Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Rruga e shtëpisë sime

Romani ,,Rruga e shtëpisë sime” nga Nazmi Rrahmani- kritikë letrare apo analizë letrare

Romani ,,Rruga e shtëpisë sime” kritikë letrare apo analizë letrare
Në romanin e fundit, ,,Rruga e shtëpisë sime”, Nazmi Rrahmani sjell temën e fatit të çrrënjosjes së njeriut tonë, fatin e braktisjes së dhunshme të trojeve dhe të votrës së vet. Ky fakt, ashtu siç dihet nga e kaluara, është një nga dramat tronditëse që, në letërsinë tonë të sotme, është trajtuar edhe herëve tjera. Romani ,,Rruga e shtëpisë sime” është njëra nga ato vepra që e selit arratisjen e një familjeje shqiptare të trojeve tona diku nëpër shkretirat e Anadollit.

Drama e njeriut që shtrëngohet ta braktisë kasollën stërgjyshore, në këtë roman transponohet sipas formës së një rrëfim-kujtimi. Shpërngulja e familjes në fjalë është bërë diku para luftës së fundit. Rrethanat, në të cilat bëhet kjo shpërngulje, karakterizohen nga terrori i ushtruar i pushtuesit të ri mbi banorët e vendit, mbi banorët e Perrronit të Keq.

Në rrëfimin e romanit vërehen tri faza të ngjarjes së zhvilluar:
1. fillimi i terrorit brutal mbi ban…

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more