Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Shteti

Çka eshte komploti ?

Çka eshte komploti ?

Komploti  është marrëveshje e fshehtë, e lidhur në mënyrë të pa besë ndërmjet disa njerëzve ose grupeve për qëllime e veprime të caktuara politike, ushtarake etj. në dëm të shtetit.

Komplotiështëbashkërendim veprimesh me një tjetër prapa shpinës të dikujt e në mënyrë të pabesë për ta vrarë ose për ta dëmtuar.


qka eshte komploti,cka eshte komploti,cfare eshte komploti,komploti shqip,ceshte komploti,definicioni kuptimi,perkufizimi i komplotit

Çka është diktatura ?

Çka është diktatura ?


Diktatura është tip shteti që drejtohet nga një udhëheqës i vetëm me pushtet të pakufizuar.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,diktature,diktatura,diktat,diktaturat 

Agjentet ekonomik

Agjentet ekonomik

Agjentët ekonomik janë:

A) INDIVIDI-FAMILJA (në rolin e zotëruesit të burimeve, ofertuesit dhe konsumatorit),

 B) FIRMA – organizata që prodhon të mira dhe shërbime,

C) QEVERIA – SHTETI si vendimmarrës, krijues dhe mbikqyrës i lojës ekonomike etj.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more