Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Biologji test. Show all posts
Showing posts with label Biologji test. Show all posts

94 Pyetje me zgjidhje nga Biologjia

94 Pyetje me zgjidhje nga Biologjia

Kliko mbi: Pyetje nga Biologjia


Pyetje nga Biologjia - Teste nga Biologjia me përgjigje. Këtu mund të gjeni pyetje të ndryshme nga Biologjia. Të gjitha pyetjet janë të zgjidhura me përgjigjet e sakta.  Test nga Biologjia, Pyetje nga Biologjia, Biologjia pyetje online, Pyetje nga Kimia dhe Biologjia, Teste online, Teste shqip, Teste nga Biologjia shqip, Pyetje me pergjigje nga Biologjia


94 Pyetje me zgjidhje nga Biologjia

Kliko mbi: Pyetje nga Biologjia


Pyetje nga Biologjia - Teste nga Biologjia me përgjigje. Këtu mund të gjeni pyetje të ndryshme nga Biologjia. Të gjitha pyetjet janë të zgjidhura me përgjigjet e sakta.  Test nga Biologjia, Pyetje nga Biologjia, Biologjia pyetje online, Pyetje nga Kimia dhe Biologjia, Teste online, Teste shqip, Teste nga Biologjia shqip, Pyetje me pergjigje nga Biologjia


A kanë kërmijt sistem të mbyllur apo të hapur të qarkullimit të gjakut ?

A kanë kërmijt sistem të mbyllur apo të hapur të qarkullimit të gjakut ?
 

Shumica e tyre kanë një sistem të hapur të qarkullimit të gjakut, me përjashtim të klasës cephalopoda.
A kanë kërmijt sistem të mbyllur apo të hapur të qarkullimit të gjakut ?
 

Shumica e tyre kanë një sistem të hapur të qarkullimit të gjakut, me përjashtim të klasës cephalopoda.

Kur hapim nje shishe te koka-koles verejme se ne gryken e shishes shfaqet nje shkume e madhe gazi.Çka ndodh ne kete rast:


Kur hapim nje shishe te koka-koles verejme se ne gryken e shishes shfaqet nje shkume e madhe gazi.Çka ndodh ne kete rast:

A-lirohet CO2 dhe presioni mbi leng rritet
B-lirohet O2 dhe presioni mbi lenge rritet
C-lirohet CO2 dhe presioni mbi lenge zvoglohet
D-lirohet O2 dhe presioni mbi lenge zvoglohet

Kur hapim nje shishe te koka-koles verejme se ne gryken e shishes shfaqet nje shkume e madhe gazi.Çka ndodh ne kete rast:

A-lirohet CO2 dhe presioni mbi leng rritet
B-lirohet O2 dhe presioni mbi lenge rritet
C-lirohet CO2 dhe presioni mbi lenge zvoglohet
D-lirohet O2 dhe presioni mbi lenge zvoglohet

Sa nukleotide radhiten në kodin e ADN-së për caktuar vendin e një aminoacidi në zinxhirin polipeptidik?

Sa nukleotide radhiten në kodin e ADN-së për caktuar vendin e një aminoacidi në zinxhirin polipeptidik?
 

A. 1
B. 2
C. 3
D.4
Sa nukleotide radhiten në kodin e ADN-së për caktuar vendin e një aminoacidi në zinxhirin polipeptidik?
 

A. 1
B. 2
C. 3
D.4

Udhetimi i kromozomeve drejt poleve te qelizes ndodh gjate:

Udhetimi i kromozomeve drejt poleve te qelizes ndodh gjate:

A.anafazes
B.metafazes
C.profazes
Udhetimi i kromozomeve drejt poleve te qelizes ndodh gjate:

A.anafazes
B.metafazes
C.profazes

Dezaminimi paraqet proces katabolik për:

Dezaminimi paraqet proces katabolik për:
 

a).Sheqernat
b).Aminoacidet
c).Lipidet
Dezaminimi paraqet proces katabolik për:
 

a).Sheqernat
b).Aminoacidet
c).Lipidet

Frymëmarrjen me trake e gjejmë: :

Frymëmarrjen me trake e gjejmë: :

a) te merimangat
b) te parashtazorët
c) te amfibiet
d) te peshqit
Frymëmarrjen me trake e gjejmë: :

a) te merimangat
b) te parashtazorët
c) te amfibiet
d) te peshqit

Në cilën prej përbërësve të gjakut bëjnë pjesë granulocitet ?

Në cilën prej përbërësve të gjakut bëjnë pjesë granulocitet ?
 

A) rruazat e kuqe B) rruazat e bardha
C) pllakëzat
D) plazmë
Në cilën prej përbërësve të gjakut bëjnë pjesë granulocitet ?
 

A) rruazat e kuqe B) rruazat e bardha
C) pllakëzat
D) plazmë

Qendra nervore e te shkruarit te njeriut eshte e vendosur ne :

Qendra nervore e te shkruarit te njeriut eshte e vendosur ne :
a) trurin e ndermjetshem
b) trurin e vogel
c) palcen e zgjatur
d) trurin e madh
 
Qendra nervore e te shkruarit te njeriut eshte e vendosur ne :
a) trurin e ndermjetshem
b) trurin e vogel
c) palcen e zgjatur
d) trurin e madh
 

Pse gjaku i butakeve kryesisht i kermillit ka gjakun me ngjyrë të kaltert ?

Pse gjaku i butakeve kryesisht i kermillit ka gjakun me ngjyrë të kaltert ?
-Sepse permban baker
 
Pse gjaku i butakeve kryesisht i kermillit ka gjakun me ngjyrë të kaltert ?
-Sepse permban baker
 

Kush e perben sistemin urinar ?

Kush e perben sistemin urinar ?

Dy veshk,dy urinperques,fshikeza e urines dhe kanali urinë-nxjerres.
Kush e perben sistemin urinar ?

Dy veshk,dy urinperques,fshikeza e urines dhe kanali urinë-nxjerres.

Çfarë dallon qeliza bimore nga ajo shtazore sespse ka :

Çfarë dallon qeliza bimore nga ajo shtazore sespse ka :

A) Kromozome
B) mur qelizor
C) bertham edhe citoplazm

Lexo me shume:Muri qelizor
Çfarë dallon qeliza bimore nga ajo shtazore sespse ka :

A) Kromozome
B) mur qelizor
C) bertham edhe citoplazm

Lexo me shume:Muri qelizor

Si quhen bakteriet qe jetojn pa oksigjen ?

Si quhen bakteriet qe jetojn pa oksigjen ?

Bakteriet qe jetojn pa oksigjen quhen anaerobe.
Si quhen bakteriet qe jetojn pa oksigjen ?

Bakteriet qe jetojn pa oksigjen quhen anaerobe.

Rrezistenca qe i ben trupi semundjeve te ndryshme quhet ?

Rrezistenca qe i ben trupi semundjeve te ndryshme quhet ?
-Imunitet
 

Lexo me shume:

Çka është imuniteti dhe si realizohet ?
Rrezistenca qe i ben trupi semundjeve te ndryshme quhet ?
-Imunitet
 

Lexo me shume:

Çka është imuniteti dhe si realizohet ?

Sa jane te medhenje Akrepat-Scorpiones ?

Sa jane te medhenje Akrepat-Scorpiones ?

a.12mm-22cm
b.10mm-25cm
c.7mm-10cm
d.13mm-25cm
Sa jane te medhenje Akrepat-Scorpiones ?

a.12mm-22cm
b.10mm-25cm
c.7mm-10cm
d.13mm-25cm

Si quhet organet qe luajn rolin e kercellit te bimet e ulta ?

Si quhet organet qe luajn rolin e kercellit te bimet e ulta ?

a.Rizoide
b.Kauloide
c.Filoide
d.Sigmoide
 
 
Si quhet organet qe luajn rolin e kercellit te bimet e ulta ?

a.Rizoide
b.Kauloide
c.Filoide
d.Sigmoide
 
 

Volvoksi eshte pjese e :

Volvoksi eshte pjese e :

a.Algave te kuqe
b.Algave te gjelberta
c.Algave silikate
d.Algave te murrme
Volvoksi eshte pjese e :

a.Algave te kuqe
b.Algave te gjelberta
c.Algave silikate
d.Algave te murrme

Tokat e lena djerrine , pyjete prera jane karakteristike per:

Tokat e lena djerrine , pyjete prera jane karakteristike per:

A.Suksesionin primar
B.suksesionin sekondar
C.suksesionin terciar
D.suksesionni kuaternar
Tokat e lena djerrine , pyjete prera jane karakteristike per:

A.Suksesionin primar
B.suksesionin sekondar
C.suksesionin terciar
D.suksesionni kuaternar

Replikimi i ADN-se eshte proces:

Replikimi i ADN-se eshte proces:

A) Anabolik
B) Katabolik
Replikimi i ADN-se eshte proces:

A) Anabolik
B) Katabolik

Glikoliza është faza e përbashkët e:

Glikoliza është faza e përbashkët e:

A) frymëmarrjes qelizore dhe fermentimit
B) frymëmarrjes qelizore dhe fotosintezës
C) fotosintezës dhe fermentimit
D) fermentimit dhe fosforilimit
Glikoliza është faza e përbashkët e:

A) frymëmarrjes qelizore dhe fermentimit
B) frymëmarrjes qelizore dhe fotosintezës
C) fotosintezës dhe fermentimit
D) fermentimit dhe fosforilimit

Namazi

Syzat