Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Autobiografia

Çka është autobiografia

         Çka është autobiografia Autobiografia ose vetëjetëshkrimi është një hartim ku ndonjë njeri i përmendur përshkruan jetën e vet.  Në këto shkrime autori jep të dhëna për jetën dhe veprimtarinë e vet, tregon për historinë e jetës dhe të punës së vet.  Autobiografia mund të shërbejë si burim për jetën e një njeriu të rëndësishëm dhe jetën e shoqërisë së atëhershme.   Autobiografia artistike dallon nga ajo e thjeshtë.  Në letërsinë botërore kemi një varg autobiografish artistike, si p.sh. Fëmijëria,djalëria dhe rinia e Leon Tolstoit, autobiografiae Çarls Darvinit etj.  Autobiografi artistike në letërsinë tonë ka shkruar Jeronim de Rada. qka eshte autobiografia, cka eshte autobiografi, cka domethene autobiografia, biografia, cfare eshte autobiografia, cka eshte autobiografia

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more