Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Polisedenti

Çka është polisindeti dhe çka është asindeti

Çka është polisindeti dhe çka është asindeti Figura stilistike me të cilën poeti bën përsëritjen e një lidhëze ndërmjet fjalëve dhe fjalive të ndryshme quhet polisindet. P.sh.polisindetin e gjejmë në vargjet: “Dhe më le mua plakën kërcure” “Dhe më le arën pa mbjellë pesë vjet”.   Asindeti është figura stilistike e kundërt me të parën që sajohet kur poeti bën radhitjen dhe emërtimin e gjërave ose kuptimeve pa i përdorur lidhëzat. “Sa e dua jetën se atje gjej të vërtetën yjtë, hënën, hapësirën të murgërit, natën, ditën…” figura letrare polisindeti, qka osht polisindeti, qka osht asindeti, qka osht figura letrare, cfare eshte asindeti, cfare eshte polisindeti, c'eshte polisindeti, ceshte asindeti

Çka është Polisedenti

 Çka është Polisedenti Polisedenti   është përsëritja e lidhëzës në ndërtimin e fjalisë dhe periudhës e sidomos  gjatë ligjërimit poeti k quhet polisedent. dhe me flok’ të gjata prapa arratisur; dhe me flok’të gjata deri mu në mes qka eshte polisedenti,polisedenca,qeshte polisedenta, ceshte polisedenti, figurat letrare,figurat stilistike

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more