Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Laringu. Show all posts
Showing posts with label Laringu. Show all posts

Epiteli shumështresor i pa keratinizuar në laring mbulon (mbështjellë):

Epiteli shumështresor i pa keratinizuar në laring mbulon (mbështjellë):

a. pjesën më të madhe të këtij organi

b. vetëm plikat vokale dhe epiglotisin
 

c. plikat volake të rreme
Epiteli shumështresor i pa keratinizuar në laring mbulon (mbështjellë):

a. pjesën më të madhe të këtij organi

b. vetëm plikat vokale dhe epiglotisin
 

c. plikat volake të rreme

Çka është faringu ?

faringu,faring,gryka,faringu anatomiFaringu është pjesa e grykës që lidh zgavrën e gojës me ezofagun e me laringun; pjesa e zgavrës së gojës ku bashkohen rrugët e aparatit të frymëmarrjes me ato të ushqimit. 

Muskujt e faringut.

ceshte faringu,cfare eshte faringu,faringu shqip,cka eshte faring,faringu mjekesi,qka eshte faringu,qfare eshte faringu,qka quajme faring
faringu,faring,gryka,faringu anatomiFaringu është pjesa e grykës që lidh zgavrën e gojës me ezofagun e me laringun; pjesa e zgavrës së gojës ku bashkohen rrugët e aparatit të frymëmarrjes me ato të ushqimit. 

Muskujt e faringut.

ceshte faringu,cfare eshte faringu,faringu shqip,cka eshte faring,faringu mjekesi,qka eshte faringu,qfare eshte faringu,qka quajme faring

Çka është Laringu ?

Laringu është organ foljor(merr pjesë në formimin e tingujve) i vendosur thellë në fundin e sipërm të trakesë.

cka eshte laringu,laringu shqip,laring shqip,cka quajme laring
Laringu është organ foljor(merr pjesë në formimin e tingujve) i vendosur thellë në fundin e sipërm të trakesë.

cka eshte laringu,laringu shqip,laring shqip,cka quajme laring

Çka është intubimi ?

Intubimi është futja e gypit (tubit) në trake ose në laring për të siguruar lëvizjen e ajrit në mushkëri.

cka eshte intubimi,cfare eshte intubimi,intubimi shqip,qfare eshte intubimi,qka eshte intubimi,ceshte intubimi,Intubimi
Intubimi është futja e gypit (tubit) në trake ose në laring për të siguruar lëvizjen e ajrit në mushkëri.

cka eshte intubimi,cfare eshte intubimi,intubimi shqip,qfare eshte intubimi,qka eshte intubimi,ceshte intubimi,Intubimi

Namazi

Syzat