Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Vdekja më vjen prej syve të tillë

Rexhep Qosja - biografia

Rexhep Qosja lindi më 25.VI.1936 në Vuthaj të Malit të Zi. 
Katër klasat e para të fillores i kreu në Vuthaj, kurse gjysmëmaturën në Guci. 
Më 1959 mbaroi Shkollën Normale në Prishtinë, ndërsa më 1960 u regjistrua në Degën e Gjuhës dhe të Letërsisë Shqipe të Fakultetit Filozofik të Prishtinës ku u diplomua më 1964. 
Lexo edheveprën :Vdekja më vjen prej syve të tillë


Në vitin 1967 Rexhep Qosja  pranohet asistent në Institutin Albanologjik të Prishtinës dhe gjatë viteve 1967/68 specializon shkencën e letërsisë në studimet e shkallës së tretë në Fakultetin Filologjik të Universitetit të Beogradit. 
Më 1969 zgjidhet bashkëpunëtor shkencor i Institutit Albanologjik të Prishtinës. Në vitin 1971 mbrojti tezën e doktoratës mbi jetën dhe krijimtarinë e Asdrenit. 
Pas doktorimit, më 1972, është zgjedhur, një herë bashkëpunëtor i lartë e, pastaj, këshilltar shkencor në Institutin Albanologjik, profesor inordinar dhe, mandej, profesor ordinar në Fakultetin Filozofik të Prishtinës. 
Rexhep Qosja Ishte dr…

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more