Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Sadaka

Çka është sadaka ?

Çka është sadaka ?

Sadaka: (arab.) - Lëmoshë; nd­i­hmë joobliguese, por e rekom­anduar materiale ndaj të var­fërve.


Shih edhe:

Çka është Sadakatul-fitr ?Buzeqesh sepse buzeqeshja eshte sadaka !Sadakaja e pranuarFJALA E MIRË ËSHTË SADAKA!!Dhënia e lëmoshës (sadaka) në ëndërr - komentimi i ëndrraveSa e bukur kjo fe!BuzëqeshjaNjë hadith për sadakanëO ju gra !Dy këshillaIstigfariHadith për mbjelljen e një pemeÇdo vepër e mirë

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,sadaka,sadak,sadakate,sadakat

Sadakaja e pranuar -tregim islam

Sadakaja e pranuar

I Dërguari i Allahut s.a.v.s. ka thënë: “Një njeri tha: “Do të jap sadaka.” Doli dhe e dha sadakanë në dorë të një hajni. Të nesërmen të tjerët thoshin: “Dje ky njeri i ka dhënë sadaka hajnit.” Ai tha në vetvete: “O Zoti im! Vetëm Ty të takon falënderimi! Unë prapë do të jap sadaka.” Del nga shtëpia dhe i jep sadaka një prostitute. Të nesërmen njerëzit thoshin se ky njeri i ka dhënë sadaka prostitutës!” Ai tha në vetvete: “O Zoti im! Vetëm Ty të takon falënderimi! Unë prapë do të jap sadaka.” Kështu që del nga shtëpia dhe i jep sadaka një të pasuri. Të nesërmen njerëzit thoshin se ai i ka dhënë sadaka një të pasuri. Ai tha në vetvete: “O Zoti im! Vetëm Ty të takon falënderimi, për atë që i kam dhënë sadaka: hajnit, prostitutës dhe të pasurit!” Atij pastaj i paraqitet (në ëndërr) një zë duke i thënë: “Sadakaja e jote e dhënë hajnit ndikoi që ai të largohet nga vjedhja; sadakaja e jote e dhënë prostitutës ndikoi që ajo të largohet nga prostitucioni; sadakaja e jote e …

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more