjia (69) Fatet (1) Faton Bislimi (2) Fatos Arapi (2) Fauna (1) Fausti (1) Febris continua (1) Febris intermitens (1) Febris recurens (1) Febris remitens (1) Febris undulans (1) Federata Mikroneziane (1) Feja (7) Feja Islame (793) Fejesa (1) Fejzi Bojku (1) Fekonditeti (1) Fëmija (1) Femijet (2) Femra (4) Femrat (1) Fenilketonuria (2) Fenotipi (1) Feokromocitoma (1) Ferizaj (1) Fertiliteti (1) Festa e shkollës (1) Fetishizmi (1) Fetva (1) Figura e krahasimit (2) Figurat Letrare (41) Fijet asociative (1) Filip Shiroka (4) Filma (46) Filma me titra shqip (7) Filmi (10) Filmofil Group (1) Filtrimi (1) Filtrimi glomerular (1) Fimoza (1) Firma (2) Fisi (1) Fisnik Ismaili (1) Fistula (1) Fitim Uka (1) Fito leke (5) Fito Para (11) Fito trafik (1) Fizika (7) Fizika Kuantike (1) Fiziologjia (83) Fiziologjia Patologjike (73) Fjala (2) Fjale te urta (10) Fjalë të urta (1) Fjale te urta Islame (2) Fjale te urta per ambicjen (1) Fjale te urta per besimin (1) Fjale te urta per vellaun (1) Fjale te urta per vullnetin (1) Fjale te urta per zhgenjimin (1) Fjalët e parme (1) Fjalët e përbëra (1) Fjalët e qiririt (2) Fjalët e urta (3) Fjalët jo të parme (1) Fjali të përbëra me bashkërenditje veçuese (1) Fjalia (7) Fjalia dëftore (2) Fjalia dëshirore (2) Fjalia e përbërë (7) Fjalia e thjeshtë (1) Fjalia nxitëse (2) Fjalia pyetëse (2) Fjalia thirrmore (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje (5) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje kundërshtuese (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje përmbyllëse (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje veçuese (1) Fjalitë e përbëra me nënrenditje (1) Fjalor (3) Fjalor Anglisht Shqip (2) Fjalor shqip arabisht (1) Fjalori (96) Fjalori frengjisht shqip (1) Flagranca (1) Flamuri (3) Flavoproteinat (1) Flebiti (1) Flegmona (2) Flegmona e kapakeve (1) Flegmona e orbites (4) Flora (1) Flora Brovina (4) Fluoresceina (1) Fluori (1) Flutura (1) Fluturaket (1) Fluturimet ne hapesire (1) Fobia (3) Folja (6) Folklori (1) Folkodina (1) Fonema (1) Fonemat (1) Fonetika (1) Fonologjia (1) Forca e frenimit ne rrota (1) Forma (1) Format farmaceutike (2) Formatizimi i kompjuterit (1) Formula strukturore (1) Forumi i Te Rinjve Muslimane (3) Fosfori (1) Fosilet (2) Foto (63) Fotokoagulimi me laser (1) Fragment (1) Fragmente (1) Franca (1) Françesko Petrarka (1) Frekuenca (1) Frekuenca e punes se zemres (1) Frenat me disk (1) Fridrih Niçe (1) Fridrih Shiler (1) Friedreich's ataxia (1) Frutat (1) Frymëmarrja indore (2) Fshatari (1) Fumigacioni (1) Fun (4) Functio laesa (1) Fundusi i syrit (1) Funksioni (10) Fuqia (1) Fusha kortikale motorike e të folurit (1) Fusha leksikore (1) Fusha magnetike (1) Fusha primare motorike (1) Fusha vizive (2) Fusnota (1) Futbolli (1) Fyell' i Bariut (1) Gabriel Garsia Markez (1) Galaktika (1) Gallavardin phenomenon (1) Gallbladder (1) Gamaglobulinat (1) Gangrena (2) Gaqo Bushaka (1) Garda Krutane (1) Gaspër Pali (1) Gastriti (2) Gastrulimi (1) Gavril Dara (1) Gavril Dara i Riu (1) Gazeta (1) Gazetari (2) Gazrat (1) Gezim Kelmendi (7) Gëzim Kelmendi (1) Gihti (1) Gingivostomatiti herpetik (1) Giza (2) Gjahu (1) Gjakderdhja (5) Gjaku (19) Gjarpëri (1) Gjedhi (1) Gjëegjëzat (1) Gjendja flagrante (1) Gjendja urgjente (1) Gjenerale (45) Gjenerali i ushtrise se vdekur (2) Gjenet (8) Gjenetika (1) Gjeni (1) Gjenotipi (1) Gjeografi (82) Gjeografi test (161) Gjeravica (2) Gjergj Fishta (2) Gjinekologjia (15) Gjinia (1) Gjinia asjanëse e emrit (1) Gjinia dramatike (1) Gjinia e emrit (1) Gjinia epike (1) Gjinia lirike (1) Gjirafa (1) Gjitaret (1) Gjitarët (1) Gjithësia (2) Gjon Buzuku (1) Gjuha (4) Gjuha angleze (1) Gjuha arabe (1) Gjuha artistike (1) Gjuha dhe Letersia (2) Gjuha e folur (1) Gjuha e shkruar (1) Gjuha gjermane (48) Gjuha italiane (1) Gjuha jonë (2) Gjuha Shqipe (254) Gjuhë dhe letërsi (4) Gjuhë shqipe dhe Letërsi (60) Gjumi (3) Gjykata (1) Gjykimi (1) Gjyshja (2) Glaukoma (19) Glaukoma kongjenitale (1) Glaukoma neovaskulare (4) Glicerina (1) Glomeruli renal (2) Glomerulonefriti (1) Glukoza (3) Goca e detit (1) Goja (1) Gomari (1) Gostia (1) Gradacioni (1) Gramatika (27) Granulocitet (1) Granulomes sifilitike (1) Gripi (6) Grupe (2) Grupet e zanoreve (1) Grupet shoqërore (1) Grupi i gjakut (1) Guljelmo Markoni (1) Gunga (1) Gurët e Kilit (1) Guri i Bardhë (1) Gus (1) Gusha endemike (1) HAARP (1) Hadithe (120) Hadithe per diten e Xhuma (1) Hadithe per vdekjen (1) Hajla (1) Hakeri (1) Haki Stërmilli (1) Halazioni (1) Halid El-Beker (1) Halil Xani (1) Halucinacionet (2) Hamleti (2) Haptenet (1) Haqif Ibrahimi (2) Hartim per librin (1) Hartim per pranveren (2) Hartim per shokun (1) Hartime (54) Hartime Ese per pavaresine (2) Hartime per leximin (1) Hasan El-Basriu (3) Hasan Prishtina (1) Hasan Zyko Kamberi (1) Havarixhet (1) Head lice (2) Heart sound (2) Heart transplantation (1) Hekuri (7) Helicobacter pylori (1) Helikazat (1) Helminet (1) Hematologjia (2) Hematoma (1) Hematoma epidurale (1) Hematoma retrobulbare (1) Hematoma subdurale (1) Hematoma traumatike e kapakeve (1) Hemiplegia (1) Hemoftalmusi (2) Hemoglobina (1) Hemokultura (1) Hemoliza (1) Hemoragjia (2) Hemorragjia subarahinoidale (1) Hemostaza (1) Hëna (2) Heparin (1) Hepatitet (1) Hepatiti B (1) Hepatojugular reflux (1) Hermann Hesse (1) Hernia inguinale (1) Herpesi Labial (1) Hidrocefalusi (1) Hidrocentralet (1) Hidrogjeni (1) Hidroliza (1) Hifema (9) Hifema traumatike (1) Hijalinoza (2) Hil Mosi (2) Himni (1) Himni i Flamurit (1) Hiperbola (4) Hiperemia (1) Hiperemia aktive (1) Hiperemia pasive (1) Hipermetropia (2) Hiperplazia (1) Hipertensioni arterial (3) Hipertermia (1) Hipertermia malinje (1) Hipertrofia (3) Hipervitaminoza (1) Hipervitaminoza D (1) Hipoalbuminemia (1) Hipofiza (2) Hipoglikemia (1) Hipokriti (1) Hipokrizia (1) Hipoksia (1) Hipostenuria (1) Hipotalamusi (3) Hipotensioni arterial (1) Hipotermia (1) Hipoteza (1) Hipovitaminoza A (1) Hipovitaminoza C (1) Hipovitaminozat (1) Histamina (2) Histologjia (68) Histoplazmoza (1) Historia (71) Historia e Kaçanikut (1) Historia e Skënderbeut (1) Hivi (9) Hixhame (1) Holiday heart syndrome (1) Holografia (1) Holt-Oram syndrome (1) Homeostaza (2) Homeri (3) Homonimet (2) Honore de Balzak (2) Hordeolumi (1) Hormonet (3) Horoskopi (1) Hosting (1) Humanizmi (2) Humbja akute e te parit (1) Humbja e peshes (1) Humbja e te pamurit (1) Humor (30) Hurmet (1) Hutbeja lamtumirëse e Pejgamberit a.s (1) Hypertension (8) Hypertrophic cardiomyopathy (4) Hypospadia (1) I dashuri atdhe (1) I huaji (1) I sëmuri imagjinar (1) I tretuni (1) Ibën Abasi (1) Ibën Kajimi (1) Ibrahim Rugova (2) Ideja e veprёs letrare (1) Iftari (1) Ilaçet (1) Ilahi (2) Iliada (2) Iljasa Salihu (19) Iluminati (1) Imam Ibn Kajimi (2) Imam Shafiu (1) Imigrimi (2) Immanuel Kant (1) Imri Vishi (3) Imuniteti (4) Imuniteti humoral (1) Imuniteti i fituar (1) Imuniteti i lindur (1) Imuniteti jospecifik (1) Imunodeficienca (1) Imunogjenet (2) Imunologjia (13) Imunosupresoret (1) Incesti (1) Indet (3) Indet e buta (1) Indet e thella (1) Indi (1) Indi kercor (1) Indi kockor (1) Indi nënlëkuror (1) Indi nervor (1) Indications (2) Indications for valve replacement (1) Indikacionet (8) Individi (1) Induksioni magnetik (1) Infarkti (7) Infarkti miokardial (1) Infective endocarditis (4) Infeksioni (5) Infeksioni intrabulbar (1) Infeksioni kriptogjen (1) Infertiliteti (1) Inflamacioni (12) Informacionet (1) Informata (2829) Informatat (2) Informatika (59) information (63) Inhalimi (1) Inhibitoret e pompes proteinike (1) Injektimi (1) Inkubacioni (2) Insuficienca (1) Insuficienca e zemrës (1) Insuficienca hepatike (1) Insuficienca kronike renale (1) Insuficienca renale (1) Insula (1) Insulina (3) Insulti cerebral (1) Integumenti (1) Internal Medicine (208) Interneti (8) Internimi (1) Intervista (1) Intonacioni (1) Intraneti (1) Intubimi (1) Inversioni (1) Investimet (1) Irfan Jahiu (2) Irfan Salihu (10) Iridocikliti (6) Iridocikliti fibrinopurulent (1) Iridocikliti hipertenziv (1) Iridocikliti serofibrinoz (1) Iridocikliti seroz (1) Iridodializa (1) Iriqi (1) Irisi (1) Ironia (1) Islami (8) Islamizmi (1) Ismail Kadare (27) Ismail Qemali (1) Italia (1) Izopreni (1) Izostenuria (1) Izraeli (1) Jakov Xoxa (3) Jakup Hasipi (1) Jakup Krasniqi (1) Jejunumi (1) Jerusalemi (1) Jeta (5) Jeta e Profetit Muhamed a.s (1) Jeta e re (1) Jeta e varrit (1) Jeta pas vdekjes (2) Jetmir Jakupi (1) Jodidet (1) Jonet (4) Jonet e Ca (1) Josip Rela (1) Judaizmi (1) Jugular pulse (1) Jugular venous pulsations (3) Jupiteri (1) Juvenila (1) Kaçaniku (2) Kadmiumi (2) Kafeneja jonë (1) Kafka (1) Kaheksia (1) Kalcifikimi (1) Kalciumi (2) Kalifati Arab (1) Kaliumi (1) Kallëzimi popullor (1) Kallezuesi (1) Kallëzuesi (3) Kallëzuesori (1) Kamera (1) Kanali inguinal (1) Kanceri (4) Kanella (1) Kanioni (1) Kapaciteti vital (1) Kapsula e Bowmanit (1) Karakteri (1) Karbohidratet (1) Karboksilaza (1) Karburanti (2) Karcinoma (1) Kardiologjia (3) Karl Marx (1) Kartagener's syndrome (1) Kasta (1) Katarakta traumatike (1) Katarakti (2) Katekolaminat (1) Kationet (1) Kënaqësia (1) Kënga e mjellmës (1) Këngët e mbrëmjes (1) Këngët kreshnike (1) Keratitet (6) Keratometri (1) Kercat e laringut (1) Kerci (1) Kerci hialin (2) Kërkesa (2) Kërkesa postimesh nga vizitorët (1) Kërpudhat (1) Keshilla (187) Këshilla (194) Keshilla Islame (114) Keshilla Mjekesore (6) Keshilla Shendetesore (2) Këshillat e Llukmanit a.s (1) Kështjella (1) Ketoacidoza (1) Kim Mehmeti (1) Kimi (2) Kimia (27) Kinetozat (1) Kinina (1) Kirurgjia (35) Kitina (1) Klasicizmi (1) Klasicizmi francez (1) Klishe (1) Klizmat (1) Klorpropramidi (1) Kloruri i natriumit (1) Koaguli postmortal (1) Koagulimi (1) Kobalti (3) Kocka kompakte (1) Kockat (4) Kodi gjenetik (1) Kodi i Balave (1) Kognicioni (1) Koha (2) Koilonychia (1) Kokarboksilaza (1) Kolagjeni (2) Kolë Jakova (1) Kolera (4) Kolesteroli (5) Kollitja (1) Koma (2) Kombësia (1) Kombi (4) Komedia (3) Komedia Hyjnore (3) Komensalizmi (1) Komente (3) Komente letrare (24) Komente për poezi (16) Komentimi i ëndrrave (73) Komocionet (1) Kompetenca (1) Kompjuteri (1) Komplementi (2) Komplikimet (2) Komploti (1) Komponimet Helate (1) Komponimet kimike (1) Komponimet komplekse (5) Kompozicioni (3) Komuna (1) Komunikacioni rrugor (1) Komunikimi (3) Koncepti (1) Kondrocitet (1) Konflikti (1) Konflikti i Edipit (1) Kongresi i Alfabetit të gjuhës (1) Konina (1) Konjugimi (1) Konjuktiva (2) Konjuktiviti (4) Konjunktiva (1) Konjunktiva e fornikseve (1) Konjunktiva e kapakëve (1) Konjunktivi kronik (1) Konjunktiviti (3) Konjunktiviti alergjik (1) Konjunktiviti bakterial (3) Konjunktiviti epidemik (1) Konjunktiviti kronik (1) Konjunktiviti neonatal (1) Konjunktiviti vernal (2) Konstipacioni (1) Konstitucioni (4) Konsumi (1) Kontaksioni izotonik (1) Konteksti (1) Kontinentet (2) Kontinenti (1) Kontraceptivet oral (1) Kontraksionet e muskulit (1) Kontraksioni ekscentrik (1) Kontraksioni izometrik (1) Kontrasti (1) Kontuzioni i bulbusit (2) Kooperativat (1) Kopaoniku (1) Koprraci (2) Korbi (1) Koreografia (1) Korja e trurit te madh (2) Kornea (14) Korpuskuat renale (3) Korrupsioni (1) Korteksi i veshkes (1) Kortikosteroidet (1) Kortizoli (1) Kosova (16) Kostoja (1) Kostoja shtesë (1) Kozmopolitizmi (1) Krahasimi (1) Krahina (1) Krijimi letrar (1) Kriminalistika (92) Krishterimi (1) Kristalet (1) Kristalizimi (1) Kriteret e Harvardit mbi vdekjen (1) Kritika Letrare (67) Kriza tireotoksike (1) Kromatina (1) Kromi (9) Kromozomet (3) Kronika (1) Kronikë në gur (2) Kryefjala (8) Kryeqyteti (10) Ksenofobia (1) Kseroderma (1) Kseroftalmia (1) Kuadri filmik (1) Kufiri etnik (1) Kufiri shtetëror (1) Kuize (18) Kuize nga Autoshkolla (4) Kujdesi (1) Kukulla (1) Kukulla ime (1) Kukulla të ngrira (1) Kultura (2) Kumanova (1) Kunderindikacionet (2) Kundrinori (7) Kundrinori i zhdrejtë (1) Kundrinori i zhdrejtë pa parafjalë (1) Kurani (4) Kurbeti (1) Kurime (2) Kuriozitete (46) Kuriozitete matematikore (1) Kush e solli Doruntinën (1) Kushtetuta (1) Kussmaul's sign (1) Kuvendi (1) Kuvendi i Arbërit (1) Laboratori i kimisë (1) Lahuta e Malcisë (1) Lajme (75) Lajmi (1) Lakimi (2) Lakimi i mbiemrit (1) Lakuriqi (1) Lamelat kockore (1) Lantanidet (1) Laparoskopia (1) Lapidari (1) Laringu (4) Lasgush Poradeci (3) Laura Fazliu (1) Laureta Gashi (11) Left ventricular systolic dysfunction (1) Legjenda (3) Leksikologjia (1) Leksiku (1) Lëkura (2) Lendimet kimike te syrit (3) Lendimet perforative (8) Lëngu brendaqelizor (1) Lengu cerebrospinal (8) Lengu trunoshpinor (8) Lëngun jashtëqelizor (1) Leo Tolstoy (2) Leomioma (1) Lepuri (4) Letargjia (1) Letersia (53) Letërsia (3) Letërsia arkaike (1) Letërsia greke (1) Letersia shqipe (2) Letra (1) Letra dashurie (1) Leukemia (1) Leukocitet (2) Leukoplastet (1) Levine's sign (1) Levirati (2) Levizja (1) Leximi (1) Lezionet paraneoplastike (1) Li-Fi (1) Libra (4) Libra shqip (14) Libraria (1) Libri (5) Libri i Autoshkollës (1) Lidheza (1) Lidhëzat (2) Lidhja (3) Lidhja e Kombeve (1) Lidhja e Prizrenit (1) Lidhja kovalente (1) Lidhjet kimike (2) Lidokaina (1) Ligatura e Stianusit (1) Ligjerata e drejte (1) Ligjërata e zhdrejtë (1) Ligjerata islame (1) Ligjet (1) Ligji i Arkimedit (1) Ligji i efektit (1) Ligji i Faradeit (1) Ligji i Paskalit (1) Ligji periodik (1) Likuiditeti (1) Limanet detare (1) Limfa (1) Limfocitet (1) Limfogranulatoza (1) Limfoma (1) Lindje (5) Lipaza (1) Lipoma (1) Liria (1) Lirika (1) Lissus (1) Litenshtajni (1) Litiumi (1) Litosfera (1) Litota (2) Liver (3) Llava (1) Llojet e kundrinorit (1) Llojet e transportit (1) Llojet e transportit tokesor (1) Llokman Hoxha (2) Lobi i veshkes (1) Lobusi renal (1) Lodhja (1) Logjika (1) Logo (1) Logopedia (7) Lojna (34) Lojra (4) Lokomotiva (1) Loni Papa (2) Lopa (1) Luan Starova (1) Luani (4) Luani dhe miu (1) Lufta (1) Lufta e Ftohtë (1) Lugaja (1) Lugina (1) Luigj Gurakuqi (1) Lukthi (1) Lule më lule (1) Lulet e verës (1) Luli i vocërr (1) Lulja e kripës (1) Lulzim Susuri (12) Lumi (2) Lumi i vdekur (1) Lumturia (4) Lutembacher syndrome (1) Lutje (46) Lyra (1) Macja (3) Macja në ëndërr (1) Macula densa (1) Maculopathy (1) Madhësit dalëse (1) Madhësit hyrëse (1) Magjia (4) Magjia e dashurisë (1) Magjia e zeze (1) Magjistaret (3) Magma (1) Magnetofoni (1) Maja e Gjeravicës (1) Majmuni (1) Makbethi (1) Makina (1) Makroekonomia (2) Makroskopia (1) Maksim Gorki (1) Malaria (1) Malet e Koritnikut (1) Malet e Gollakut (1) Malet e Sharrit (1) Malet mollake (1) Mali (1) Mali i Kopaonikut (1) Mali i Rogoznës (1) Malli i atdheut (1) Mallkime (1) Maltusi (1) Mangani (8) Maqedonia (1) Marantic endocarditis (1) Marigona (1) Marihuana (2) Marin Beçikemi (1) Marksi (1) Marksizmi kulturor (1) Marsi (3) Martesa (4) Martin Camaj (1) Masa (1) Masa atomike (1) Maska (1) Matematika (14) Materialet (1) Matriksi jashteqelizor (1) Matriksi kockor (2) Mbaresa (1) Mbaresat nervore (1) Mbeshtjellesi mielin (1) Mbiemri (9) Mbreti (3) Mbreti dhe Buburreci (1) Mbreti Lir (1) Mbroni fëmijët tuaj nga faqet Pornografike (1) Mbulesa (2) Meandrat lumore (1) Mediatoret kimik (1) Medicine (4) Medulla e veshkes (1) Medulla spinalis (1) Mehmedali Hoxha (1) Mehmet Bislimi (1) Mejoza (2) Melanina (5) Melanocitet (4) Mëlçia (2) Melqia (3) Membrana qelizore (2) Mëmëdheu (2) Mendime (118) Mendime Islame (1) Mendimi (1) Mendimi Pozitiv (6) Meningjet (1) Meningjiti (12) Menorragjia (1) Mercedes Benz (1) Merkuri (1) Merxhan Avdyli (1) Mesazh për maturantët (1) Meshari (1) Meshkujt (1) Mesime (6) Mesime nga Biologjia (2) Mesing (1) Meso Anglisht (3) Meso frengjisht (21) Meso Gjermanisht (104) Meso Holandisht (2) Meso Italisht (23) Mëso Italisht (1) Meso Japonisht (2) Meso Kinezisht (2) Meso Portugalisht (2) Mëso shqip (1) Meso Spanjollisht (2) Mesopotamia (2) Mesuesja (7) Mesyshi (1) Meta-analiza (1) Metabolizmi (3) Metafora (2) Metalet (5) Metalina (1) Metalurgjia (1) Metamorfoza (1) Metanoli (1) Metaplazia (1) Metastaza (2) Metathalamusi (1) Meteorologjia (1) Metionina (1) Metoda (1) Metoda historike (1) Metoda komparative (1) Metoda sociometrike (1) Metodat hulumtuese (2) Metonimi (1) Metonomi (1) Metrorragjia (1) Mexhid Yvejsi (2) Mezangiumi (1) Microsoft (2) Midriaza (1) Migjeni (7) Migrena (2) Migrimi (1) Miguel Servantes (1) Mihal Grameno (2) Mikorize (1) Mikrobiologjia (11) Mikroekonomia (1) Mikroorganizmat (2) Mikroskopia (1) Miku (3) Millosh Gjergj Nikolla (1) Mineralet (1) Miologjia (1) Miometriumi (1) Miopia (2) Miqesia (1) Mistere (74) Misticizmi (1) Mistika (1) Misvaku (1) Mitet (1) Miti (1) Mitokondriet (3) Mitologjia (1) Mitoza (1) Mitral regurgitation (4) Mitral stenosis (7) Mitral valve (1) Mitral valve prolapse (4) Mixed aortic lesions (1) Mizantropi (1) Mjekësi (286) Mjekesi familjare (6) Mjekësi fizikale me Rehabilitim (49) Mjekësi test (81) Mjekesia (12) Mjekësia (1) Mjekesia Interne (33) Mjekesia Islame (2) Mjekesia Urgjente (4) Mjekimi (17) Mjerimi (1) Mjetet transportuese (1) Modeli kejnsian (1) Molekula (1) Molieri (6) Molla (1) Mollë e ndaluar (1) Monarkia (1) Monetize your website (1) Monodrama (1) Monogamia (1) Monoksidi i karbonit (1) Monolog (1) Monologu i brendshëm (1) Monsunet (1) Morali (2) Morava e Binçes (1) Morena (2) Morena Taraku (1) Morfolologjia (1) Mortaliteti (3) Moshnimi demografik (1) Moti (1) Motiliteti (1) Motivi (1) Motivi i veprёs letrare (1) Motoneuroni i dytë (1) Motoneuroni periferik (1) Motra (1) Motra ime fisnike (1) Movies (1) Mprehtesia e te parit (1) Muhamed Kyçyku (1) Muhamedi a.s (2) Muhamet Kyçyku (1) Mukoza (1) Multimedia (2) Muri i vajit (1) Muri qelizor (1) Murlani (1) Mushkëritë (5) Muskujt (2) Muskujt e faringut (1) Mutacionet (2) Mutizmi akinetik (1) Muzika (1) Myocardial infarction (6) Mеnаxhimi (1) Nacionalizmi (3) Nacionalizmi klasik (1) Nacionalizmi nënkulturor (1) Nacionalizmi postkolonial (1) Naftalina (1) Nahija (1) Naim Frasheri (4) Naim Frashëri (10) Naim Frashёri (3) Namazi (15) Namazi i istihares (1) Napoleon Bonaparta (1) Napoleon Hill (1) Narcizmi (1) Narkoza (1) Nasa (2) Nata e Kadrit (3) Nata polare (1) Nataliteti (2) Natriumi (3) Natyra (3) Nazmi Rrahmani (2) Ndajfolja (5) Ndajfolja e mënyrës (1) Ndajfolja e sasisë (1) Ndajshtimi (1) Ndarja qelizore (1) Nderi (1) Ndërmarrjet (1) Ndërtesa (1) Ndihma (1) Ndihma e pare (6) Ndjekja (2) Ndjekja në ëndërr (2) Ndjenjat (1) Ndre Mjeda (9) Ndryshoje veten (2) Nefriti kronik (2) Nefrologjia (5) Nefroni (7) Nefroskleroza (3) Nekroza (5) Nekroza e konjuktives (1) Nena (4) Nëna (6) Neoplazma (6) Nepali (1) Nepotizmi (1) Neptuni (1) Nervat (3) Nervat kranial (2) Nervi (1) Nervi facialis (1) Nervi trigeminus (2) Nervi trochlearis (1) Neurokirurgjia (2) Neurologjia (36) Neurologjia dhe Psikiatria (83) Neurology (19) Neuronet (2) Neuroni (2) Neurotransmiteri (1) Neurozat (4) Neurozat profesionale (1) Ngacmimet (1) Ngarkesa elektrike (1) Ngërçi (1) Ngjarje (4) Niacina (1) Nikeli (8) Nikola Tesla (1) Nikotina (2) Nikturia (1) Nimfomania (1) Ninulla (1) Nita (1) Nitroglicerina (1) Njëqind vjet vetmi (1) Njerëzit (1) Njeriu (5) Njeriu me top (1) Njesia (1) Njihu me hoxhallarët (1) Njoftimi (3) Nocioni (1) Noksat (1) Nomad (1) Nomadi (1) Noteri (1) Novela (3) Nucleus paraventricularis (1) Nukleotidet (1) Nukleus supraopticus (1) Numerori (2) Numërori (2) Numri atomik (2) Numri i emrave (1) Nxitimi (1) Nyja (1) Nyjëtimi (1) O sa bukuri ka tufa (1) Oaza (1) Obeziteti (1) Objekti i së drejtës civile (1) Objektivat makroekonomike (1) Obstruksioni limfatik (1) Oda e perparme (1) Odisea (2) Oferta (2) Oferta monetare (1) Oftalmia elektrike (3) Oftalmia simpatike (5) Oftalmologjia (166) Okisgjeni (1) Okluzioni i arteries qendrore te retines (4) Oksidet e bakrit (2) Oksidimi (1) Oksidoreduktimi (1) Oksigjeni (1) Oksihemoglobina (1) Oksitocina (1) Oktapodi (1) Olakizuria (1) Oligarkia (1) Oligodendrocitet (1) Oliguria (1) Oliver Twist (2) Ongsono (1) Onkologjia (3) Onomatopea (1) Operacioni (2) Ophthalmia neonatorum (1) Ophthalmology (20) Opinione (407) Ora inteligjente (1) Orbitalet atomike (1) Organelet qelizore (3) Organet e brendshme (1) Organet e frymëmarrjes (1) Organet foljore (1) Organi (2) Organizmat (1) Organizmat autotrofë (1) Organizmi (2) Orgazma (1) Orteku (1) Ortopedia dhe Traumatologjia (22) Oscar (1) Oscar Nominees (4) Osifikimi (1) Osifikimi endezmal (1) Osifikimi enkondral (1) Osmoza (1) Osteoblastet (1) Osteoklastet (1) Osteologjia (2) Osteonet (1) Osteoporoza (1) Otorinolaringologjia (3) Ozoni (1) Pablo Neruda (2) Pagjakësia (1) Palca e zgjatur (1) Palca kurrizore (4) Paleogjeografi (1) Palermo (1) Pankreasi (1) Pansystolic murmur over the precordium (1) Para agimit (1) Paracetamoli (3) Paradoksi (3) Parafimoza (1) Parafjala (3) Parafjalët (1) Paralelizmi figurativ (1) Parandalimi (4) Paranormale (2) Paraplegia (3) Paraplegjia (1) Parashikime (1) Parazitizmi (1) Parenkima (1) Paret (1) Pareza (1) Pareza e nervit trochlearis (1) Paronomazia (1) Parotiti (1) Partia politike (2) Pashko Vasa (1) Pashtriku (1) Pasqyra e të rrëfyemit (1) Pastërtia (1) Pasthirrma (4) Pasthirrmat (1) Pasuria (2) Pasurimi (1) Pathology of retinal detachment (1) Patologjia (115) Pavarësia (5) Pavarësia e Kosovës (3) PDA (1) Pedagogjia (1) Pediatria (1) Pediculosis (1) Pediculosis pubis (1) Pedologjia (1) Pedosfera (1) Pedoskopia (1) Pellagra (1) Pellgu (1) Pëllumbi (1) Pëllumbi i bardhë (1) Pentografi (1) Pepsina (1) Peptidoglikani (1) Për Mëmëdhenë (1) Përcaktori (1) Përceptimi (1) Peremrat (13) Përemrat dëftorë (3) Përemrat e pacaktuar (1) Përemrat lidhorë (3) Përemrat pronorë (1) Përemrat pyetës (3) Përemrat vetorë (1) Përemrat vetvetorë (1) Peremri (2) Përemri (4) Përemri pronor (2) Përemri vetor (1) Përemri vetvetor (1) Pericardium (1) Periflebiti i retines (1) Perifraza (1) Perimetria (1) Perioda (1) Periosti (1) Peristaltika (1) Permanent pacemaker (2) Permanent pacing in bradyarrhythmias (1) Përralla (14) Përrallat (1) Përrallëzat (1) Përsëri në këmbë (1) Përsëritja (1) Pershkrimi (1) Përshkrimi (1) Përshtatja (1) Personaliteti (1) Personazhet (1) Personazhi (1) Personifikimi (3) Përtej largësive (1) Perversioni (1) Pesha atomike (1) Pesha specifike (2) Pesha specifike e urinës (1) Peticioni (1) Petro Marko (5) Pezmatimi (1) Pharmacological treatment (1) Pharmacology (3) Photocoagulation (1) Pika në tru (1) Pikëçuditja (1) Pikëpyetja (1) Pilokarpina (2) Pioglitazoni (1) Piridoksali (1) Piridoksamina (1) Piridoksina (1) Pisha (1) Pjeset e ligjerates (3) Pjesët e ndryshueshme të ligjeratës (2) Pjesët e pandryshueshme të ligjeratës (2) Pjeseza (1) Pjesëza (1) Pjesëzat (2) Pjetër Budi (3) Placenta (2) Plaga lacerokontuzive e kapakeve (1) Plagjiatura (1) Plakja (1) Plaku (1) Plaku dhe deti (1) Planetet (2) Planetët (1) Planeti (1) Pleura (1) Pleuriti (1) Pllaja (1) Ploigjinia (1) Plumbi (9) Plutoni (2) Pluviografi (1) Pneumonia (1) Pneumotoraksi (1) Podagra (1) Podocitet (2) Poema (3) Poema e mjerimit (3) Poezi (293) Poezi dashurie (40) Poezi islame (77) Poezi per 1 qershorin (3) Poezi per 17 shkurtin (1) Poezi per 28 nentorin (5) Poezi per 8 marsin (1) Poezi për Adem Jasharin (2) Poezi per atdheun (1) Poezi per babain (1) Poezi per baletin (1) Poezi per bibloteken (1) Poezi per bletat (1) Poezi per boren (2) Poezi per dallendyshet (3) Poezi per dashuri (1) Poezi per detin (1) Poezi per dimrin (3) Poezi per diten e pare te shkolles (1) Poezi per elefantin (1) Poezi per femije (1) Poezi per flamurin (1) Poezi per gjyshen (2) Poezi per Kosoven (1) Poezi per kukulla (1) Poezi per lepurushin (1) Poezi per librin (2) Poezi per lirine (1) Poezi per lopen (1) Poezi per lulet (1) Poezi per lypsarin (1) Poezi per Migjenin (1) Poezi per motren (1) Poezi per nenen (2) Poezi per pavaresine e Kosoves (2) Poezi per pranveren (2) Poezi per pushimet dimerore (1) Poezi per Ramazanin (2) Poezi për Serbët (1) Poezi per shiun (1) Poezi per shkollen (2) Poezi per shoqen (1) Poezi per veren (1) Poezi per zogun (1) Poezi Qesharake (1) Poezia (10) Poezia lirike (4) Poezia mediative (1) Poezia patriotike (1) Poezia refleksive (1) Poezia satirike (1) Polakizuria (1) Poliandria (2) Policia (1) Policia Shkencore (1) Policitemia rubra vera (1) Poligamia (3) Polisedenti (2) Politika (1) Poliuria (1) Popullësia (6) Populli (5) Porcine heart valve (2) Porta hyrese (2) Portalet (1) Portet detare (1) Porti (1) Post-MI risk stratification (1) Postcardiotomy syndrome (1) Postime interesante (2) Postimet më të lexuara (1) Postimet sipas kategorive (1) Potenciali elektrik (1) Potenciali i aksionit (3) Potenciali i graduar (1) Potenciali i veprimit (2) Potenciali membranor (2) Pranvera (17) Presbiopia (1) Presja (1) Prilli i thyer (1) Prinzmetal's angina (1) Prizreni (1) Probleme matematikore (1) Procesi epidemik (1) Procesverbali (1) Profillaksa (1) Progestina (1) Programe dhe Libra islame (13) Programe shqip (21) Projekti (1) Prometeu i lidhur (1) Prometeu i mbërthyer (1) Promovimi shëndetësor (1) Propaganda shëndetsore (1) Propedeutika (1) Prostata (1) Prosthetic valve endocarditis (1) Proteinat (6) Protista (1) Protozoet (1) Proverba (4) Proverbat (1) Proza (4) Psikiatria (1) Psikodrama (1) Psikologji (16) Psikoza (4) Psikoza maniako depresive (1) Puferet (1) Pulëbardha (1) Pulmologjia (5) Pulmonary hypertension (6) Pulmonary stenosis (4) Punksioni lumbal (1) Pushteti (2) Pyetja retorike (1) Pyetje (2) Pyetje dhe Pergjigje (2) Pyetje nga Biologjia (3) Pyetje nga Kimia (67) Pyetje nga vizitorët (3) Pyetje-Pergjigje islame (7) Pyetjet retorike (2) Pytje (1) Qafa (1) Qamil Batalli (1) Qarqet e integruara (2) Qarqet e integruara analoge (1) Qarqet e integruara digjitale (1) Qelbi (1) Qeliza (29) Qeliza nervore (3) Qeliza prokariote (2) Qelizat Clara (1) Qelizat e maculae densa (1) Qelizat e Shvanit (1) Qelizat e tubulit proksimal (1) Qelizat jukstaglomerulare (1) Qelizat kaliciforme (1) Qelizat muskulare (1) Qelizat olfaktore (1) Qelizat osteogjene (1) Qendra apneustike (1) Qendra për avancimin e studimeve (1) Qendra pneumotoksike (1) Qengji (1) Qeni (2) Qerbelaja (1) Qershia (2) Qeveria (1) Qeverisja (1) Qukapiku (1) Quotes (8) Rabini (1) Radiatio optica (1) Radiatio thalamica (1) Radikalet e lira të oksigjenit (1) Radio (1) Radiodrama (1) Radiokomunikimi (1) Radiologjia (4) Rajoni rural (1) Ramazani (13) Rapitful (5) Rasa (1) Rasat e emrit (2) Raste Klinike (4) Ratifikimi (1) Reaksionet berthamore (2) Reaksionet kimike (2) Realitete (1) Receptoret (2) Receptorët (1) Receptoret e dhembjes (1) Receptoret visceral (1) Recesioni (1) Receta Gatimi (1) Recitimi (1) Redunanca (1) Referate (50) Referati (1) Referenca (1) Referendumi (1) Reflekset (1) Refleksi i Babinskit (1) Regjisori (2) Rehabilitimi mjekesor (2) Reklamo biznesin tuaj (3) Relievi (1) Religjioni (1) Rendet (1) Renesanca (1) Rentgenografia (1) Reportazhi (2) Republika e Kosovës (2) Resurset ekonomike (1) Retë (1) Retencioni urinar (1) Retina (2) Retinal detachment (2) Retinal manifestations of AIDS (1) Retorika (1) Reumatologjia (1) Revista (2) Revolucioni (1) Rexhep Qosja (2) Rezistenca elektrike (1) Rheumatic heart disease (2) Riboflavina (1) Rifat Kukaj (2) Right ventricular infarction (1) Rilindasit (1) Rima (3) Ritmi (1) Rituali roman (1) Robert Martiko (1) Robert Ndrenika (1) Robinson Kruzo (1) Roboti (1) Roboti i lodhur (1) Roli (2) Romane satirike (1) Romani (10) romani aventurier (1) Romani fantastiko – shkencor (1) Rozafa (1) Rrahim Sadiku (1) Rrahman Dedaj (1) Rregullat (1) Rregullat e trafikut (1) Rrena (1) Rrethanori (10) Rrethanori i kohës (1) Rrethanori i mënyrës (1) Rrethanori i qëllimit (1) Rrethanori i sasisë (1) Rrethanori i shkakut (1) Rrethanori i vendit (1) Rrezet infra te kuqe (1) Rriqnat (1) Rritja (1) Rritja ekonomike (1) Rrjeti kompjuterik (1) Rrokja (1) Rrotat (1) Rrudhat (1) Rruga e shtëpisë sime (1) Rruget e frymemarrjes (1) Rruget e perhapjes (4) Rrushi (2) Rryma elektrike (6) Rrymat detare (1) Rubor (1) Rukje (1) Ruptura e bulbusit (1) Sa të dua Shqipëri (1) Sabri Hamiti (1) Sadaka (2) Saldimi (2) Sami Frashëri (3) Samire Spahiu (1) Saprofitizmi (1) Satelitet natyrore (1) Satirik (1) Saturni (1) Scodra (1) Seborea (1) Seizmografi (1) Seizmologjia (1) Sekrecioni (1) Sekrete (2) Sekreti (1) Sekreti purulent (1) Seksi (5) Sekuenca filmike (1) Semiologjia (1) Semiotika (1) Sëmundja (2) Semundja inaparente (1) Sëmundja iskemike të zemrës (1) Semundja latente (1) Sëmundja ngjitëse (2) Semundja subklinike (1) Semundjet (2) Semundjet akute (1) Semundjet Infektive (66) Semundjet kongjenitale (1) Semundjet kronike (1) Senad Ramadani (4) Senile macular degeneration (1) Sepsa (1) Serbët (1) Seroprofilaksa (1) Serotonina (2) Serumi (1) Serumi antitetanik (1) Servodrejtuesi (1) Shaban Cakolli (4) Sharl Bodler (9) Sharri (1) Shefqet Krasniqi (3) Shehidi (1) Shejh Albani (2) Shejtani (1) Shekulli (1) Shendetesi (70) Shëndetësi (235) Shendeti (1) Shëndeti (3) Shenjat (3) Shenjat e komunikacionit (2) Shenjat e pikesimit (1) Shenjat e pikësimit (1) Shenjat e rrezikut (1) Shenjat e trafikut (1) Sheqeri (2) Sherbimet sekrete (2) Shevqet Musaraj (1) Shijat (1) Shiu (3) Shkallët e mbiemrit (1) Shkallëzimi (2) Shkarko (4) Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo (1) Shkenca (8) Shkijet (1) Shkolla (12) Shkrime (2) Shkrime islame (1) Shkrime nga Ag Apolloni (25) Shkrime nga Ben Apolloni (6) Shkronjat (1) Shmangia (1) Shoku (4) Shoku distributiv (1) Shoku hipovolemik (1) Shoku kardiogjen (1) Shoku obstruktiv (1) Shoqeri sekrete (1) Shoqëria (1) ShowBiz (3) Shpella e Dragobisë (1) Shpella e piratëve (1) Shpendet (2) Shpirti (2) Shporeti elektrik (1) Shprehjet frazeologjike (1) Shpretka (1) Shqip (2) Shqiperia (8) Shqipëria (5) Shqiponja (1) Shqiptarët (1) Shqiptaria (1) Shtatëzënia (1) Shtaza (1) Shteti (3) Shtresat e lëkurës (1) Shtypja e larte e gjakut (1) Shtypja hidrostatike (1) Shtypja koloide (1) Shumë zhurmë për asgjë (1) Shurdhimi (1) Shurdhimi konduktor (1) Shytat (1) SI (1) Sicilia (1) Sida (1) Sideroza e kornese (1) Sigi Janku (1) Sikur t'isha djalë (1) Simbioza (1) Simboli (1) Simboli kimik (3) Simptomat (1) Simptomat dhe shenjat (18) Simulimi (1) Sinan Hasani (1) Sindromi (1) Sindromi Di George (1) Sinektoda (1) Sinjalet (2) Sinjalet ndriçuese (1) Sinjali (2) Sinonimet (2) Sinopsisi (2) Sinqeriteti (1) Sintaksa (1) Sinus rhythm (1) Sionizmi (1) Sipërfaqja e Kosovës (1) Sistematika (1) Sistemet inteligjente te drejtimit te transportit (1) Sistemi (1) Sistemi diellor (5) Sistemi endokrin (1) Sistemi i drejtimit (1) Sistemi i komunikimit (1) Sistemi i transmisionit (1) Sistemi informatik (1) Sistemi kardiovaskular (1) Sistemi limbik (2) Sistemi nervor parasimatik (1) Sistemi nervor qendror (2) Sistemi periodik i elementeve (3) Sitemap (1) Sjellja (4) Skena (1) Skenari (2) Skenaristi (1) Skenografia (1) Skica (3) Skizofrenia (8) Sklera (1) Skleroza amiotrofike laterale (4) Skleroza multiple (4) Skorbuti (1) Skuqja (1) Sllavët (2) Sllavët e Jugut (2) Sllavët e Lindjes (1) Sllavët e Perendimit (1) Sociodrama (1) Sociologjia (96) Sokrati (1) Solstici (1) Soneti (1) Sororati (2) Sot (1) Spastic paraparesis (2) Spastrimi (1) Speleologjia (1) Spermatozoidet (1) Spiroketat (1) Spirometri (1) Spitali Rajonal i Ferizajit (1) Spitalizimi (1) Sporadiciteti (1) Sport (1) Sporti (3) Stepa (2) Steriliteti (1) Sterilizimi (1) Sterjo Spasse (4) Stili i shkrimtarit (1) Stina (1) Stinet (7) Stinët (2) Stokes-Adams syndrome (1) Stomaku (1) Stomatiti (1) Strabizmi (1) Strajca viteline (1) Stresi (2) Strofa (1) Studenti në shtëpi (1) Studime (1) Studimi i randomizuar (1) Studimi kohort (1) Studimi rast-kontroll (1) Studimi tranzverzal apo i terthorte (1) Subjekti (3) Sublimimi (1) Substanca (3) Substanca mutagjene (1) Substancat (1) Substancat kimike (1) Substancat klastogjene (1) Subthalamus (1) Suficienca (1) Sulfati i bakrit (1) Sulmi cerebral (1) Sulmi në tru (1) Sumerët (1) Sunete (1) Supravalvular stenosis (1) Surgery (1) Syfyri (1) Syndrome X (1) Syrgjyn vdekur (2) Syri (8) Syri i trete (1) Systemic embolization (1) Systolic murmurs (1) Taksonomia (1) Takvimi (21) Talenti (1) Te bregu i detit (1) Të reja nga shkenca (3) Tech & Auto (7) Tek porta e xhenetit (1) Tekbiri (1) Teknologjia (233) Teknologjia farmaceutike (78) Teknologjia informative (1) Telegrami (1) Teleskopi (1) Tema (3) Tema e veprёs letrare (1) Temperatura (1) Tendenca (1) Tendinet (1) Tensioni elektrik (2) Tensioni i gjakut (2) Tensioni itraokular (5) Teoria (1) Terapia (1) Terapia fizikale (2) Tërbimi (1) Tërmeti (2) Terminologji (350) Terminologji ekonomike (43) Terminologji fetare (281) Terminologji mjekësore (593) Termorregullimi fizik (1) Termorregullimi kimik (1) Test logjik (1) Test nga Biologjia (74) Test nga Fizika (39) Test nga gjuha dhe letersia shqipe (163) Test nga gjuha dhe letërsia shqipe (49) Test nga kimia (158) Teste (8) Testet e autoshkolles (3) Testi i Maturës (1) Tetanosi (1) Tetanusi (1) Thalamusi (2) The Last Dinosaurs (1) The Son of No One (1) Theksi (1) Theksi i fjalisë (1) Theksi logjik (1) Theni per intelegjencen (1) Thenie (1084) Thënie (1349) Thenie Islame (218) Thenie mjekesore (1) Thenie nga Albin Kurti (1) Thenie nga Bekir Halimi (4) Thenie nga Bob Marley (1) Thenie nga Hasan Prishtina (1) Thenie nga Ismail Kadare (1) Thenie nga Ukshin Hoti (1) Thenie per miqesine (1) Thenie per 1 qershorin (1) Thenie per akullin (1) Thenie per ambicjen (1) Thenie per Ameriken (1) Thenie per analistat (1) Thenie per argumentet (1) Thenie per armikun (6) Thenie per armiqet (1) Thenie per arsimin (2) Thenie per arsyen (1) Thenie per atdheun (1) Thenie per aventurat (1) Thenie per aventuren (1) Thenie per babain (1) Thenie per balten (1) Thenie per barin (1) Thenie per barkun (1) Thenie per baticen (1) Thenie per besen (1) Thenie per besimin (5) Thenie per besimtarin (1) Thenie per besnikerine (1) Thenie per biblen (1) Thenie per biznesmenet (1) Thenie per bleten (1) Thenie per borxhin (2) Thenie per boten (2) Thenie per brengen (1) Thenie per budallallekun (2) Thenie per budallenjte (2) Thenie per bujarine (1) Thenie per bujkun (1) Thenie per buken (2) Thenie per bukurine (1) Thenie per burgun (1) Thenie per burrat (1) Thenie per burrerine (2) Thenie per burrin (3) Thenie per butesine (3) Thenie per buzeqeshjen (2) Thenie per cmendurine (1) Thenie per çmendurine (1) Thenie per dallendyshet (1) Thenie per dashurine (21) Thenie per dembelin (1) Thenie per demin (1) Thenie per demokracine (2) Thenie per deshirat (1) Thenie per deshiren (4) Thenie per deshtaket (1) Thenie per deshtimin (3) Thenie per detin (2) Thenie per dhembjen (1) Thenie per dhimbjen (7) Thenie per diagnozen (1) Thenie per diamantet (1) Thenie per diellin (2) Thenie per dijen (1) Thenie per dinjitetin (1) Thenie per diplomacine (1) Thenie per disfatat (1) Thenie per diturine (4) Thenie per djalin (2) Thenie per djallin (1) Thenie per djersen (1) Thenie per dobesine (1) Thenie per drejtesine (4) Thenie per driten (1) Thenie per drurin (1) Thenie per duart (1) Thenie per durimin (4) Thenie per dynjane (1) Thenie per dyshimin (1) Thenie per ecjen (1) Thenie per edukaten (3) Thenie per edukimin (2) Thenie per embelsine (1) Thenie per enderrat (1) Thenie per epshin (2) Thenie per erresiren (1) Thenie per faktet (1) Thenie per falenderimin (1) Thenie per faljen (3) Thenie per faljen e gjakut (1) Thenie per famen (1) Thenie per familjen (2) Thenie per fatin (3) Thenie per fatkeqesine (3) Thenie per fatkeqesite (3) Thenie per femijen (2) Thenie per femijet (3) Thenie per femrat (1) Thenie per femren (4) Thenie per fillimin (1) Thenie per filmin (1) Thenie per fitimtarin (1) Thenie per fitoren (3) Thenie per fitoret (1) Thenie per fjalen (1) Thenie per folenë (1) Thenie per forcen (1) Thenie per fotografine (1) Thenie per friken (4) Thenie per fshatin (1) Thenie per fundin (1) Thenie per fuqine (1) Thenie per furtunen (1) Thenie per gabimet (6) Thenie per gabimin (7) Thenie per gazetaret (1) Thenie per Gege (1) Thenie per genjeshtarin (1) Thenie per genjeshtrat (2) Thenie per genjeshtren (4) Thenie per gezimin (1) Thenie per gjahtarin (1) Thenie per gjakun (2) Thenie per gjarperin (1) Thenie per gjerat (1) Thenie per gjuhen (2) Thenie per goditjen (1) Thenie per gojen (1) Thenie per grate (1) Thenie per gruan (4) Thenie per guximin (3) Thenie per harresen (1) Thenie per harrimin (1) Thenie per hekurin (1) Thenie per heshtjen (6) Thenie per hidherimin (2) Thenie per historine (1) Thenie per hoxhallaret (1) Thenie per humbjen (3) Thenie per injorancen (3) Thenie per intelektin (1) Thenie per Islamin (4) Thenie per jeten (13) Thenie per kafshen (1) Thenie per kalin (2) Thenie per karakterin (1) Thenie per karrieren (1) Thenie per kaun (1) Thenie per kazmen (1) Thenie per keqardhjen (1) Thenie per keqberesin (1) Thenie per kercimin (1) Thenie per keshillat (2) Thenie per kohen (9) Thenie per kohen e lire (1) Thenie per kollin (1) Thenie per kombin (2) Thenie per komunikimin (1) Thenie per kopertinen (1) Thenie per krenarine (3) Thenie per krimbin (1) Thenie per kritiken (1) Thenie per krizen (1) Thenie per kujtimin (1) Thenie per Kuranin (1) Thenie per kursimin (1) Thenie per kurvat (4) Thenie per lajmin (1) Thenie per lajthitjen (1) Thenie per lamtumirat (1) Thenie per lekun (2) Thenie per lendimin (1) Thenie per leshin (1) Thenie per leximin (9) Thenie per librat (1) Thenie per librin (5) Thenie per liderin (1) Thenie per lirine (2) Thenie per lirite (1) Thenie per lodhjen (1) Thenie per lotet (1) Thenie per lotin (1) Thenie per luanin (1) Thenie per luften (3) Thenie per lumturine (9) Thenie per lutjen (1) Thenie per malet (1) Thenie per marreveshjen (1) Thenie per martesen (4) Thenie per mashtrimin (3) Thenie per mbretin (1) Thenie per mekatet (7) Thenie per mekatin (1) Thenie per mendimin (3) Thenie per mendjen (3) Thenie per menqurine (2) Thenie per merzine (1) Thenie per meshkujt (1) Thenie per mesimin (2) Thenie per mesuesin (1) Thenie per mikun (6) Thenie per miqesine (3) Thenie per mjalten (1) Thenie per modestine (1) Thenie per mollen (1) Thenie per moralin (7) Thenie per motin (1) Thenie per motren (3) Thenie per muret (1) Thenie per mushkun (1) Thenie per namazin (3) Thenie per ndergjegjen (2) Thenie per nderin (2) Thenie per ndershmerine (1) Thenie per ndertimin (1) Thenie per ndihmen (2) Thenie per ndryshimin (1) Thenie per nenen (6) Thenie per nevojen (2) Thenie per ngazellimin (1) Thenie per ngopjen (1) Thenie per njerezimin (1) Thenie per njerezit (8) Thenie per njeriun (13) Thenie per nxenesin (1) Thenie per oksigjenin (1) Thenie per optimistin (3) Thenie per oratoret (1) Thenie per paditurine (1) Thenie per padrejtesine (1) Thenie per pagesen (1) Thenie per pamjen (1) Thenie per paqen (3) Thenie per parane (4) Thenie per paranojakun (1) Thenie per parapagimin (1) Thenie per parate (4) Thenie per pasurine (7) Thenie per patriotizmin (1) Thenie per pendimin (1) Thenie per perpjekjet (1) Thenie per personalitetin (2) Thenie per pertimin (1) Thenie per pervojen (1) Thenie per pesimistin (3) Thenie per pesimizmin (1) Thenie per pijet (1) Thenie per pjekurine (1) Thenie per plaget (1) Thenie per plakjen (1) Thenie per plakun (1) Thenie per pleqte (2) Thenie per plumbin (1) Thenie per poezine (1) Thenie per politikanet (2) Thenie per politikanin (1) Thenie per politiken (3) Thenie per pranveren (2) Thenie per prejardhjen (1) Thenie per premtimet (1) Thenie per prinderit (3) Thenie per pritjen (1) Thenie per profesionin (1) Thenie per punen (8) Thenie per pushimin (1) Thenie per qelesin (1) Thenie per qenin (2) Thenie per qente (1) Thenie per qetesine (1) Thenie per qytetarin (1) Thenie per rehatine (1) Thenie per renjen ne dashuri (2) Thenie per respektin (4) Thenie per rinine (1) Thenie per rregullat (1) Thenie per rrenat (2) Thenie per rrenen (1) Thenie per rrezikun (1) Thenie per rrogen (1) Thenie per rrugen (1) Thenie per sekretin (1) Thenie per semundjen (2) Thenie per sfiden (1) Thenie per shakane (1) Thenie per shendetin (1) Thenie per sherbimin (1) Thenie per sherimin (1) Thenie per shikimin (1) Thenie per shiun (1) Thenie per shokun (4) Thenie per shoqerine (2) Thenie per shpenzimin (1) Thenie per shpirtin (1) Thenie per shprehite (1) Thenie per shpresen (1) Thenie per shqetesimin (2) Thenie per Shqiperine (2) Thenie per shqiponjen (1) Thenie per shqiptarine (1) Thenie per shtetin (1) Thenie per sinqeritetin (5) Thenie per sjelljen (5) Thenie per sportin (1) Thenie per sprovat (1) Thenie per stresin (1) Thenie per suksesin (3) Thenie per sunetin (2) Thenie per syrin (2) Thenie per syte (2) Thenie per talentin (1) Thenie per te ardhmen (2) Thenie per te bukuren (1) Thenie per te drejten (1) Thenie per te folurit (1) Thenie per te fortin (1) Thenie per te huajt (1) Thenie per te keqen (3) Thenie per te menqurit (3) Thenie per te metat e njeriut (1) Thenie per te miren (2) Thenie per te rinjte (3) Thenie per te shkuaren (1) Thenie per te tashmen (1) Thenie per te vdekurin (1) Thenie per te verteten (8) Thenie per te vjetrit (1) Thenie per thashethemet (1) Thenie per thembren (1) Thenie per thjeshtesine (2) Thenie per torten (1) Thenie per Tosk (1) Thenie per tradhetine (1) Thenie per trimin (1) Thenie per trishtimin (1) Thenie per trupin (4) Thenie per trurin (1) Thenie per turpin (1) Thenie per tymin (1) Thenie per udheheqjen (1) Thenie per udhetimin (1) Thenie per ujkun (3) Thenie per urrejtjen (3) Thenie per urtesine (2) Thenie per vajzen (1) Thenie per varferine (6) Thenie per vdekjen (1) Thenie per vellaun (2) Thenie per veprat (2) Thenie per vepren (1) Thenie per veprimin (2) Thenie per veshtiresite (1) Thenie per vetepermbajtjen (1) Thenie per vetmine (2) Thenie per vlerat (1) Thenie per voten (1) Thenie per votuesin (1) Thenie per vrapimin (1) Thenie per vuajtjen (2) Thenie per vullnetarin (1) Thenie per vullnetin (2) Thenie per xhamine (1) Thenie per yjet (1) Thenie per zagarin (1) Thenie per zemren (6) Thenie per zgjuaresine (1) Thenie per zhgenjimin (2) Thenie per ziline (1) Thenie per zjarrin (1) Thenie popullore (1) Thesari (1) Third heart sound (3) Thrombolysis (3) Thrombolytic therapy (1) Ti Shqipëri më jep Nder (1) Tiamina (1) Tifoja Abdominale (2) Tinea inguinalis (1) Tingujt (1) Tipi piknik i konstitucionit (1) Tiroiditi Hashimoto (1) Tirozina (1) Tjera (81) Tkurrja muskulare (1) Tmerre (1) Toka (11) Tokoferoli (1) Toksina e tetanusit (1) Top (5) Totemizmi (1) Tragjedia (5) Trailer (7) Trajta e pashquar e emrit (1) Trajta e shquar e emrit (1) Trajtimi (4) Trakea (2) Trakeostomia (1) Transaminimi (1) Transformatoret (2) Transformatori (1) Transporti (1) Transporti hekurudhore (1) Transporti tokesor (1) Transporti ujore (1) Transudati (3) Transverzioni (1) Tranzicioni (1) Traseologjija (1) Tregime (81) Tregime Islame (56) Tregimi (3) Tregu (1) Treguesit (2) Tremori (1) Trëndafili (1) Treni (1) Tretësira fiziologjike (1) Tricuspid regurgitation (2) Trifenilmetani (1) Triptofani (2) Trishtimi (1) Trombi (6) Trombocitet (1) Tromboembolia (1) Tromboflebiti (1) Tromboza (4) Tromboza e venes qendrore te retines (4) Troponins (1) Trungu trunor (2) Trupi (2) Trupi ciliar (1) Trupi qelqor (3) Truri (6) Truri i vogel (4) Trysnia atmosferike (1) Tuberkulozi (18) Tubokurarina (1) Tubuli i perdredhur proksimal (1) Tubuli renal (1) Tumor (1) Tumoret (11) Tumoret e melqise (5) Tuneli (1) Turbullimi i kornes (1) Turqia (6) Tutoriale (2) Udhёpёrshkrimi (1) UFO (13) Uji (3) Ujku (3) Ukshin Hoti (1) Ulçera (1) Ulvi Fejzullahu (12) Unazat (1) Unazë (1) Universe paralele (1) Universet paralele (1) Universiteti (1) Urani (1) Urdhëresat nga personat e autorizuar (1) Urethritis simplex (1) Urime (1) Urina (4) Urologjia (14) Ushqimi (13) Ushqimi dietal (4) Ushqimi eufenik (1) Ushqimi për diabetikët (1) Utopia (1) Uvea (1) Uveitet (1) Vagina (1) Vaji i bylbilit (1) Vaji i bylbylit (2) Vaksina (5) Vaksinat (1) Vaksinoprofillaksa (1) Vaktia e Ramazanit (3) Vaktia e Ramazanit 2015 (2) Valbona (1) Valdet Kamberi (27) Valenca (2) Vallja e luleve (1) Valvular heart disease (1) Vanadium (1) Vargmalet (1) Vargu (1) Varri (1) Vaskularizimi (2) Vaskuliti i retines (1) Vaso Pasha (1) Vatra epidemike (1) Vazodilatimi (1) Vazokonstriksion (1) Vazopresina (1) Vdekja (4) Vdekja me vjen prej syve te tille (1) Vdekja më vjen prej syve të tillë (1) Vdekje (1) Vehbi Kikaj (1) Vektorët (1) Vellau (3) Vendi (1) Venera (1) Ventriculus III (6) Ventriculus lateralis (1) Vepra (1) Vepra epike (1) Vepra letrare (1) Vera (7) Veshka (20) Veshkat (1) Vetbesimi (3) Vetedija (2) Vetëvrasja (1) Vetmia (1) Veton Surroi (1) Vezë të arta (1) Vezika urinare (1) Vica (1) Victor Hugo (1) Victor Hygo (1) Video (84) Video fetare (32) Video interesante (25) Video mësime (1) Video mjekesore (2) Video qesharake (21) Vija bregdetare (1) Vija Egnatia (1) Vijat papilare (1) Viktor Hygo (3) Vince Lombardi (1) Virozat (1) Virulenca (2) Viruset (2) Virusologjia (1) Visar Ymeri (1) Viset shqiptare (1) Vitamina B1 (1) Vitamina B12 (1) Vitamina B2 (1) Vitamina B3 (1) Vitamina B6 (2) Vitamina C (1) Vitamina D (1) Vitamina E (2) Vitaminat (21) Viti i mbrapshtë (1) Vitrektomia (2) Vizita (1) Vizusi (2) Vjersha (266) Vjersha oër pranverën (1) Vjersha patriotike (7) Vjersha per 1 qershorin (3) Vjersha per 17 shkurtin (1) Vjersha për 7 marsin (2) Vjersha per 8 marsin (1) Vjersha për Adem Jasharin (2) Vjersha per Ariun (1) Vjersha per baletin (1) Vjersha per bicikleten (1) Vjersha per boren (2) Vjersha për dajën (1) Vjersha per dallendyshet (2) Vjersha per dhelpren (1) Vjersha per dimrin (3) Vjersha per elefantin (2) Vjersha per eren (1) Vjersha per femije (5) Vjersha për fëmijë (56) Vjersha per flamurin (2) Vjersha për flamurin (1) Vjersha për gjirafën (1) Vjersha per gjyshen (1) Vjersha per kohen (1) Vjersha per Kosoven (1) Vjersha per lepurushin (1) Vjersha per librin (4) Vjersha per lypsarin (1) Vjersha për macen (1) Vjersha per Matematiken (1) Vjersha per mesuesen (8) Vjersha per mesuesin (1) Vjersha për mikun (1) Vjersha per mjaltin (1) Vjersha per molla (1) Vjersha per motren (1) Vjersha per nenen (1) Vjersha per pavaresine e Kosoves (1) Vjersha per plepin (1) Vjersha per pranveren (3) Vjersha për pranverën (12) Vjersha për qenin (1) Vjersha për qershinë (1) Vjersha për Qukapikun (1) Vjersha për Robotin (1) Vjersha per shiun (1) Vjersha për shiun (1) vjersha për shkollën (4) Vjersha për shokun (1) Vjersha per shoqen (1) Vjersha per shqiponjen (1) Vjersha per vellaun (2) Vjersha per veren (2) Vjersha per Vjeshten (2) Vjersha per yllin (2) Vjersha per zogun (1) Vjershe per babain (1) Vjershe per pinguinin (1) Vjershe per zogun (1) Vjeshta (2) Vlera (1) Vlora (1) Vozitja (1) Vullkanet (1) Vullkani (2) Vullneti (1) Vulnerabil (1) Weather (1) Wi-Fi (1) William Shakespeare (20) Windows (1) Windows 10 (1) Winston Churchill (1) Woody Allen (1) World Wide Web (2) Wrong Turn 1 (1) Xehet (2) Xha Gorio (2) Xheladin Muça (1) Xhemajl Abria (1) Xhemat (1) Xheneti (2) Xhevahir Spahiu (5) Xhindet (2) Xhon Kenedi (21) Xhorxh Gordon Bajron (1) Xhovani Bokaçio (1) Yjet (1) Ylli (2) Yndyrnat (5) Youtube (2) Zani i zemrës (1) Zanoret (3) Zbatica (1) Zbehja (1) Zbulime-Shpikje (39) Zef Serembe (1) Zef Serembe (4) Zemra (6) Zgjedhimi i foljes (1) Zgjedhja (1) Zgjedhjet (1) Zhan Batist Pokëlen (1) Zhargoni (1) Zhavorri (1) Zilia (1) Zinaja (1) Zink insulina kristalore (1) Zogu (1) Zogu dhe djali (1) Zona (1) Zona Aride (1) Zoonozat (1) Zorra e holle (2) Zorra e trashë (1) Zoti (1)

Arkiva e postimeve