Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Analiza e dramës ''Gof''

Drama Gof - Analizë letrare apo kritike letrare

 Drama Gof


Subjekti: 
Ngjarja e dramës ''Gof'' vendoset në vitin 1939, në kohën e pushtimit fashist në Shqipëri.

Autori veçon tri veti reagimesh individuale: Lulashin, Luluan dhe Lulanin. 

Kur pushtohet atdheu ata mbesin të ngujuar në një shtëpi të braktisur dhe aty reagojnë secili në mënyrën e vet.
I pari është në agoni, i dyti i dehur dhe i treti lucid. 
Personazhet denoncojnë njëri-tjetrin për ligësi dhe zihen për të gjetur shtegdalje. 


Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare


Drama Gof,analize letrare,Gof Analiza letrare

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more