Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Numri i emrave

Numri i emrave(numri njejës dhe numri shumës)

Emrat kanë dy numra: njëjësin dhe shumësin. Emri në numër njëjës tregon një send të vetëm, një qenie ose dukuri të vetme.  P.sh.: (një) njeri - njeriu, zog - zogu, fletore - fletorja, mendim - mendimi etj. Emri në numër shumës tregon shumë sende, qenie ose dukuri.  P.sh.: (shumë, disa, ca) njerëz - njerëzit, zogj - zogjtë, fletore - fletoret, mendime - mendimet etj. numri njejes dhe numri shumes, numri njejes i emrave,numri shumes i emrave,shumesi i emrave gramatike, njejesi i emrave gramatike, gramatike shqip, njejesi emrat shqip,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more