Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Feja

A ke pyetur ndonjëherë veten, a kam unë ndonjë cilësi të cilën e don Allahu dhe i dërguari i Tij ???

A ke pyetur ndonjëherë veten, a kam unë ndonjë cilësi të cilën e don Allahu dhe i dërguari i Tij ??? • Pejgamberi alejhi selam iu drejtua Eshexh Abdul Kajsit duke i thënë: " Ti posedon dy cilësi të cilat i don Allahui i Lartmadhëruar: butësin dhe edukatën. • Tha Eshexh abdul Kajsi: O i Dërguari i Allahut a thua vallë unë po e stolisi veten më këto dy cilësi apo janë dhuratë nga Allahu i Lartmadhërishem? • Iu përgjegj Pejgamberi alejhi selam: Këto janë dhuratë nga Allahu i Lartmadhërishëm për ty. • Tha Eshexh abdul Kajsi: Falenderimi i takon Allahut të Lartmadhërishem që mi dhuroj dy cilësi të cilat i don Allahu dhe i Dërguari I Tij. (Muslimi) Burimi: Senad Ramadani

Kur i pyetën...

Kur i pyetën çifutët; kush janë njerëzit me të mirë tek ju, ata thanë pasuesit e Musës a.s. Kur i pyetën të krishterët, thanë pasuesit e Isës a.s. Shiat janë pyetur se cilet njerëz jan më te urrejtur te ju, thanë pasuesit e Muhamedit s.a.w.s.    

Çka është amshimi ?

Çka është amshimi ? Amshimi është jeta e pafundme apo përjetësia;të qenët jashtë kohës dhe i pavarur prej saj. qka eshte amshimi,cka eshte amshimi,ceshte amshimi,cfare eshte amshimi,cfare eshte amshimi,qeshte amshimi,amshim shqip

''Shkencëtarët'' u takuan për të zbuluar një ''gabim'' në Kur’an !

Shkencëtarët e perëndimit u takuan, për të zbuluar një “gabim” në Kur’an !!! “Deri atëherë kur arritën mbi luginën e milingonave, një milingonë tha: “O ju milingona, hyni në vendet tuaja që të mos u copëtojë Sulejmani dhe ushtria e tij duke mos ju vërejtur.” (En – Neml, 18) Gabimi sic pretendonin ata ishte te fjala {لا يحطمنكم} “La jahtimen-nekum” (mos u copëtojë). Thanë se gjëja e cila copëtohet (thyhet) është çelik i ngurtë, e këto janë krijesa të gjalla nga mishi i butë. Dhe pse nuk ka thënë: {لا يفعصنكم} “La jaf`asannekum” (mos ju shkelë). Pas kësaj, dy vjet më vonë të njëjtët shkencëtarë zbuluan se dy të tretat e trupit të milingonës është i përbërë nga material qelqi. "Ç'është me ju që All-llahut nuk i shprehni madhërinë që e meriton?" (71:13)

Çka është Budizmi ?

Çka është Budizmi ? Budizmi është fe apo religjion e quajtur kështu sipas emrit të themeluesit të saj Buda, që predikon nënshtrimin, vuajtjen, mosveprimin dhe pajtimin me gjendjen, duke u shërbyer interesave të klasave shfrytëzuese (ka lindur në shek. VI para erës së re në Indi dhe është përhapur edhe në disa vende të tjera të Azisë). qka eshte budizmi,cka eshte budizmi,ceshte budizmi,qka eshte budizem,qfare eshte budizem,qka quajme budizmi,kush e themeloi budizmin

Kur nisem nga Guri i Zi

***Kur nisem nga Guri i Zi, me qefinin e bardhë lumturohem*** ***Nga e tërë bota ndahem, me tërë botën bashkohem*** ***Ata që për Gurin e Zi asgjë s’dinë, marrin veç poezinë*** ***Mund të kënaqen me vargjet, por jo edhe me brendinë***

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more