Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Fusha leksikore

Çka është leksiku dhe fusha leksikore ?

Çka është leksiku dhe fusha leksikore ? Gjuha shqipe, ashtu si çdo gjuhë, ka një numër të madh fjalësh.  Disa prej këtyre fjalëve kanë më shumë se një kuptim.  Tërësia e fjalëve të një gjuhe quhet leksik .  Pra, leksiku është një lum i gjatë fjalësh, por ai nuk është thjesht një listë fjalësh që ekziston në mendjen tonë.  Ai është një sistem ku çdo fjalë ka vendin e vet dhe është gjithmonë në lidhje me fjalë të tjera.   Çdo grup fjalësh që lidhen me njëra-tjetrën nëpërmjet kuptimit të veçantë që ato shprehin, përbëjnë një fushë leksikore . cka eshte leksiku, cka eshte leksik, cka eshte fusha leksikore, cfare eshte fusha leksikore, cka eshte fushe leksikore, cfare eshte fushe leksikore, qka eshte fusha leksikore, cka eshte fushe e leksikut, cka jane leksiket, c' eshte leksik,ceshte leksik, ceshte fusha leksikore,   

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more