Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Transverzioni

Çka është tranzicioni dhe transverzioni ?

Tranzicioni është zëvendësim i bazave homologe (baza purine me bazën purine, AT →GC, apo baza pirimidine me bazën pirimidine, CG →TA), kurse transverzioni është zëvendësim i bazave heterologe (bazës purine me bazën pirimidine dhe anasjelltas, AT ↔ TA apo AT ↔ CG).  qka eshte tranzicioni,cka eshte tranzicioni,ceshte tranzicioni,cfare eshte tranzicioni,ceshte tranzicioni,qfare eshte  tranzicioni

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more