Skip to main content

Posts

Showing posts with the label 7 marsi

Ese per 7 marsin diten e mesuesit

Ese per 7 marsin diten e mesuesit 7 marsi eshte dita e vetme e cila i kushtohet mesuesit, kjo me te vertete e nje dite me vend dhe nje dite qelluar, me vjen mire qe ne kemi nje dite qe ta falemnderojme mesuesin per te gjitha te mirat dhe veshtiresite qe i kalon dhe i ka kaluar per te na mesuar neve. Mesuesi eshte sikur babai/nëna jonë i/e dyte, ai/ajo na mesoi shkronjat A,B,C... dhe numrat 1,2,3... Ne per 7 mars shfrytezojme rastin qe si per falenderim mesuesit ti japim dhurata, ku zakonisht i dhurojme lule si simbol lumturie dhe dashurie ndaj tij.

Burimi: http://www.mesoshqip.org/2013/02/ese-per-7-marsin-diten-e-mesuesit.html#ixzz4296FqRjS ese per 7-8 marsin ese per 7 dhe 8 marsin ese per 7dhe8 marsin ese per 7 marsin shqip per 8 mars poezi urime per 8 mars ese per 7 marsin 7 marsi poezi

Vjershë për 7 marsin

Vjershë për 7 marsin

Na erdhi dhe 7- Marsi
oh sa gëzim
me lule mbushi
gjithë vendin tim

Fëmijët e vegjël
shumë të gëzuar
të gjithë vrapojnë
Me buqeta në duar

Të gjithë vrapojnë
kush e kush më parë
për t'i dhuruarlulet
Mësueses së parë.


Ja edhe disa Vjersha per 7 marsin kliko mbi titullin e seciles:


Vjershë për 7 marsin  nga Medinë Osmani Vjershë për 7 marsi  nga Jehonë Meholli Vjershë për 7 marsin  nga Brikenë Meha

vjersha per 7 marsin,7 marsi vjershe,vjersha per 7 mars

7 Marsi vjershë nga Medinë Osmani

7 Marsi vjershë nga Medinë Osmani
Mësuesi im i dashur,  mësuesi im i mirë
na mësove pa përtesë 
edhe në kohën më të vështirë.

Aeroplanët në qiell
ushtarë, policë në tokë 
kurrë nuk u ndalët
ju bashkë me shokë.

Na mësove për lirinë 
për tokat shqiptare
s’duhet lëshuar vendin 
duhet të luftojmë.

Sot në liri
ditën tënde ta urojmë 
Na jetofsh sa malet  i dashur mësuesi ynë

vjersha per 7 marsin, vjershe per 7 mars, vjersha 7 marsi, vjershe 7 marsi, vargje per mesuesin, vjersha per mesuesin, vjersha per mesues

7 marsi- vjershë nga Brikenë Meha

 7 marsi- vjershë nga Brikenë Meha Dita e mësueses
është ditë e shënuar
mësueses së dashur
kam për t’ia uruar.

Gëzuar festat
mësuese e nderuar
do të jemi të urtë
të kemi premtuar.

Do të mësojmë
me shumë dëshirë
ta bëjmë Kosovën
sa më të mirë.

Na mësove A, B, C -en
na mësove ta duam atdheun  na mësove ta duam lirinë ta duam Kosovën dhe
Shqiperinë!
vjersha per 7 marsin, 7 marsi vjershe, vargje per 7 marsin, poezi per 7 marsin, 7 marsi vjersha, vjersha te bukura per 7 mars, vjersha per mesuesen, vjershe per mesues, 7 marsi vjer

Ç’është Personifikimi apo kuptimi i personifikimit

               Ç’është Personifikimi
1.Personifikimi – figurë që krijohet kur i mveshim një kafshe a një sendi tiparet e njeriut, (e paraqet diçka si njerëzore). Në estetikë flitet edhe për antopomorfizëm, d.m.th. për njerëzimin e dukurive natyrore, flitet edhe për animizëm, për shpirtëzimin e gjithçkaje jo të gjallë. Prozopopeja, figurë ku bëhet shpirtëzimi i njeriut të vdekur, pra kur ngjallet ai që njëherë ka vdekur. Shembull të këtillë kemi te vepra “Kush e solli Doruntinën”.

Postime të ngjashme:

Totemizmi

Animizmi Ç’është Personifikimi Ç’është antopomorfizmi Ç’është animizmi, Prozopopeja, qka eshte personifikimi, qka eshte anopomorfizmi, qka eshte animizmi, qka eshte prozopopeja, kuptimi i personifikimit, figurat letrare, figurat e letersise, figurat stilistike, figurat ne letersi

Vitamina B12 apo ciankobalamina

Vitamina B12 apo ciankobalamina
Vitamina B12 përbëhet prej shumë komponenteve (a, b, c, d), dhe për sintezën e saj, eshtë e nevojshme prania e kobaltit, i cili përfaqëson edhe pjesën qendrore të molekulës së saj.


Ciankobalamina është e nevojshme në sintezën e proteinave, veçanërisht në metabolizmin e metioninës, triptofanit dhe tirozinës. është e njohur si faktor i jashtëm antianemik në parandalimin e shfaqjes së anemisë pernicioze.


Gjatë racioneve të zakonshme ditore, të përziera, në fakt nuk mund të vijnë në deficitin(mungesën) e saj (nevojat janë shumë të vogla rreth 2g në ditë), dhe burime natyrore më të pasura janë parenkima e organeve të mëlçisë, shpretkës, veshkës dhe më pak vezët dhe qumështi. Nga produktet bimore ka diçka më shumë në maja, oriz dhe grurë.
Vitamina B12 cijankobalamina kobalti sinteza e proteinave metabolizmi metionina triptofani tirozina antianemik anemia pernicioze deficiti(mungesa) e vitamines B12  burimet natyrore tw vitamins B12 parenkima mëlçia, shpretka, v…

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more