Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Qeliza nervore

Qelizat bipolare dhe pseudounipolare nervore

Qelizat bipolare nervore kanë dy zgjatime të cilat hasen në retinë, në ganglionet e nervit vestibular dhe koklear, si dhe në qelizat olfaktore të kavitetit nazal.  Këtë qeliza kanë dy lloje zgjatimesh, të cilen nisen nga polet e kundërta të qelizës. Me bashkimin e këtyre dy zgjatimeve formohen qelizat pseudounipolare.  Nga këto qeliza niset vetëm një zgjatim në formë të germës ''T'' i cili përbëhet prej zgjatimit periferik dhe qëndror. Qelizat pseudounipolare paraqesin neuronin e parë të rrugëve sensitive, trupi i të cilave gjendet në ganglionet spinale të rrënjeve dorzale të nervave spinal dhe në bërthamën mesencefalike të n.trigeminus. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,de

Prej kujt përbëhet qeliza nervore ?

Prej kujt përbëhet qeliza nervore ? Qeliza nervore përbëhet prej trupit (perikaryon) dhe prej dy lloje zgjatimesh citoplazmatike:dendriteve dhe aksonit. qeliza nervore, perberja, nga kush perbehet qeliza nervore,qelizat nervore,qelize nervore, Pytje nga anatomia,anatomi pytje dhe pergjigje,test nga anatomia online,teste online nga anatomia,anatomia e njeriut teste, test nga anatomia, anatomi pytje dhe pergjigje

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more