Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Analiza e poemës ''Lissus''. Show all posts
Showing posts with label Analiza e poemës ''Lissus''. Show all posts

Poema Lissus nga Ndre Mjeda -kritikë apo analizë letrare

I përkushtohet Lezhës , respektivisht historisë së saj : periudhës ilire(të paraqitur në nëntë tingëllimat e fundit) dhe periudhës së Skenderbeut.(në tri tingëllimat e fundit).

Autori me këtë vepër dëshiron të dëshmojë se liria për shqiptarët ka një histori të gjatë dhe është tradicionale.

Liria sipas Mjedës i ka sjellur begatinë dhe lumturinë vendit e banorëve , sigurinë dhe qetësinë e tyre shpirtërore.

Jeta e banorëve në lirinë e së kaluarës që e paraqet Mjeda hymnizohet me atë se ai dasmat në liri i krahason me festat e Bahut , të Venerës dhe Afërditës. 

 Vargu që përdor Mjeda është njëmbëdhjetërrokësh.

Në këtë vepër dominon historia. 


 Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare

 Poema Lissus nga Ndre Mjeda -kritikë apo analizë letrare,Poema Lisus analiza,Poema lissus analize letrare,Poema lissus nga Ndre Mjeda,ndre mjeda analize letrare,kritike letrare,Poema Lissus koment,Koment per Poemen Lissus nga Ndre Mjeda
I përkushtohet Lezhës , respektivisht historisë së saj : periudhës ilire(të paraqitur në nëntë tingëllimat e fundit) dhe periudhës së Skenderbeut.(në tri tingëllimat e fundit).

Autori me këtë vepër dëshiron të dëshmojë se liria për shqiptarët ka një histori të gjatë dhe është tradicionale.

Liria sipas Mjedës i ka sjellur begatinë dhe lumturinë vendit e banorëve , sigurinë dhe qetësinë e tyre shpirtërore.

Jeta e banorëve në lirinë e së kaluarës që e paraqet Mjeda hymnizohet me atë se ai dasmat në liri i krahason me festat e Bahut , të Venerës dhe Afërditës. 

 Vargu që përdor Mjeda është njëmbëdhjetërrokësh.

Në këtë vepër dominon historia. 


 Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare

 Poema Lissus nga Ndre Mjeda -kritikë apo analizë letrare,Poema Lisus analiza,Poema lissus analize letrare,Poema lissus nga Ndre Mjeda,ndre mjeda analize letrare,kritike letrare,Poema Lissus koment,Koment per Poemen Lissus nga Ndre Mjeda

Namazi

Syzat