Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Fetva. Show all posts
Showing posts with label Fetva. Show all posts

A i lejohet motrës në fjalë të kërkoj divorcin nga burri i saj steril?!

FETVA:

Hoxhë i nderuar! Një grua është e martuar prej shumë kohësh, porse nuk ka fëmijë. Dhe pasi kanë kryer testet mjeksore rezultatet kanë treguar se burri i saj është steril dhe nuk ka mundësi të bënë fëmijë. A i lejohet motrës në fjalë të kërkoj divorcin nga burri i saj steril?!

Përgjigje:

Po, nëse steriliteti është i qartë vetëm nga ana e burrit, motrës në fjalë i lejohet të kërkojë divorcin nga burri i saj.

Mirëpo, nëse ndodhë që burri nuk i jep divorcin, motra duhet t'i drejtohet gjykatësit përkatës i cili ka të drejtë prishjen e martesës me divorc, sepse plotësisht gruaja ka të drejtë në lindjen e fëmijeve si dhe gratë janë më të ndieshme këtë aspektë sesa burrat.
 

Ky është qëndrimi më i saktë i ulemave të Sunetit dhe Xhematit.
 

Allahu është më i Dituri!.
 

Muhamed bin Salih El-Uthejmin, -Allahu e mëshiroftë!-.
FETVA:

Hoxhë i nderuar! Një grua është e martuar prej shumë kohësh, porse nuk ka fëmijë. Dhe pasi kanë kryer testet mjeksore rezultatet kanë treguar se burri i saj është steril dhe nuk ka mundësi të bënë fëmijë. A i lejohet motrës në fjalë të kërkoj divorcin nga burri i saj steril?!

Përgjigje:

Po, nëse steriliteti është i qartë vetëm nga ana e burrit, motrës në fjalë i lejohet të kërkojë divorcin nga burri i saj.

Mirëpo, nëse ndodhë që burri nuk i jep divorcin, motra duhet t'i drejtohet gjykatësit përkatës i cili ka të drejtë prishjen e martesës me divorc, sepse plotësisht gruaja ka të drejtë në lindjen e fëmijeve si dhe gratë janë më të ndieshme këtë aspektë sesa burrat.
 

Ky është qëndrimi më i saktë i ulemave të Sunetit dhe Xhematit.
 

Allahu është më i Dituri!.
 

Muhamed bin Salih El-Uthejmin, -Allahu e mëshiroftë!-.

Namazi

Syzat