Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Budizmi. Show all posts
Showing posts with label Budizmi. Show all posts

Çka është Budizmi ?


Çka është Budizmi ?

Budizmi është fe apo religjion e quajtur kështu sipas emrit të themeluesit të saj Buda, që predikon nënshtrimin, vuajtjen, mosveprimin dhe pajtimin me gjendjen, duke u shërbyer interesave të klasave shfrytëzuese (ka lindur në shek. VI para erës së re në Indi dhe është përhapur edhe në disa vende të tjera të Azisë).


qka eshte budizmi,cka eshte budizmi,ceshte budizmi,qka eshte budizem,qfare eshte budizem,qka quajme budizmi,kush e themeloi budizmin

Çka është Budizmi ?

Budizmi është fe apo religjion e quajtur kështu sipas emrit të themeluesit të saj Buda, që predikon nënshtrimin, vuajtjen, mosveprimin dhe pajtimin me gjendjen, duke u shërbyer interesave të klasave shfrytëzuese (ka lindur në shek. VI para erës së re në Indi dhe është përhapur edhe në disa vende të tjera të Azisë).


qka eshte budizmi,cka eshte budizmi,ceshte budizmi,qka eshte budizem,qfare eshte budizem,qka quajme budizmi,kush e themeloi budizmin

Namazi

Syzat