Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Dermatophyta inguinalis. Show all posts
Showing posts with label Dermatophyta inguinalis. Show all posts

DERMATOPHYTIA INGUINALIS

Sinonimet: Epidermophytia inguinalis, Tinea inguinalis.

Përkufizimi: Është sëmundje mikotike që shfaqet në regjionin inguinal më tepër te meshkujt.

Etiopatogjeneza: Shkaktarë janë Tr.rubrum dhe Epidermophyton floccosum dhe si faktorë favorizues, si djersitja e rajonit inguinal, rrobet, etj.

Pasqyra klinike:

• Sëmundja përveç rajonit inguinal mund të lokalizohet edhe në interdigital, aksillar, submamar dhe në thonjtë e shputave.

• Këtu shfaqen vatra eritemoskuamoze të kufizuara mirë me buzë të ngritura me efloreshenca papulovezikuloze, që përcillet me kruarje.

• Diagnoza diferenciale: Erythrasma, P.versicolor, candidiasis, eczema dyseborrhoicum, psoriasis inversa, dermatitis intertriginoz.

Mjekimi:

• Mjekimi lokal: krema fungicideCka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi , semundja, trajtimi,sherimi,mjekimi, pasyra klinike,mjekimi lokal,mjekimi i pergjitshem,terapia, diagnoza,diagnoza diferenciale, diagnoz,klinika, dermatologji,dermatologjia, mjekesi, mjekim, sherimi,te dhena,Epidermophytia inguinalis, Tinea inguinalis,DERMATOPHYTIA INGUINALIS
Sinonimet: Epidermophytia inguinalis, Tinea inguinalis.

Përkufizimi: Është sëmundje mikotike që shfaqet në regjionin inguinal më tepër te meshkujt.

Etiopatogjeneza: Shkaktarë janë Tr.rubrum dhe Epidermophyton floccosum dhe si faktorë favorizues, si djersitja e rajonit inguinal, rrobet, etj.

Pasqyra klinike:

• Sëmundja përveç rajonit inguinal mund të lokalizohet edhe në interdigital, aksillar, submamar dhe në thonjtë e shputave.

• Këtu shfaqen vatra eritemoskuamoze të kufizuara mirë me buzë të ngritura me efloreshenca papulovezikuloze, që përcillet me kruarje.

• Diagnoza diferenciale: Erythrasma, P.versicolor, candidiasis, eczema dyseborrhoicum, psoriasis inversa, dermatitis intertriginoz.

Mjekimi:

• Mjekimi lokal: krema fungicideCka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi , semundja, trajtimi,sherimi,mjekimi, pasyra klinike,mjekimi lokal,mjekimi i pergjitshem,terapia, diagnoza,diagnoza diferenciale, diagnoz,klinika, dermatologji,dermatologjia, mjekesi, mjekim, sherimi,te dhena,Epidermophytia inguinalis, Tinea inguinalis,DERMATOPHYTIA INGUINALIS

Namazi

Syzat