Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Drama Gof - Analizë letrare apo kritike letrare

 Drama Gof


Subjekti: 

Ngjarja e dramës ''Gof'' vendoset në vitin 1939, në kohën e pushtimit fashist në Shqipëri.

Autori veçon tri veti reagimesh individuale: Lulashin, Luluan dhe Lulanin. 

Kur pushtohet atdheu ata mbesin të ngujuar në një shtëpi të braktisur dhe aty reagojnë secili në mënyrën e vet.

I pari është në agoni, i dyti i dehur dhe i treti lucid. 

Personazhet denoncojnë njëri-tjetrin për ligësi dhe zihen për të gjetur shtegdalje. 


 Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare


Drama Gof,analize letrare,Gof Analiza letrare
 Drama Gof


Subjekti: 

Ngjarja e dramës ''Gof'' vendoset në vitin 1939, në kohën e pushtimit fashist në Shqipëri.

Autori veçon tri veti reagimesh individuale: Lulashin, Luluan dhe Lulanin. 

Kur pushtohet atdheu ata mbesin të ngujuar në një shtëpi të braktisur dhe aty reagojnë secili në mënyrën e vet.

I pari është në agoni, i dyti i dehur dhe i treti lucid. 

Personazhet denoncojnë njëri-tjetrin për ligësi dhe zihen për të gjetur shtegdalje. 


 Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare


Drama Gof,analize letrare,Gof Analiza letrare
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat