Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Shkenca

Mendimet janë magnetike dhe kanë frekuencë

Mendimet janë magnetike dhe kanë frekuencë. Kur mendon, këto mendime dërgohen në univers dhe tërheqin në mënyrë magnetike të gjitha gjërat e ngjajshme që janë në të njëjtën frekuencë. Gjithçka që dërgohet, kthehet në origjinën e vet. Dhe ajo origjinë je Ti. Mendimet e tua aktuale krijojnë jetën tënde të së ardhmes.
A e dini se truri i fëmijës absorbon shumë më tepër rrezatim se sa returi e një të rrituri? Dr. Martin Blank, nga Departamenti i Fiziologjisë dhe Celularit në Universitetin e Kolumbias, i është bashkuar një grupi shkencëtarësh nga e gjithë bota të cilët janë duke bërë një apel ndërkombëtar në lidhje me rreziqet që lidhen me përdorimin e pajisjeve elektromagnetike si interneti apo telefonat celularë. Studimet e shumta kanë zbuluar se rrezatimi i telefonit celular mund të shkaktojë kancer. A e dini se Agjencia Ndërkombëtare për Kërkime mbi kancerin (IARC) klasifikon fushat e radio frekuencave (edhe nga telefonat celularë) si kancerogjen të mundshëm në 2011? Rreziqet e përdorimit të telefonit celular kanë fituar shumë kredibilitet në vitin 2011, kur Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka pranuar se rrezatimi i telefonit celular mund të shkaktojë kancer. Deklarata është e bazuar nga një hulumtim i një ekipi prej 31 shkencëtarëve, nga 14 vende të ndrys

Fërkojeni gishtin tregues një minutë dhe vështrojeni se çka do t’i ndodhë organizmit tuaj

Shuplakat e dorës janë të lidhura me shumë nerva, andaj, për të mbrojtur shëndetin tuaj fizik, mësoni këto truke të zakonshme! Gishti i madh i dorës është i lidhur me zemrën dhe mushkëritë. Kur hetoni të dridhura apo kur nuk mund të ngopeni me frymë, bëni masazh gishtit të madh dhe ngadalë tërhiqeni nga ana e jashtme. Bëni masazh gishtit tuaj tregues nëse keni probleme me shpretkën apo dhembje në stomak. Masazhi i gishtit të mesëm do t’ju ndihmojë kundër krupës në stomak gjatë drejtimit të veturës dhe insomnisë. Problemet me gjumin mund të tregojnë edhe probleme me qesen e zemrës, masazhi i gishtit të mesëm do të duhej të ndihmonte në këtë rast. Nëse keni probleme me migrenën apo me dhembjet në qafë, masazhi i gishtit të unazës do të duhej të ndihmonte. Dhembjet e muskujve të qafës dhe migrena mund të shfaqen për shkak të qarkullimit të dobët, ndërkaq me masazhin e këtij gishti mund t’i ndihmoni vetes.

Shkencëtari ia injekton vetes bakteren kundër plakjes

Anatoli Brouchkov, një shkencëtar rus, injektoi një bakter rreth 3.5 milion të vjetër në trupin e tij dhe mendon se ka gjetur burimin e rinis së përjetshme. Ai thotë se e ndjen veten shumë të shëndetshëm dhe mjaft energjik, krahasuar me moshën që ka. “Pas eksperimenteve të suksesshme tek minjtë dhe tek disa insekte, mendova se do të ishte interesante që të bëja një hap më tutje. Që kur nisa eksperimentet tek vetja, prej dy vitesh nuk kam ndjerë asnjë shqetësim shëndetësor, qoftë edhe temperaturë”, shpjegoi shkencëtari për ‘The Siberian Times’. Bakteri quhet Bacillus F dhe duket se nuk shfaq ndonjë rrezik për njeriun, që nga momenti që gjendet tek uji i pijshëm dhe që konsumohet rregullisht edhe nga banorët e zonës. “Për shkak të shkrirjes së akujve në veri të Rusisë, bakteri qarkullon në ambient dhe ujëra. Banorët e zonës, po jetojnë më gjatë se pjesa tjetër dhe nuk preken nga gripi. Kështu që nuk ka rrezik për mua”, tha ai. Ajo që ka kryer Brouchkov, nuk është

Shkencëtarët: Toka mbrohet nga një forcë e padukshme

  Ndonëse mund të tingëllojë paksa sikur filmat fantazi, mirëpo shkencëtarët nga Universiteti i Kolorados kanë bërë të ditur që pas një studimi të bërë kanë zbuluar që planeti ynë është i mbështjellë nga dy shtresa, në formë të unazës, shtresa të cilat janë të mbushura me protone dhe elektrone, duke mbrojtur kështu tokën. Barriera e padukshme, që ndodhet rreth 11.600 kilometra mbi tokë parandalojnë futjen e elektroneve me energji të lartë në atmosferën e tokës. “Duket sikur këto elektrone futen në një hapësirë, të rrethuar nga një xham”, ka thënë profesori Daniel Baker. “Ngjashëm me fushat, të cilat i shohim në “Star Trek”, që përdoren në film për të parandaluar futjen e alienëve në planetin tonë”.

Afarizmi dhe Informatika

Afarizmi dhe Informatika Informata-dituria është bërë një resurs i rëndësishëm në ndërmarrje, kurse teknologjia informative(TI) faktor i rëndësishëm i suksesit dhe efikasitetit të afarizmit të saj. Informatika definohet si shkencë mbi mbledhjen,përpunimin,bartjen dhe shfrytëzimin e informatave me ndihmën e pajimeve teknike në kuadër të sistemit informative.

Çka është shkenca ?

Çka është shkenca ? Shkenca është tërësia e fundit e dijes së trashëguar të njeriut nëpërmjet hulumtimit,  të mësuarit dhe literaturës  apo shkenca është çfarë njeriu fiton nëpërmjet studimit.  ceshte shkenca,cka eshte shkenca, cfare eshte shkenca, shkencat, shkenca, c'eshte shkenca, shkenca shqip, cka quajme shkence, cfare quajme shkence

Postimet e fundit






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more