Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Përtej largësive

Përtej largësive nga Bilal Xhaferri (Analiza)

Përtej largësive Ky roman trajton temën që ka lidhje me kohen ilire , kur Ilirët luftonin kundër pushtuesve romak . Më konkretisht bëhet fjalë për kryengritjen e madhe Ilire të viteve 6-9 të shekullit të parë të erës së re kundër romakëve . Këtë kryengritje e udhehoqën dy komandantë : Bato i Breukeve dhe Bato i Desidiateve ku pas nje beteje ku ai kapet i gjalle nga ushtria ilire . Personazhi kryesor i këtij romani është Ergysi që është luftëtar i shquar i cili po kthehej nga fushëbeteja i lodhur, i rraskapitur , i uritur por me një moral të lartë siç i kishte hije ushtarit Ilir . Në vazhdimin e veprës shkrimtari vuajtjet e Ergysit që kishte marrur rrugën për në Dardani nga Andetriumi e deri në Skardus ( Malet e Sharrit ) qe siç thoshte shkrimtari ka kaluar shtate diej e shtate hëna për të arritur në Dardani. Gjatë udhëtimit të tij të gjatë për në keshtjellën e Buklit që i duheshin edhe shtatë ore në udhëtim . Gjatë udhëtimit Ergysi takoi një vajzë shumë të bu

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more