Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Gjenerale. Show all posts
Showing posts with label Gjenerale. Show all posts

Tokat e lena djerrine , pyjete prera jane karakteristike per:

Tokat e lena djerrine , pyjete prera jane karakteristike per:

A.Suksesionin primar
B.suksesionin sekondar
C.suksesionin terciar
D.suksesionni kuaternar
Tokat e lena djerrine , pyjete prera jane karakteristike per:

A.Suksesionin primar
B.suksesionin sekondar
C.suksesionin terciar
D.suksesionni kuaternar

Sa eshte probabiliteti qe sfera e nxjerrur te jete me ngjyre të bardhë ?

Ne nje kuti ndodhen 20 sfera te madhësisë dhe materialit të njejtë po me ngjyra të ndryshme dhe ate:4 te bardha,6 te kuqe dhe 10 ngjyrë kafe.Nëse rasisht e nxjerrim nje sfere nga kutia sa eshte probabiliteti qe sfera e nxjerrur te jete me ngjyre të bardhë.

a 20%
b 40%
c70 %
d100%
Ne nje kuti ndodhen 20 sfera te madhësisë dhe materialit të njejtë po me ngjyra të ndryshme dhe ate:4 te bardha,6 te kuqe dhe 10 ngjyrë kafe.Nëse rasisht e nxjerrim nje sfere nga kutia sa eshte probabiliteti qe sfera e nxjerrur te jete me ngjyre të bardhë.

a 20%
b 40%
c70 %
d100%

Ambasadori është përfaqësues zyrtar i ?

Ambasadori është përfaqësues zyrtar i: 
a) shtetit
b)komune
c)rajoni
d)krahine
Ambasadori është përfaqësues zyrtar i: 
a) shtetit
b)komune
c)rajoni
d)krahine

Kush e shkroi vepren "Lufta ime" ?

Kush e shkroi vepren "Lufta ime" ?

a)Alba de Cestembes
b)Gjergj fishta
c)Adolf Hitler
d)Hashim Thaqi
Kush e shkroi vepren "Lufta ime" ?

a)Alba de Cestembes
b)Gjergj fishta
c)Adolf Hitler
d)Hashim Thaqi

Cilat janë burimet kryesore të energjisë alternative ?


Cilat janë burimet kryesore të energjisë alternative ?

Burimet kryesore të energjisë alternative janë:

- Energjia solare

- Energjia e erës

- Hidro energjia

- Energjia gjeotremike

- Bioenergjia

Cilat janë burimet kryesore të energjisë alternative ?

Burimet kryesore të energjisë alternative janë:

- Energjia solare

- Energjia e erës

- Hidro energjia

- Energjia gjeotremike

- Bioenergjia

Ku dhe kur vdiq Esad Mekuli ?


Ku dhe kur vdiq Esad Mekuli ?

Esad Mekuli vdiq më 6 gusht 1993 në Prishtinë.

Lexo me shume : Esad Mekuli


ku dhe kur vdiç Esad Mekuli,ku vdiq Esad Mekuli

Ku dhe kur vdiq Esad Mekuli ?

Esad Mekuli vdiq më 6 gusht 1993 në Prishtinë.

Lexo me shume : Esad Mekuli


ku dhe kur vdiç Esad Mekuli,ku vdiq Esad Mekuli

Ku dhe kur lindi Esad Mekuli ?


Ku dhe kur lindi Esad Mekuli ?

Esad Mekuli lindi më 17.12.1916 në Plavë.

Lexo me shume: Esad Mekuli


ku lindi ESAD MEKULI,ku dhe kur lindi Esad Mekuli,Esad Mekuli biografia

Ku dhe kur lindi Esad Mekuli ?

Esad Mekuli lindi më 17.12.1916 në Plavë.

Lexo me shume: Esad Mekuli


ku lindi ESAD MEKULI,ku dhe kur lindi Esad Mekuli,Esad Mekuli biografia

Sa qepalla i ka syri i maces ?


Sa qepalla i ka syri i maces ?

Syri i maces i ka tri qepalla.


sa qepalla i ka maca,qepallat e maces,sa eshte numri i qepallave tek macet

Sa qepalla i ka syri i maces ?

Syri i maces i ka tri qepalla.


sa qepalla i ka maca,qepallat e maces,sa eshte numri i qepallave tek macet

Ku dhe kur lindi Filip Shiroka ?Ku dhe kur lindi Filip Shiroka ?

Filip Shiroka lindi ne Shkodër ne vitin 1859.

Lexo me shume: Filip Shiroka

Filip Shiroka biografia shqip,kur lindi filip shiroka,ne cilin vend lindi filip shiroka,ne cilin vit lindi Filip Shiroka


Ku dhe kur lindi Filip Shiroka ?

Filip Shiroka lindi ne Shkodër ne vitin 1859.

Lexo me shume: Filip Shiroka

Filip Shiroka biografia shqip,kur lindi filip shiroka,ne cilin vend lindi filip shiroka,ne cilin vit lindi Filip Shiroka

Kur eshte themeluar Spitali Rajonal i Ferizajit ?


Kur eshte themeluar Spitali Rajonal i Ferizajit ?

Spitali Rajonal i Ferizajit është themeluar nga Ministria e Shëndetsise e Republikës së Kosovës më 15 qershor 2004.

http://www.spitaliferizaj.com

Kur eshte themeluar Spitali Rajonal i Ferizajit ?

Spitali Rajonal i Ferizajit është themeluar nga Ministria e Shëndetsise e Republikës së Kosovës më 15 qershor 2004.

http://www.spitaliferizaj.com

Cilat festivale muzikore tradicionale kanë karakter gjithëkombëtar?


Cilat festivale muzikore tradicionale kanë karakter gjithëkombëtar?

Festivale muzikore me karakter gjithëkombëtar janë:

Festivali folklorik i Gjirokastrës, Festivali i folklorit burimor në Drenas, Festivali i këngës në Radio televizion, Festivali i këngëve qytetare “Zambaku i Prizrenit”, Festivali i Ohrit, Festivali i Tetovës “Sharri këndon”, etj.

Pse themi me karakter gjithëkombëtar? Sepse në to marrin pjesë artistë nga të gjitha trojet shqiptare (Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Lugina e Preshevës, Çamëria si dhe nga diaspora).

Cilat festivale muzikore tradicionale kanë karakter gjithëkombëtar?

Festivale muzikore me karakter gjithëkombëtar janë:

Festivali folklorik i Gjirokastrës, Festivali i folklorit burimor në Drenas, Festivali i këngës në Radio televizion, Festivali i këngëve qytetare “Zambaku i Prizrenit”, Festivali i Ohrit, Festivali i Tetovës “Sharri këndon”, etj.

Pse themi me karakter gjithëkombëtar? Sepse në to marrin pjesë artistë nga të gjitha trojet shqiptare (Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Lugina e Preshevës, Çamëria si dhe nga diaspora).

Si quhet piktori i njohur shqiptar i kohës së Rilindjes që pikturoi portretin e “Motrës Tone”?


Si quhet piktori i njohur shqiptar i kohës së Rilindjes që pikturoi portretin e “Motrës Tone”?

Portretin e “Motrës Tone” e bëri piktori i njohur i Rilindjes sonë Kolë Idromeno.

Si quhet piktori i njohur shqiptar i kohës së Rilindjes që pikturoi portretin e “Motrës Tone”?, kush e pikturoi pikturen  e quajtur e motres sone

Si quhet piktori i njohur shqiptar i kohës së Rilindjes që pikturoi portretin e “Motrës Tone”?

Portretin e “Motrës Tone” e bëri piktori i njohur i Rilindjes sonë Kolë Idromeno.

Si quhet piktori i njohur shqiptar i kohës së Rilindjes që pikturoi portretin e “Motrës Tone”?, kush e pikturoi pikturen  e quajtur e motres sone

Sa grupe instrumentesh kemi?


Sa grupe instrumentesh kemi?

Instrumentet ndahen në:

instrumente me frymë,
instrumente me dridhje
instrumente me lëkurë.

Sa grupe instrumentesh kemi?, si ndahen instrumentet,ne sa grupe ndahen instrumentet,

Sa grupe instrumentesh kemi?

Instrumentet ndahen në:

instrumente me frymë,
instrumente me dridhje
instrumente me lëkurë.

Sa grupe instrumentesh kemi?, si ndahen instrumentet,ne sa grupe ndahen instrumentet,

Si quhej instrumenti tradicional i të parëve tanë ?


Si quhej instrumenti tradicional i të parëve tanë ?

Instrumenti tradicional i të parëve tanë quhej Lyra.

Si quhej instrumenti tradicional i të parëve tanë ?

Instrumenti tradicional i të parëve tanë quhej Lyra.

Cilat jane operat më të njohura shqiptare ?


Cilat jane operat më të njohura shqiptare ? 

Operat më të njohura shqiptare janë:

“Mrika”, “Goca e Kaçanikut”, Skënderbeu” “Dasma arbëreshe”,”

Opera është një lloj teatri muzikor.

Fjala Operë vjen nga shumësi i fjalës latine Opus që do të thotë veprim, punë.

U paraqit së pari në Itali pastaj në Francë e gjetiu.

Cilat jane operat më të njohura shqiptare ? ,qka eshte opera,cka eshte opera,çka eshte opera,kur u paraqit opera per here te pare,qka do te thote fjala opere

Cilat jane operat më të njohura shqiptare ? 

Operat më të njohura shqiptare janë:

“Mrika”, “Goca e Kaçanikut”, Skënderbeu” “Dasma arbëreshe”,”

Opera është një lloj teatri muzikor.

Fjala Operë vjen nga shumësi i fjalës latine Opus që do të thotë veprim, punë.

U paraqit së pari në Itali pastaj në Francë e gjetiu.

Cilat jane operat më të njohura shqiptare ? ,qka eshte opera,cka eshte opera,çka eshte opera,kur u paraqit opera per here te pare,qka do te thote fjala opere

Me sa zëra këndohen këngët polifonike shqiptare?


Me sa zëra këndohen këngët polifonike shqiptare?

Këngët polifonike shqiptare këndohen me 4 – 14 zëra.

Këngët polifonike janë pasuri (perla) të kulturës muzikore shqiptare.

Për vlerat që kanë UNESKO merr në mbrojtje polifoninë tonë duke e cilësuar si “kryevepër e trashëgimisë gojore të njerëzimit”.

Me sa zëra këndohen këngët polifonike shqiptare?

Këngët polifonike shqiptare këndohen me 4 – 14 zëra.

Këngët polifonike janë pasuri (perla) të kulturës muzikore shqiptare.

Për vlerat që kanë UNESKO merr në mbrojtje polifoninë tonë duke e cilësuar si “kryevepër e trashëgimisë gojore të njerëzimit”.

Si quhej opera e parë shqiptare?


Si quhej opera e parë shqiptare? 

Opera e parë shqiptare quhet ”Mrika”.

Operën “Mrika “ e shkroi dhe e vuri në skenë në vitin 1958 Prenk Jakova.

 Ishte nga të parët operist shqiptar.

U lind në Shkodër më 1917 dhe vdiq në vitin 1969.

Si quhej opera e parë shqiptare? ,cila eshte opera e pare shqiptare,opere e pare shqiptare,kush eshte opera e pare shqiptare,kush e shkroi operen e pare shqiptare,

Si quhej opera e parë shqiptare? 

Opera e parë shqiptare quhet ”Mrika”.

Operën “Mrika “ e shkroi dhe e vuri në skenë në vitin 1958 Prenk Jakova.

 Ishte nga të parët operist shqiptar.

U lind në Shkodër më 1917 dhe vdiq në vitin 1969.

Si quhej opera e parë shqiptare? ,cila eshte opera e pare shqiptare,opere e pare shqiptare,kush eshte opera e pare shqiptare,kush e shkroi operen e pare shqiptare,

Si quhet një festival muzikor në Kosovë në të cilin marrin pjesë vetëm femrat krijuese?


Si quhet një festival muzikor në Kosovë në të cilin marrin pjesë vetëm femrat krijuese?

Ky festival quhet ”Kosovarja këndon” dhe mbahet në Ferizaj.

Si quhet një festival muzikor në Kosovë në të cilin marrin pjesë vetëm femrat krijuese?

Ky festival quhet ”Kosovarja këndon” dhe mbahet në Ferizaj.

Cilat Shoqëri kulturo-artistike janë të njohura në Kosovë?


Cilat Shoqëri kulturo-artistike janë të njohura në Kosovë?

Shoqëri kulturo – artistike të njohura në Kosovë ishin e disa ende janë: “Agimi”-Prizren, “Bajram Curri”-Prishtinë, “Kastriotët”-Ferizaj, “Shotë Galica”-Drenas, “Afërdita”- Mushtisht etj.

Cilat Shoqëri kulturo-artistike janë të njohura në Kosovë?

Shoqëri kulturo – artistike të njohura në Kosovë ishin e disa ende janë: “Agimi”-Prizren, “Bajram Curri”-Prishtinë, “Kastriotët”-Ferizaj, “Shotë Galica”-Drenas, “Afërdita”- Mushtisht etj.

Çka studion Koreografia?


Çka studion Koreografia?

Koreografia studion vallet.

Fjala koreografi vjen prej greqishtes choreia që do të thotë “valle” dhe grapfo që do të thotë “përshkrim”. Pra koreografia studion vallet.

Çka studion Koreografia?,qka eshte koreografia,cfare eshte koreografia

Çka studion Koreografia?

Koreografia studion vallet.

Fjala koreografi vjen prej greqishtes choreia që do të thotë “valle” dhe grapfo që do të thotë “përshkrim”. Pra koreografia studion vallet.

Çka studion Koreografia?,qka eshte koreografia,cfare eshte koreografia

Namazi

Syzat