Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Atdheu

Ese për Atdheun me titull Pse e dua atdheun ?

Këtu u linda, këtu u rrita, këtu jetoj. Këtu i shoh edhe ëndërrat më të mira. Gëzimet dhe hidhërimet i ndajmë bashkë. Këtu kam familjen time.Kam të afërmit e mi... Këtu do të rroj.Derisa të plakem... Atdheun nuk do ta harroj kurrë.As nuk do ta ndërroj me ndonjë vend tjetër në botë. Ai ka vlerë të madhe.Shumë të madhe... Këtu edhe rrezet e diellit janë më të bukura. Edhe ajri e era.Edhe luginat e bregoret.Edhe lumenjtë... Në Kosovë edhe jeta është tjetër jetë.Ndryshe gjallërohet e jetohet... Prandaj edhe ka vlerë më të madhe. Nuk zëvendësohet me asgjë tjetër në jetë. Shkruar nga: Blerina Beka - Mitrovicë  Shih edhe: Ese për atdheun shkruar nga Learta Luzha Ese per atdheun.hartime per atdheun,atdheu im hartim,ese shqip per atdheun,tregime per atdheun,ese per vendlindjen,ese dhe hartime per atdheun,atdheu ese shqip

Atdheu - vjershë nga Fjolla Dobranja

Ti atdhe më je gjithçka Më je pranverë, nënë e baba Ku zogjtë bëjnë folenë Për mua dhe fëmijët e tjerë që janë si zogjtë e lirë Në qiell të kaltër plot erë. Ti më je si flutur Që gjezdis në çdo lule Je atdheu im i shtrejtë Që kurr s'u përkule Deri në këtë pavarësi Deri në këtë liri. vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,per atdheun,atdheu,poezi per atdhe,atdheu vjershe,vjersha per atdheun,memedhene,vendin tim,vendlindjen,

Atdheu - Naim Frashëri

  Naim Frashëri                                                                         Atdheu O Atdhe ! Më je i dashur sa më s’ka Më je nënë , më je motër, më je vlla. Nga ç’ka rrotull më i shtrenjti ti më je, Je më i miri nga çdo gjë që ka ky dhe. Ty përditë të pat parë ime nënë , Dheu yt në fund atë e pati ngrënë. Nëmëruar t’i pat lulet syri i saj. Te ti lindi, te ti vdiq ajo pastaj. Ti i ke parë gjysh stërgjyshërit e mi, Edhe eshtërat tretur ua ke po ti. Nga ti, o shpirt-o kurrë s’qenë ndarë. Pranë teje patën qeshur, patën qarë. Nëna ime vdiq , ndaj ty të kam sot nënë , Nënë që s’ke vdekje kurrë, faqehënë, Numri prapë në vend mbetet kurdoherë. Begatoje , o Zot, ti këtë vend! Epu njerëzve të tij ti mbroth e shend! Hi u bëfshin gjithmon’ armiqtë e tij! Gas përjetë paçin zotërit e tij! I begatë , i lulëzuar qoftë ai, Një të ardhme pastë plot me lumturi ! Postime të ngjashme(kliko mbi titullin e tyre):  Atdheu - vjershë nga Fjolla Dobranja Atdhe

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more