Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Bora. Show all posts
Showing posts with label Bora. Show all posts

Çka është Bora?Bora është:

1. Reshje atmosferike, që bie nga retë flokë-flokë në trajtë kristalesh të bardha; shtresa e bardhë e këtyre flokëve, që mbulojnë vendin aty ku bien; dëborë. Borë e madhe (e dendur). Borë e imët (e ngrirë, e qullët). Borë e thatë. Borë e kuqe borë që ka marrë ngjyrën e kuqe për shkak të disa mikroorganizmave të atmosferës. Bora e parë. Borë e vonë. Borë e përhershme (e përjetshme, shekullore). Shi me borë. Flokë (fije, kristale, fjolla) bore. Top (shuk, lëmsh) bore. Ortek bore. Shtresë bore. Re borë. Shtrat bore llohë. Pah (endë) bore. Ujë bore. Kodër bore. Tufan bore. Vija e borës kufiri deri ku bora qëndron edhe në verë. Ana e borës ana e veriut. Zog bore. zool. borës, zborak. Mal me borë. Bie (hedh) borë. Çaj borën. Ngjit (zë) bora. Zbardhi bora. Zuri bora borën. Shkas në borë. Shkrin si bora në diell. I bardhë si bora. Shkëlqen si bora. Mali më i madh ka borë më shumë. fj.u.

2. përd. mb. Shumë i ftohtë, akull. I ishin bërë duart borë.

3. përd. ndajf. Shumë (zakonisht me mbiemrat «i bardhë», «i pastër»). Qeleshe e bardhë borë (borë e bardhë). Borë e pastër. * Bora e pleqërisë poet. flokët e bardhë, thinjat. Si bora në maj që kalon shpejt, që nuk është i qëndrueshëm, që nuk ka jetë të gjatë. Si mali me borë i fortë e i pavdekshëm. Si të marrë bora si të vijnë rrethanat, si të jetë puna, merr për mirë a për keq. I ka rënë bora (në krye) është thinjur. Iu bë zemra borë i ngriu zemra, iu bë zemra akull. Kërkon kallëza në borë shih te KALLËZ,~A. Lule bore bot. shih te LUL/E,~JA.

qka eshte bora, cfare eshte bora, bora shqip, ceshte bora, bora definicioni, definicioni i bores, cka eshte bora


Bora është:

1. Reshje atmosferike, që bie nga retë flokë-flokë në trajtë kristalesh të bardha; shtresa e bardhë e këtyre flokëve, që mbulojnë vendin aty ku bien; dëborë. Borë e madhe (e dendur). Borë e imët (e ngrirë, e qullët). Borë e thatë. Borë e kuqe borë që ka marrë ngjyrën e kuqe për shkak të disa mikroorganizmave të atmosferës. Bora e parë. Borë e vonë. Borë e përhershme (e përjetshme, shekullore). Shi me borë. Flokë (fije, kristale, fjolla) bore. Top (shuk, lëmsh) bore. Ortek bore. Shtresë bore. Re borë. Shtrat bore llohë. Pah (endë) bore. Ujë bore. Kodër bore. Tufan bore. Vija e borës kufiri deri ku bora qëndron edhe në verë. Ana e borës ana e veriut. Zog bore. zool. borës, zborak. Mal me borë. Bie (hedh) borë. Çaj borën. Ngjit (zë) bora. Zbardhi bora. Zuri bora borën. Shkas në borë. Shkrin si bora në diell. I bardhë si bora. Shkëlqen si bora. Mali më i madh ka borë më shumë. fj.u.

2. përd. mb. Shumë i ftohtë, akull. I ishin bërë duart borë.

3. përd. ndajf. Shumë (zakonisht me mbiemrat «i bardhë», «i pastër»). Qeleshe e bardhë borë (borë e bardhë). Borë e pastër. * Bora e pleqërisë poet. flokët e bardhë, thinjat. Si bora në maj që kalon shpejt, që nuk është i qëndrueshëm, që nuk ka jetë të gjatë. Si mali me borë i fortë e i pavdekshëm. Si të marrë bora si të vijnë rrethanat, si të jetë puna, merr për mirë a për keq. I ka rënë bora (në krye) është thinjur. Iu bë zemra borë i ngriu zemra, iu bë zemra akull. Kërkon kallëza në borë shih te KALLËZ,~A. Lule bore bot. shih te LUL/E,~JA.

qka eshte bora, cfare eshte bora, bora shqip, ceshte bora, bora definicioni, definicioni i bores, cka eshte bora

Poezi per boren shkruar nga Ersilja Çeli
Bora

Në dritare dal,
Rri dhe vështroj,
Bora e bardhë bie,
Gjithçka e mbuloi.

Vrapoj me nxitim,
Të luaj me topa bore,
Që mua më ngjajnë
Porsi akullore.

Gjithçka është mbuluar,
Në kopshtin aty pranë,
Nga bora e bardhë
Që zbardh anembanë.

Luajmë dhe vrapojmë,
Me gëzim të madh,
Të gjithë po bëjmë
Një plak bore të bardhë.

Bora që ra,
Të githëve na gëzoi,
Por ne fëmijëve
Shumë na argëtoi.

poezi per boren,vjersha per boren,bora poezi shqip,vjersha dhe poezi per boren,bie bora poezi poezi per boren e pare poezi per boren download poezi per boren poezi per boren full complete poezi per boren poezi per boren vjersha per boren vjersha per dimrin,dimri vjershe poeziBora

Në dritare dal,
Rri dhe vështroj,
Bora e bardhë bie,
Gjithçka e mbuloi.

Vrapoj me nxitim,
Të luaj me topa bore,
Që mua më ngjajnë
Porsi akullore.

Gjithçka është mbuluar,
Në kopshtin aty pranë,
Nga bora e bardhë
Që zbardh anembanë.

Luajmë dhe vrapojmë,
Me gëzim të madh,
Të gjithë po bëjmë
Një plak bore të bardhë.

Bora që ra,
Të githëve na gëzoi,
Por ne fëmijëve
Shumë na argëtoi.

poezi per boren,vjersha per boren,bora poezi shqip,vjersha dhe poezi per boren,bie bora poezi poezi per boren e pare poezi per boren download poezi per boren poezi per boren full complete poezi per boren poezi per boren vjersha per boren vjersha per dimrin,dimri vjershe poezi

Bora në ëndërr - komentimi i ëndrrave

 Bora ne enderr

Nëse shihet në ëndërr bora, kjo komentohet si pikëllim, sëmundje, dënim, përpos nëse shihet duke rënë pak dhe në kohën e vet.

bora ne enderr,bora enderr,bore ne enderr komentimi i endrrave,endrrat komentimi i tyre,bora enderr,endrra bora
 Bora ne enderr

Nëse shihet në ëndërr bora, kjo komentohet si pikëllim, sëmundje, dënim, përpos nëse shihet duke rënë pak dhe në kohën e vet.

bora ne enderr,bora enderr,bore ne enderr komentimi i endrrave,endrrat komentimi i tyre,bora enderr,endrra bora

Kujtimi i borës vjershë për fëmijë


Kujtimi i borës vjershë për fëmijë


I bukur pa diell
Ishte ai mëngjes
Me mjegull i ngjyer
Spërkatur me vesë

Ne jashtë lodronim
Me shkopinj prej thane
Era kur i solli
Fjollat prej një ane

Ranë të bardha
Mbi tokën e zezë
Mbi degë te dardha
Dhe mbi flokë të kresë

vjersha per boren, bora, vjersha per femije, kujtimi i bores, vjershe per femije, bora vjershe, vjershe per boren, bora vjersha, vjersha per te vegjel, vjersha per femije, vjersha per te vegjelit

Kujtimi i borës vjershë për fëmijë


I bukur pa diell
Ishte ai mëngjes
Me mjegull i ngjyer
Spërkatur me vesë

Ne jashtë lodronim
Me shkopinj prej thane
Era kur i solli
Fjollat prej një ane

Ranë të bardha
Mbi tokën e zezë
Mbi degë te dardha
Dhe mbi flokë të kresë

vjersha per boren, bora, vjersha per femije, kujtimi i bores, vjershe per femije, bora vjershe, vjershe per boren, bora vjersha, vjersha per te vegjel, vjersha per femije, vjersha per te vegjelit

Namazi

Syzat