Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label 10. Show all posts
Showing posts with label 10. Show all posts

10 fakte të çuditshme të historisë

 Fakte të çuditshme të historisë

Bota është përplot çudira. Dhjetë fakte interesante e të çuditshme, mund t’i lexoni më poshtë:

1. Njëri nga etërit themelues të Shteteve të Bashkuara dhe njëherazi presidenti i saj i parë, George Washington, kultivonte marihuanë në kopshtin e tij.

2. Kur shkencëtari i famshëm Albert Einstein vdiq, fjalët e tij të fundit i mori me vete në varr. Infermierja që i qëndronte mbi krye në ato moment në spital nuk kuptonte gjermanisht.

3. Shën Gjoni ishte i vetmi nga 12 Apostujt e Jezu Krishtit që pati një vdekje natyrore.

4. Shumë detarë mbanin në vesh një palë vathë ari, në mënyrë që të mund t’u kryhej një funeral dinjitoz kur ata të vdisnin.

5. Disa hebrenj ortodoksë refuzojnë të flasin hebraisht, pasi besojnë se ajo është një gjuhë e rezervuar vetëm për Profetët.

6. Një majmuni në Afrikën e Jugun iu dha medalje dhe u promovua në rangun e tetarit gjatë Luftës së Parë Botërore

7. Toltecs, meksikanë indigjenë në shekullin e VII, shkuan në luftë me shpata druri në mënyrë që të mos vrisnin armiqtë e tyre.

8. Kina e ndaloi duhan e dredhur në vitin 1911, pasi u cilësua si një simbol i feudalizmit.

9. Buka e ndarë në feta është cilësuar një shpikje për të cilin në vitin 1928 mori patentën përkatëse argjendari gjerman, Otto Rohwedder. Ai thoshte se kishte punuar mbi këtë inovacion për rreth 16 vjet, duke filluar nga viti 1912.

10. Para Luftës së Dytë Botërore, konsiderohej një sakrilegj qoftë edhe prekja fizike e një Perandori në Japoni. /Bota.al/

 Fakte të çuditshme të historisë

Bota është përplot çudira. Dhjetë fakte interesante e të çuditshme, mund t’i lexoni më poshtë:

1. Njëri nga etërit themelues të Shteteve të Bashkuara dhe njëherazi presidenti i saj i parë, George Washington, kultivonte marihuanë në kopshtin e tij.

2. Kur shkencëtari i famshëm Albert Einstein vdiq, fjalët e tij të fundit i mori me vete në varr. Infermierja që i qëndronte mbi krye në ato moment në spital nuk kuptonte gjermanisht.

3. Shën Gjoni ishte i vetmi nga 12 Apostujt e Jezu Krishtit që pati një vdekje natyrore.

4. Shumë detarë mbanin në vesh një palë vathë ari, në mënyrë që të mund t’u kryhej një funeral dinjitoz kur ata të vdisnin.

5. Disa hebrenj ortodoksë refuzojnë të flasin hebraisht, pasi besojnë se ajo është një gjuhë e rezervuar vetëm për Profetët.

6. Një majmuni në Afrikën e Jugun iu dha medalje dhe u promovua në rangun e tetarit gjatë Luftës së Parë Botërore

7. Toltecs, meksikanë indigjenë në shekullin e VII, shkuan në luftë me shpata druri në mënyrë që të mos vrisnin armiqtë e tyre.

8. Kina e ndaloi duhan e dredhur në vitin 1911, pasi u cilësua si një simbol i feudalizmit.

9. Buka e ndarë në feta është cilësuar një shpikje për të cilin në vitin 1928 mori patentën përkatëse argjendari gjerman, Otto Rohwedder. Ai thoshte se kishte punuar mbi këtë inovacion për rreth 16 vjet, duke filluar nga viti 1912.

10. Para Luftës së Dytë Botërore, konsiderohej një sakrilegj qoftë edhe prekja fizike e një Perandori në Japoni. /Bota.al/

Namazi

Syzat