Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Hipertrofia. Show all posts
Showing posts with label Hipertrofia. Show all posts

Kur kemi hipertrofi dhe kur atrofi të muskujve ?

Kur kemi hipertrofi dhe kur atrofi të muskujve ?

Në rastin e punës së gjatë muskulare, muskujt hipertrofojnë, ndërsa në rast të pushimit të gjatë, atrofojnë (imobilizimi i ekstremitetit pas frakturës).
Kur kemi hipertrofi dhe kur atrofi të muskujve ?

Në rastin e punës së gjatë muskulare, muskujt hipertrofojnë, ndërsa në rast të pushimit të gjatë, atrofojnë (imobilizimi i ekstremitetit pas frakturës).

Pse hipetrofohet qeliza ?


Pse hipetrofohet qeliza ?

Qeliza hipertrofohet sepse nuk posedon aftesi proliferative.

Pse hipetrofohet qeliza ?

Qeliza hipertrofohet sepse nuk posedon aftesi proliferative.

Çka është hipertrofia dhe si mund të jetë ?

Çka është hipertrofia dhe si mund të jetë ?

Hipertrofia është :
 
• Rritje e vëllimit të qelizës !
• Rritje e vëllimit të organit !


Hipertrofia
mund të jetë :
 
• Fiziologjike
• Patologjike

 
Hipertrofia fiziologjike
• Sportistët 
• Mitra gjatë shtatzënisë
• Mitra gravide në krahasim me atë jo gravide.

• Muskuli skeletal hipertrofik, si rezultat i aktivitetit sportiv.


 
Hipertrofia patologjike
 
• Hipertensioni, koarktacioni i aortës,veset e valvulave të zemrës.
• Prodhimi i shtuar i hormoneve 
• Hipertrofia e zemres së majtë si pasojë e hipertensionit kronik.

ceshte hipertrofia, cka eshte hipertrofia, cfare eshte hipertrofia, qka osht hipertrofia, c'eshte hipertrofia, qka eshte hipetrofia, hipertrofia fiziologjike, hipetrofia patologjike, hipetrofi fiziologjike, hipertrofi patologjike, hipetrofia patologjia, patologji hipetrofia, hipetrofia shqip, hipetrofia definicioni shqip, hipetrofi definicioni,  
Çka është hipertrofia dhe si mund të jetë ?

Hipertrofia është :
 
• Rritje e vëllimit të qelizës !
• Rritje e vëllimit të organit !


Hipertrofia
mund të jetë :
 
• Fiziologjike
• Patologjike

 
Hipertrofia fiziologjike
• Sportistët 
• Mitra gjatë shtatzënisë
• Mitra gravide në krahasim me atë jo gravide.

• Muskuli skeletal hipertrofik, si rezultat i aktivitetit sportiv.


 
Hipertrofia patologjike
 
• Hipertensioni, koarktacioni i aortës,veset e valvulave të zemrës.
• Prodhimi i shtuar i hormoneve 
• Hipertrofia e zemres së majtë si pasojë e hipertensionit kronik.

ceshte hipertrofia, cka eshte hipertrofia, cfare eshte hipertrofia, qka osht hipertrofia, c'eshte hipertrofia, qka eshte hipetrofia, hipertrofia fiziologjike, hipetrofia patologjike, hipetrofi fiziologjike, hipertrofi patologjike, hipetrofia patologjia, patologji hipetrofia, hipetrofia shqip, hipetrofia definicioni shqip, hipetrofi definicioni,  

Namazi

Syzat