Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Macja

Çka janë gjitarët ?

Çka janë gjitarët ? Gjitarët janë kurrizorë që trupin e kanë të mbuluar me qime. Të vegjlit kryesisht zhvillohen në placentën e nënës. Pas lindjes nëna i ushqen me qumësht të cilin e sekretojnë gjëndrrat qumështore. Gjitarët janë organizma që jetojnë në det dhe në tokë. Shembuj: lepujt, lakuriqët, balenat, gjedhet, macet, qeni, majmunët, njeriu. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,gjitaret,gjitar,gjitari,xhitaret,xhitari,gjitare,kush jane gjitaret

Macja dhe qeni - vjershë

Kam një mace dhe një qen, më të mirë nuk i gjen! Bashkë lozin të dy tok, e nuk grinden shok me shok! Shih edhe: Vjersha dhe Poezi Kur i ngas e kur s`i ngas qen dhe mace më vijnë pas! Vjen njeriu që s`e njeh, turret qeni edhe leh!-ham, ham... Miu kokën kur e nxjerr, turret macja menjehere!-mjauu, mjauu Janë kafshë me dobi, ndaj i mbajmë në shtepi! vjersha per macen,macja,vjersha per qenin dhe macen,macja dhe qeni vjersh,vjersha per macet,macja shqip,vjershe per macet,macja,poezi per macen,macet shqip

Macja në ëndërr

  Macja në ëndërr   Macja paraqet botën e brendshme të njeriut në veçanti botën e pavetëdijshme.Pikërisht nëpër mes kësaj ëndrres mund ta rinjohësh botën tënde të brendshme,veset,instinktin dhe dilemat e saja konfliktuoze.Aty paraqiten vetite e tua të fshehta që tregohen mjaft agresive dhe të ngatshëme për të sulmuar.  Macja ne enderr simbolizon një frymë të pavarur, seksualitetin femëror, krijimtarisë,fuqine,shoqerine,misteriozen,te panjohuren etj Macja mund te perfaqesoje deshiren dhe nevojen per me shume shoqeri intime. Macja mund të tregojnë se dikush është duke u mashtrues ose të pabesë ndaj teje. Nese macja eshte agresive , atëherë kjo tregon se keni probleme me aspektin femëror të vetes.Endrra mund te jete metafore se dikush eshte i lig me ju dhe me qellim te keq ndaj jush. Në qoftë se keni frikë nga macja në ëndërr tuaj, atëherë kjo tregon se ju jeni të frikësuar nga aspekti femeror i vetes. Një mace pa bisht ,atëherë kjo nënkupton një hum

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more