Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Populli

Çka kuptojmë me termin :popull nomad ?

Çka kuptojmë me termin :popull nomad ?   A.popull qe ka vendbanim te perhershem qendrimi B.popull qe ka pasuri te shumta dhe merret me bujqesi C.popull qe ka pasuri te pakta dhe merret me blektori D.popull qe nuk ka vendbanime te perhershme qendrimi qka eshte populli nomad,cka eshte populli nomad,qka jane nomadet,cfare jane nomadet,nomad shqip,qka quajme nomad,nomad ne shqip

Çka është demokracia ?

Çka është demokracia ? Demokracia është sistem qeverisjeje në të cilën sundon populli. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,demokracia,demokracite,demokracia,demokraci 

Fertiliteti dhe determinantet e tij

   Fertiliteti dhe determinantet e tij Fertiliteti paraqet numrin e të lindurve gjallë në raport me popllsinë e përgjithshmë femra në periudhen fertile (15-49 vjeq) dhe meshkujt (15-65). (Realizimi I fekonditetit) Determinantet e tij janë: biologjik, ekonomiko social, dhe psikologjik. cka eshte fertiliteti,cfare eshte fertiliteti,ceshte fertiliteti,cfare eshte fertiliteti,fertiliteti,fertiliteti shqip,determinantet e tij,fertilitet shqip,cka quajme fertilitet,cfare quajme fertilitet,cka paraqet fertiliteti,cfare paraqet fertiliteti

Pikepamja e Maltusit per popullsine

Sipas Maltusit popullsia rritet në progress gjeometrik, ndërsa mjete e ushqimit në progres aritmetik.  Si pasojë e kësaj popullsia rritet më shumë se prodhimi i ushqimit.  Në këtë mënyrë vëllimi i popullsisë do të ndikohet nga vëllimi I ushqimit të prodhuar. Maltusi per popullsine,popullsia,maltusi

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more