Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Barnat. Show all posts
Showing posts with label Barnat. Show all posts

Cilat janë barnat kundër ulçerës peptike ?

Barnat kundër ulçerës peptike janë :

- bllokatorët e receptorëve H2 histaminikë,

- inhibitorët e pompës proteinike,

- prostaglandinat, dhe

- barnat antimikrobike për eradikimin e bakterit helicobacter pylori.
loading...
Barnat kundër ulçerës peptike janë :

- bllokatorët e receptorëve H2 histaminikë,

- inhibitorët e pompës proteinike,

- prostaglandinat, dhe

- barnat antimikrobike për eradikimin e bakterit helicobacter pylori.

Bllokatorët e receptorëve H2 histaminikëBllokatorët e receptorëve H2 histaminikë

Prodhimin e acidit gastrik e stimulon acetikolina, histamina dhe gastrina

Ndërsa prostaglandinat e inhibojnë këtë sekretim. 

Bllokatorët  H2- histaminikë që janë : ranitidina, cimetidina, famotidina, nizatidina, mund ta reduktojnë prodhimin e acidit gastrik deri në 80% si atë bazal të stimuluar nga ushqimi, atë të stimuluar gjatë natës, por jo edhe ta ndalin në tërësi.

loading...


Bllokatorët e receptorëve H2 histaminikë

Prodhimin e acidit gastrik e stimulon acetikolina, histamina dhe gastrina

Ndërsa prostaglandinat e inhibojnë këtë sekretim. 

Bllokatorët  H2- histaminikë që janë : ranitidina, cimetidina, famotidina, nizatidina, mund ta reduktojnë prodhimin e acidit gastrik deri në 80% si atë bazal të stimuluar nga ushqimi, atë të stimuluar gjatë natës, por jo edhe ta ndalin në tërësi.

Në barnat antikanceroze të grupit të antagonistëve të Pirimidinës bën pjesë :Në barnat antikanceroze të grupit të antagonistëve të Pirimidinës bën pjesë :

a) Metotreksati
b) Merkaptopurina
c) Tioguanina
d) 5- Fluorouracili
e) Vinkristina

loading...


Në barnat antikanceroze të grupit të antagonistëve të Pirimidinës bën pjesë :

a) Metotreksati
b) Merkaptopurina
c) Tioguanina
d) 5- Fluorouracili
e) Vinkristina

Cilat janë barnat antidepresive ?


Cilat janë barnat antidepresive ?


Barnat antidepresive janë: antidepresivët triciklik, inhibuesit selektiv të rimarrjes së serotoninës, inhibuesit e rimarrjes së noradrenalinës dhe serotoninës, antidepresivët atipik,  Inhibuesit e monoaminooksidazës, antidepresivët tetraciklik.

barnat kunderdepresionit,barnat antidepresive,barnat kunder depresionit,depresion,barnat antidepresive


loading...

Cilat janë barnat antidepresive ?


Barnat antidepresive janë: antidepresivët triciklik, inhibuesit selektiv të rimarrjes së serotoninës, inhibuesit e rimarrjes së noradrenalinës dhe serotoninës, antidepresivët atipik,  Inhibuesit e monoaminooksidazës, antidepresivët tetraciklik.

barnat kunderdepresionit,barnat antidepresive,barnat kunder depresionit,depresion,barnat antidepresive


Çka është farmakodinamika ?


 Çka është farmakodinamika ?

Farmakodinamika është disiplinë e farmakologjisë e cila studion mekanizmat e veprimit të barnave dhe efektet e tyre biokimike, fiziologjike dhe farmakologjike.

ceshte farmakodinamike, cka eshte farmakodinamika, cfare eshte farmakodinamike, farmakodinamike shqip,
loading...

 Çka është farmakodinamika ?

Farmakodinamika është disiplinë e farmakologjisë e cila studion mekanizmat e veprimit të barnave dhe efektet e tyre biokimike, fiziologjike dhe farmakologjike.

ceshte farmakodinamike, cka eshte farmakodinamika, cfare eshte farmakodinamike, farmakodinamike shqip,

Çka është farmakokinetika ?


 Çka është farmakokinetika ?

Farmakokinetika është disiplinë e farmakologjisë që merret me fatin e barit në organizëm.

Mund të definohet si pyetje- çka i bën organizmi barit?


Farmakokinetika përfshinë  periudhën e kohës nga marrja e barit e deri te arritja e tij në vendin e veprimit dhe eliminimi.

Në farmakokinetikë bëjnë pjesë këto procese: absorbimi, distribuimi, metabolizmi dhe eliminimi i barit.

cka eshte farmakokinetika, farmakokinetika definicioni, cfare eshte farmakokinetika, 
loading...

 Çka është farmakokinetika ?

Farmakokinetika është disiplinë e farmakologjisë që merret me fatin e barit në organizëm.

Mund të definohet si pyetje- çka i bën organizmi barit?


Farmakokinetika përfshinë  periudhën e kohës nga marrja e barit e deri te arritja e tij në vendin e veprimit dhe eliminimi.

Në farmakokinetikë bëjnë pjesë këto procese: absorbimi, distribuimi, metabolizmi dhe eliminimi i barit.

cka eshte farmakokinetika, farmakokinetika definicioni, cfare eshte farmakokinetika, 

Çka janë barnat apo ilaçet ?

 Çka janë barnat apo ilaçet ?

Barnat apo ilaçet janë substanca kimike të jashtme, të cilat veprojnë në organizmin e gjallë në aspektin e parandalimit, diagnozës dhe trajtimit të sëmundjes.

cka jane barnat, cfare jane barnat, ceshte bari, cfare eshte bari, cfare eshte ilaqi, cka eshte ilaqi, qka jane ilaqet, qka jane ilaçet, cfare jane ilaçet, ceshte ilaçi, ceshte ilaci, cka eshte ilaci, qfare jane ilaqet, barnat definicioni, bari definicioni, barnat farmakologji, farmakologjia barnat,
loading...
 Çka janë barnat apo ilaçet ?

Barnat apo ilaçet janë substanca kimike të jashtme, të cilat veprojnë në organizmin e gjallë në aspektin e parandalimit, diagnozës dhe trajtimit të sëmundjes.

cka jane barnat, cfare jane barnat, ceshte bari, cfare eshte bari, cfare eshte ilaqi, cka eshte ilaqi, qka jane ilaqet, qka jane ilaçet, cfare jane ilaçet, ceshte ilaçi, ceshte ilaci, cka eshte ilaci, qfare jane ilaqet, barnat definicioni, bari definicioni, barnat farmakologji, farmakologjia barnat,

Namazi

Syzat