Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Citoplazma. Show all posts
Showing posts with label Citoplazma. Show all posts

CitoplazmaCitoplazma është tretësirë ujore e cila 60 deri 80 % ka ujë, ndërsa gjendet në hapsirën ndërmjet membranës qelizore dhe bërthamës.
 Këtu zhvillohen të gjitha proceset, të cilat qelizës i sigurojnë funksionim normal të jetës.
Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,citoplazma,citoplazem,citoplazm,citoplazmat,cili eshte roli i citoplazmes,cili eshte funksioni i citoplazmes,cfare roli luan citoplazma,cfare funksioni luan citoplazma, sa % eshte uje citoplazma, ku gjendet citoplazma,ku ndodhet citoplazma,citoplazma ndodhet ndermjet

 


Citoplazma është tretësirë ujore e cila 60 deri 80 % ka ujë, ndërsa gjendet në hapsirën ndërmjet membranës qelizore dhe bërthamës.
 Këtu zhvillohen të gjitha proceset, të cilat qelizës i sigurojnë funksionim normal të jetës.
Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,citoplazma,citoplazem,citoplazm,citoplazmat,cili eshte roli i citoplazmes,cili eshte funksioni i citoplazmes,cfare roli luan citoplazma,cfare funksioni luan citoplazma, sa % eshte uje citoplazma, ku gjendet citoplazma,ku ndodhet citoplazma,citoplazma ndodhet ndermjet

 

Çfarë është qeliza ?


Çfarë është  qeliza ?

Qeliza është njësia themelore strukturale dhe funksionale e organizmit të njeriut.
 
Ajo mund të ndahet në tri pjesë kryesore me qëllim të studimit më të lehtë:
 
Membrana qelizore (plazmatike)
cka eshte qeliza, cfare eshte qeliza, cka eshte qelize,ceshte qeliza, c'eshte qeliza, qka osht qeliza, qka eshte qeliza

Çfarë është  qeliza ?

Qeliza është njësia themelore strukturale dhe funksionale e organizmit të njeriut.
 
Ajo mund të ndahet në tri pjesë kryesore me qëllim të studimit më të lehtë:
 
Membrana qelizore (plazmatike)
cka eshte qeliza, cfare eshte qeliza, cka eshte qelize,ceshte qeliza, c'eshte qeliza, qka osht qeliza, qka eshte qeliza

Çka është citoplazma ?

Çka është citoplazma ?

Përmbajtja me të cilën është e mbushur dhe në të cilën janë zhytur të gjitha pjesët përbërëse të qelizës quhet citoplazmë

Ajo është gjysmë e lëngshme, gjysmë e tejdukshme, tretje e dendur e ujit në të cilën janë të shpërndara numër i madh i materieve.
 
citoplazmë ka pjesëza speciale të cilat janë të mbështjella, gjithashtu, me membranë, të quajtura organele, ose ”organe të vogla”.

ceshte citoplazma, cfare eshte citoplazma, cfare eshte citoplazma, qka eshte citoplazma, cfare eshte citoplazem, qka eshte fjala citoplazem, definicioni citoplazem, citoplazma shqip, 
Çka është citoplazma ?

Përmbajtja me të cilën është e mbushur dhe në të cilën janë zhytur të gjitha pjesët përbërëse të qelizës quhet citoplazmë

Ajo është gjysmë e lëngshme, gjysmë e tejdukshme, tretje e dendur e ujit në të cilën janë të shpërndara numër i madh i materieve.
 
citoplazmë ka pjesëza speciale të cilat janë të mbështjella, gjithashtu, me membranë, të quajtura organele, ose ”organe të vogla”.

ceshte citoplazma, cfare eshte citoplazma, cfare eshte citoplazma, qka eshte citoplazma, cfare eshte citoplazem, qka eshte fjala citoplazem, definicioni citoplazem, citoplazma shqip, 

Namazi

Syzat