Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Vdekja

Rrëfimet e njerëzve, që kanë përjetuar eksperienca pranë vdekjes

  Njerëzit, të cilët janë ballafaquar me vdekjen para se të ringjalleshin, po i tregojnë botës se si ndihet njeriu në çastet e fundit të jetës së tij Pa marrë parasysh se a besoni që do të bashkoheni me familjarët tuaj në vendin që quhet parajsë, apo nuk besoni që ju pret ndonjë gjë, pasi që të keni vdekur, ajo që ndodh, pasi që një person të ketë ‘dhënë shpirt’, përbën njërin prej mistereve më të mëdha. Mirëpo tani një grup njerëzish, të cilët kanë përjetuar vdekjen dhe të cilët besojnë që mund të tregojnë se si është të vdesësh, kanë filluar të futen më të madhe në një ueb-sajt të pyetjeve dhe përgjigjeve të njohur si ‘Quora’, ku edhe shpjegojnë se si janë ndier në momentin kritik, transmeton gazeta Kosova Sot Online. Përvojat e tyre janë nga më të ndryshmet, me disa që kanë ndier një lloj ngazëllimi e me disa të tjerë, të cilët janë dëshpëruar plotësisht, për shkak të mosarritjes së përmbushjes së qëllimeve personale, gjatë kohës kur kanë qenë gjallë.

Jeta pas vdekjes ekziston, thonë shkencëtarët amerikanë

Shumica prej nesh kemi pasur ndjesinë e një përvoje pranë-vdekjes. Problemi është se deri më tani nuk ishte bërë ndonjë studim i gjerë shkencor mbi këtë çështje. Studimi i ndërgjegjësimit, që filloi më 2008, shikoi në thellësi rreth 2000 pacientë nga 15 spitale në Mbretëri të Bashkuar, SHBA dhe Austri të cilët kishin përjetuar arrest kardiak dhe nga i cili kishin shpëtuar. Çfarë ata gjetën ishte se rreth 40% e këtyre pacientëve kishin përjetuar një lloj të vetëdijes ndërsa nuk kishin qenë të gjallë, që do të thotë se ishin klinikisht të vdekur. Studimi, i udhëhequr nga Dr. Sam Parnia nga Universiteti Shtetëror i Nju Jorkut, gjeti se vdekja nuk është një moment i veçantë, por një proces potencialisht i kthyeshëm që ndodh pas ndonjë sëmundje të rëndë apo ndonjë aksidenti ku zemra, mushkëritë dhe truri pushojnë së funksionuari. Kjo do të thotë se vdekja në vetvete nuk është fundi i njeriut, por një fillim i ri. Shumë persona të cilët kanë përjetuar një përvojë pr

Ku na shkon shpirti kur ne vdesim

  Dr. Michael Newton është psikolog, i cili ka specializuar hipnoterapinë. Ai shumë shpejt ka zbuluar që mund t’i kthejë njerëzit aq prapa sa që atyre t’u kujtohen gjërat të cilat nuk u kanë ndodhur në këtë jetë, por midis jetës Ai rastet e veta i ka shkruar në librin “Udhëtimi dhe fati i shpirtit”, transmeton Telegrafi. Po ju paraqesim shtatë gjëra të cilat na presin pas vdekjes: Jeta kalon para syve – Është fenomen shumë i shpeshtë te njerëzit të cilët vdesin që të shohin se si e tërë jeta u kalon para syve. Truri shpejt shfleton të gjitha kujtimet para se shpirti të ndahet nga trupi. Mund të shohin trupin tonë – Shumica e njerëzve shohin trupin fizik në momentin kur shpirti ndahet nga fizikja. Drita – Drita shfaqet në largësi dhe ngadalë i tërheq nga vetja si me magnet. Drita me vete gjithmonë bart ndjenjën e dashurisë dhe paqes. Shohim kushërinjtë e vdekur – Sapo të hyjmë në botën spirituale nëpërmjet dritës do të na përshëndesin të dashurit tanë. Kjo nuk është

Cilat janë kriteret e Harvardit mbi vdekjen ?

Cilat janë kriteret e Harvardit mbi vdekjen ?  Kriteret e Harvardit mbi vdekjen : - mungesa e plotë e reagimit të organizmit  në ngacmim të jashtëm - mungesa e çfardo lëvizjesh muskulare, duke përfshirë edhe frymëmarrjen - mungesa e reflekseve - viza e rrafshtë në EKG kush jane kriteret e harvardit mbi vdekjen,kriteret e Harvardit per vdekjen,Vdekja dhe kriteret e Harvardit

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more