Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Emanetu Feridetun

Emanetu Feridetun

                   EMANETU FERIDETUN Muhamed s.a.v.s. ka thënë: “Një njeri e bleu nga një njeri tjetër një pronë të tokës, dhe në atë pronë, më vonë, gjen një qese me ari. Shkon e i thotë pronarit të mëhershëm: “Merre arin, se unë nga ti kam blerë tokën, e jo arin.” Pronari i tokës i thotë: “Unë ta kam shitur token tërë atë që është në të”. Shkuan te një njeri, gjykatës, për të gjykuar mes tyre. Gjykatësi i tyre u thotë: “A keni fëmijë?” Njëri thotë: “Kam një djalë”, e tjetri thotë: “Kam një vajzë.” Pastaj ai u thotë: “Martoni fëmijët tuaj mes veti, pra djalin me vajzën, kështu që arin e trashëguan ata të dy.” (Transmeton Buhariu dhe Muslimi) amaneti, amenetet, amaneti, tregime islame, tregim islam,tregime islame, amanet,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more